Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019

Ενα σκληρό Brexit είναι ό,τι χειρότερο για την Ευρώπη

18s17brexit10ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΑΝΑΛΥΣΗ

Για μια μεγάλη οικονομία, η καλύτερη εποχή να περιπέσει σε μια περίπλοκη αβεβαιότητα, σχετικά με τους νόμους που διέπουν το διεθνές εμπόριο, είναι ποτέ. Ενόσω η Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκεται αντιμέτωπη με την προοπτική τής μη συντεταγμένης εξόδου της Βρετανίας από τους κόλπους της, προκαλώντας πιθανότατα αναταραχή, αυτή η στιγμή είναι πολύ ατυχής. Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η γερμανική, διολισθαίνει σε ύφεση, διότι ελαττώνονται οι βιομηχανικές παραγγελίες. Στην Ιταλία η οικονομία αποδυναμώνεται εξαιτίας της έντονης αστάθειας στην πολιτική σκηνή, η οποία αποτρέπει τους επενδυτές να διοχετεύσουν εκεί τα χρήματά τους. Η υπόλοιπη Ευρώπη εξακολουθεί να αναπτύσσεται με υγιή ρυθμό, αλλά η Γερμανία και η Ιταλία μαζί αντιστοιχούν στο 40% της ετήσιας οικονομικής παραγωγής της Ευρωζώνης.
Οι επιπτώσεις από την έξοδο της Βρετανίας χωρίς εμπεριστατωμένη συμφωνία γεννούν έντονη ανησυχία και στις δύο όχθες της Μάγχης. Γίνονται προβλέψεις για καταστροφική συμφόρηση στα λιμάνια, σύγχυση σχετικά με τις διαδικασίες στο τελωνείο και μια γενικευμένη χαωτική κατάσταση για το επιχειρείν, που θα εξαγριώσει τους ανθρώπους. Εάν δεν υπάρξει επείγουσα παρέμβαση στο βρετανικό Κοινοβούλιο αυτήν την εβδομάδα, τότε όλες οι προβλέψεις μάλλον θα επαληθευθούν. Μόλις προ διετίας η οικονομία της Ε.Ε. αναπτυσσόταν γρηγορότερα από ποτέ μέσα στην τελευταία δεκαετία και οι Ευρωπαίοι ηγέτες πίστευαν ότι θα μπορούν να διαπραγματευθούν σκληρά με το Λονδίνο τους όρους αποχώρησης. Ομως, όπως σημειώνει ο Ανχελ Ταλαβέρα, οικονομολόγος της εταιρείας ερευνών Oxford Economics, «σήμερα διατυπώνονται όλο και πιο έντονες ανησυχίες ότι η Ευρωζώνη όντως εξασθενεί σημαντικά και ότι μια μη οργανωμένη έξοδος της Βρετανίας πιθανώς να αποδειχθεί ο παράγων που θα την ωθήσει σε ύφεση». Οι Ευρωπαίοι δεν αλλάζουν τις θέσεις τους, αντιθέτως γίνονται πιο άκαμπτοι. «Εχουν λίγο σκληρύνει, ειδικά οι Γερμανοί τείνουν να υποστηρίζουν ότι “πρέπει τουλάχιστον να τελειώνουμε με την αβεβαιότητα αυτή και να αφήσουμε τους Βρετανούς να φύγουν”», παρατηρεί ο Κρίστιαν Οντενταλ, επικεφαλής οικονομολόγος του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μεταρρυθμίσεων.
Ο Μπόρις Τζόνσον ανέλαβε πρωθυπουργός της Βρετανίας υποσχόμενος πως θα αναγκάσει την Ε.Ε. να ανοίξει ξανά τον κύκλο συνομιλιών μαζί του, ειδικά για το πιο ακανθώδες θέμα. Αυτό αφορά το να μην οριστούν επισήμως σύνορα ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ιρλανδία και με τον τρόπο αυτό θα παρέμενε η Βρετανία εντός ενός πλαισίου τελωνειακής ένωσης με την Ε.Ε. Αλλά οι Ευρωπαίοι ηγέτες με επιμονή αρνήθηκαν νέες διαπραγματεύσεις, ισχυριζόμενοι ότι δεν μπορεί να διασπαστεί και πάλι η Ιρλανδία και να ανοίξει και πάλι ένα μέτωπο που έκλεισε μόλις προ 20ετίας. Ωστόσο, ο Μπόρις Τζόνσον διεμήνυσε ότι, εάν δεν επιφέρει κάποιες αλλαγές σε όσα έχουν συζητηθεί, θα αφήσει να παρέλθει η προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου και η χώρα του θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. Την προηγούμενη εβδομάδα αιφνιδιαστικά ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέστειλε επί 5 εβδομάδες τη λειτουργία της Βουλής, περιορίζοντας τις δυνατότητες των αντιπάλων του με τη χρήση των νόμων να τον εμποδίσουν στα σχέδιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου