Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019

Πρώην αναλυτής CIA: Ο Πούτιν είχε προειδοποιήσει τον Μπους για τρομοκρατική επίθεση πριν την 11/9

Στην αποκάλυψη ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνήσει στον Τζορτζ Μπους Τζ. δυο μέρες πριν τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, ώστε να τον προειδοποιήσει για επικείμενη τρομοκρατική συνωμοσία προερχόμενη από το Αφγανιστάν, προχώρησε πρώην αναλυτής της CIA σε βιβλίο που συνέγραψε.
Πρόκειται για το «The Russia Trap: How Our Shadow War with Russia Could Spiral into Nuclear Catastrophe» του Τζορτζ Μπίμπι, ο οποιος επί προεδρίας Μπους, ήταν αναλυτής της CIA.
Η αποκάλυψή του αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι η Ουάσιγκτον είχε λάβει κατ’ επανάληψη προειδοποιήσεις για επιθέσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο βιβλίο υποστηρίζεται ότι η προειδοποίηση δεν αφορούσε σε απλή επαφή μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών των δυο χωρών και ότι ο πρόεδρος Μπους είχε ενημερωθεί αυτοπροσώπως από τον πρόεδρο Πούτιν.
Σύμφωνα με το PressTV, οι ΗΠΑ είχαν λάβει προειδοποιήσεις τόσο από Βρετανούς πράκτορες όσο και από τις δικές τους υπηρεσίες, την CIA και το FBI. Το κατά πόσο όμως ο Λευκός Οίκος έλαβε υπόψιν σοβαρά αυτές τις προειδοποιήσεις και έπραξε ό,τι ήταν δυνατό για να προστατέψει τους πολίτες, παραμένει ένα μυστήριο.
Ο τρόπος αντίδρασης των αξιωματούχων του Λευκού Οίκου εκείνη την εποχή αναφέρεται σε αποσπάσματα του βιβλίου της Κοντολίζα Ράις, «No Higher Honor». Η Ράις ομολογεί ότι αγνόησε προηγούμενη προειδοποίηση του Πούτιν για τρομοκράτες στο Πακιστάν που χρηματοδοτούνται από την Σαουδική Αραβία οι οποίοι, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, θα προκαλούσαν «μέγιστη καταστροφή».
Η Ράις γράφει ειδικότερα συγκεκριμένα ότι αγνόησε τη ρωσική προειδοποίηση θεωρώντας ότι η Μόσχα είναι εχθρική έναντι του Πακιστάν επειδή το Ισλαμαμπάντ υποστήριζε τους Αφγανούς μουτζαχεντίν στην διάρκεια του πολέμου της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου