Άνδρας έκανε ένεση βαζελίνης για να αυξήσει το μέγεθος του πέους του και έπαθε γάγγραινα

Η τραγική αφέλεια 45χρονου που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή του

Ένας 45χρονος έπαθε γάγγραινα στο πέος έπειτα από μια ένεση βαζελίνης που έκανε για να το μεγαλώσει.
Το πέος του άνδρα σάπισε μετά την ένεση. Ο απρόσεχτος άνδρας επισκέφθηκε τα Επείγοντα νοσοκομείου γιατί ένιωθε άσχημα και υπέφερε από φαγούρα στο πέος του επί 5 ημέρες.
Ο ίδιος θυμήθηκε πως είχε κάνει ένεση με βαζελίνη πριν δυο χρόνια, όταν οι γιατροί έκαναν ερωτήσεις για την σεξουαλική του ζωή.
Το πέος του ήταν «υπερβολικά παραμορφωμένο» εξαιτίας της γάγγραινας, με σάρκα σε αποσύνθεση και πύον.
Ο άνδρας έκανε έκτακτο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε δύο ακόμη επεμβάσεις για να σωθούν τα υπολείμματα των γεννητικών του οργάνων.
Μετά από την τοποθέτηση πολλών δερματικών μοσχευμάτων, ο 45χρονος κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι του μετά από περίπου έναν μήνα.
Την υπόθεση έκανε γνωστή ο γιατρός Amer Amin, νοσοκομείου του Σίντνεϊ, ο οποίος τη δημοσίευσε σε έντυπο με θέματα ουρολογίας. Ο γιατρός θυμήθηκε ότι αντιμετώπισε την περίπτωση ενός άνδρα που δεν «ένιωθε καλά», ένιωθε αδύναμος και είχε πυρετό όταν ζήτησε τη βοήθειά του.
'Έπειτα από εξετάσεις, οι γιατροί εντόπισαν ότι το πέος του είναι μαλακό, είχε πολλά υγρά και κομμάτια από ορατή σάρκα που αποσυντίθεται.
Διαγνώστηκε με τη γάγγραινα Fournier, που είναι πάθηση η οποία απειλεί τη ζωή του ασθενή και εξελίσσεται ραγδαία απειλώντας τα γεννητικά όργανα.
Αφού αφαίρεσαν στο χειρουργείο τον σαπισμένο ιστό και το πύον, οι γιατροί εντόπισαν μία μεγάλη ποσότητα βαζελίνης στο πέος, αν και ο άνδρας αρχικά είχε αρνηθεί τη χρήση της.
Ο γιατρός δήλωσε: «Οι ενέσεις που κάνει κάποιος στον εαυτό του, γίνονται για να αυξηθεί το μέγεθος του πέους και υπάρχουν αναφορές ότι προκαλούν πόνο σε ύστερο χρόνο, πληγές και τη γάγγραινα Fournier». Ο γιατρός πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη πρακτική είναι συνήθης στον τόπο διαμονής του 45χρονου.
newsgr