Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

MundoBasket 2019: Νίκη – πρόκριση στους «16» για την Ελλάδα, 103-97 τη Νέα Ζηλανδία



Με νταμπλ - νταμπλ σε πόντους (24) και ριμπάουντ (10) ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε την Εθνική Ελλάδας στη νίκη 103-97 επί της Νέας Ζηλανδίας. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση.


Στο ματς με τη Βραζιλία έβγαλε μόνη της τα μάτια της και μπήκε στα πολύ βαθιά της διοργάνωσης, όμως χθες η Εθνική στάθηκε όρθια, με τα καλά και τα άσχημα (κυρίως στην άμυνα) διαστήματά της. Νίκησε τη Νέα Ζηλανδία 103-97 στο Ναντζίνγκ Τζιμνάσιουμ και προκρίθηκε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας όπου θα αντιμετωπίσει την Team USA και την Τσεχία με στόχο να χωρέσει στα προημιτελικά.
Η Ελλάδα θα παίξει τα ρέστα της στο ματς του Σαββάτου (7/9) με τους Αμερικανούς του Γκρεγκ Πόποβιτς. Αν τους κερδίσει, τότε απέναντι στους Τσέχους του Τόμας Σατοράνσκι θα «κλειδώσει» την οκτάδα. Αλλιώς θα χρειαστεί ήττα της Βραζιλίας από την Τσεχία για να ελπίζει.
Εξαιρετικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που φλέρταρε με το πρώτο triple-double στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά δεν το έκανε, καταπληκτικός ο Ιωάννης Παπαπέτρου που έκοψε τα πόδια των Νεοζηλανδών με την αποτελεσματικότητά του στο περιφερειακό σουτ, πολύ καλοί και οι Γιώργος Πρίντεζης – Θανάσης Αντετοκούνμπο, με τον δεύτερο να είναι ιδανικός απέναντι σε ομάδες σαν τους Tall Blacks. Μικρή σημασία έχει η εμφάνιση σε έναν αγώνα αυτής της κρισιμότητας, το αποτέλεσμα ήταν το ζητούμενο, σίγουρα όμως το γεγονός ότι ο πρώην παίκτης του Κοροίβου Αμαλιάδας, Κόρι Γουέμπστερ, πέτυχε 21 πόντους στο πρώτο μέρος και γενικά η Νέα Ζηλανδία έκανε μεγάλη ζημιά στην αμυντική λειτουργία της Εθνικής, θα πρέπει να προβληματίζει τον Θανάση Σκουρτόπουλο εν όψει Team USA.
Με τους Καλάθη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Πρίντεζη, Αντετοκούνμπο ξεκίνησε το ματς ο Σκουρτόπουλος, για να έχει τον Γιάννη στον ρόλο του… κυνηγού του stretch-five Ρομπ Λο. Ο Greek Freak έβγαλε πολύ νωρίς ένα εκπληκτικό highlight εναντίον… όλων, πριν βάλει και τρίποντο για το 9-4 στο δεύτερο λεπτό και ξανακαρφώσει για το 11-4. Οι Νεοζηλανδοί πήραν timeout στα 2:21 μετά το τζάμπολ, ο MVP είχε φορέσει το mean face του, όμως ο Χενάρε ξύπνησε τους παίκτες του που απάντησαν με ένα σερί 10-0 για το προσπέρασμα. Η Εθνική έμεινε χωρίς σκορ για τέσσερα λεπτά, μέχρι ο Παπαπέτρου να σκοράρει τρίποντο για το 14-14, να βάλει και δεύτερο για το 21-17 και να δείξει ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό. Η πίεση του Καλάθη οδήγησε στο 25-17 και το τρίποντο του Σλούκα στο 28-17 της πρώτης περιόδου. Μπορεί συνεργασίες να μην υπήρχαν στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, όμως Σλούκας και Μπουρούσης ανέβασαν κι άλλο τη διαφορά (33-21 στο 12’), την ώρα που ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκανε τρομερή δουλειά στην άμυνα με deflections, κοψίματα και πολλή πίεση στη μπάλα.
Ο Κόρι Γουέμπστερ βρήκε μπροστά για να μαζέψει το σκορ στους έξι (37-31), για να βάλει ο Λαρεντζάκης μεγάλο τρίποντο που κράτησε τους Νεοζηλανδούς σε απόσταση ασφαλείας. Ο Γιάννης λειτουργούσε ως δημιουργός στις παγίδες των αντιπάλων του και έκανε εκπληκτική δουλειά, ακόμη κι έτσι όμως οι Tall Blacks δεν το έβαζαν κάτω. Μείωσαν στους πέντε με βολές του Ίλι για να κλείσει το πρώτο μέρος στο 51-44 από χορευτικό τελείωμα του Greek Freak. Η άμυνα δεν ήταν καλή και οι 21 πόντοι του Γουέμπστερ «πονούσαν».
Οι Νεοζηλανδοί έγιναν ακόμη πιο επικίνδυνοι στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όμως ένα τρίποντο του Θανάση από τη γωνία έγραψε το 56-45 και η Ελλάδα συνέχισε να έχει τον έλεγχο. Ο Καλάθης σκόραρε πέντε σερί πόντους για το 64-51 στο 25’, οι Tall Blacks εκνευρίστηκαν με τους διαιτητές, αλλά και πάλι δεν άφηναν ούτε μισή ευκαιρία παρά το γεγονός ότι συνεχώς κυνηγούσαν. Πάλεψαν με πείσμα, κέρδισαν μια τεχνική του Βασιλόπουλου και ξαναμπήκαν στο ματς (66-60 στο 27’), με τον Παπανικολάου να έχει σε εκείνο το σημείο 3/3 βολές αλλά να μην τους κόβει τη φόρα. Ο Αμπερκρόμπι έκανε ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα το 70-66 της τρίτης περιόδου.
Τρίποντο του Παπαπέτρου και δεύτερο δικό του μακρινό σουτ έκαναν το 77-68 στο 32’, με τον Πρίντεζη να προσφέρει και τρίτη βόμβα για το 80-68 που έμοιαζε πλέον αδύνατο να ανατραπεί. Είχαν ήδη επιβιώσει πολλές φορές οι Νεοζηλανδοί, επιβίωσαν ακόμα μία όταν ο Ρομπ Λο μείωσε στο 82-77, πριν ο Γιάννης σκοράρει γκολ-φάουλ και ο Καλάθης βάλει μακρινό δίποντο για το 87-79 στο 37’. Εκεί κρίθηκε το ματς, καθώς οι παίκτες του Σκουρτόπουλου κράτησαν μια καλή διαφορά, είχαν καθαρό μυαλό στην επίθεση και δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω. Ο πρώτος τελικός κατακτήθηκε, μένουν ακόμη πέντε για το ακατόρθωτο.
Τα δεκάλεπτα: 28-19, 51-44, 70-66, 103-97.
ΕΛΛΑΔΑ (Σκουρτόπουλος): Γιάννης Αντετοκούνμπο 24 (1 τρ.), Θανάσης Αντετοκούνμπο 10 (1), Μπουρούσης 3 (1), Καλάθης 14 (2), Λαρεντζάκης 9 (1), Παπανικολάου 7, Παπαπέτρου 16 (4), Πρίντεζης 13 (1), Σλούκας 7 (1), Βασιλόπουλος.
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ (Χενάρε): Αμπερκρομπι 18 (3), Ντιλέινι 2, Φοτού 15, Ιλι 9 (9 ριμπάουντ), Λο 5 (1), Πλέτζερ, Ράσμπατς, Σμιθ – Μίλνερ, Τάι Γουέμπστερ 17 (1), Κόρι Γουέμπστερ 31 (7).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου