Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο BBC: Η Μόρια ξανάφερε στην επιφάνεια το ζήτημα της μετανάστευσης


Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, 2020
Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ.
ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι «το μεταναστευτικό ήρθε για να μείνει για πολλά χρόνια» και σημείωσε: « Αυτή τη στιγμή, πάνω από 75 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι και προσπαθούν να βρουν καταφύγιο σε άλλη χώρα και υπάρχουν περισσότεροι από 250 εκατομμύρια που βρίσκονται σε κινητικότητα».
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για την στάση ορισμένων χωρών στην κατανομή βάρους, ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε: «Δεν πρέπει να μιλάμε για κατανομή βαρών, αλλά για κατανομή ευθύνης, επειδή η ευθύνη και η αλληλεγγύη πάνε μαζί. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως γνωρίζετε εργάζεται αυτή τη στιγμή για να παρουσιάσει μια νέα συμφωνία για το μεταναστευτικό (migration pact). Προσβλέπω ότι θα το πράξει μέχρι το τέλος του μήνα, διότι πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτό το φαινόμενο της εποχής μας. Χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία αντιτίθενται στις προτάσεις για την ανάληψη της ευθύνης για την κατανομή των νέων αφίξεων μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα και η Ιταλία βρίσκονται σε μεγάλη πίεση και δεν μπορούν από μόνες τους να αντιμετωπίσουν αυτές τις αφίξεις. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υιοθετήσει μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για το άσυλο και μια κοινή στρατηγική για την μετανάστευση για το μέλλον, φοβάμαι ότι η μετανάστευση θα είναι ο καταλύτης για να δούμε την Ευρώπη, δυστυχώς, και το ευρωπαϊκό όνειρο να καταρρέουν.
 Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου