Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Μπάσκετ: Περιμένουν έως και δύο ώρες οι Κινέζοι φίλαθλοι για ένα αυτόγραφο του Γιάννη

«Αντετοκουνμπομάνια» έχει κυριεύσει τους Κινέζους φίλους του μπάσκετ στη Νανζίνγκ.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Μπάσκετ

Χέρια τεντωμένα στην προσπάθεια να αγγίξουν τον σταρ της Εθνικής Ελλάδας και MVP του ΝΒΑ, κορμιά που «κρέμονται» από τα κάγκελα της εξέδρας και φωνές... παραληρήματος για ένα και μόνο όνομα: «Giannis, Giannis». Oι στιγμές αποθέωσης που γνωρίζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε κάθε εμφάνισή του με την εθνική ομάδα μπάσκετ, είτε στις προπονήσεις είτε στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι πρωτόγνωρες για τον «Greek Freak», εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας. Ο Yuēhàn, όπως είναι το όνομά του στην κινεζική γλώσσα, δεν είναι εκδηλωτικός, γιατί όσο μεγάλη κι αν είναι η ικανοποίησή του για την αναγνωρισιμότητα που έχει στη Νανζίνγκ, δεν θέλει να αποπροσανατολιστεί από την αποστολή της Εθνικής.  Δίπλα στον Γιάννη, ο τεχνικός της Εθνικής, Θανάσης Σκουρτόπουλος, που δεν... χάρισε περισσότερο Αντετοκούνμπο στους 15.000 Κινέζους θεατές του πρώτου αγώνα, χαμογελούσε για την προσήλωση του Ελληνα σταρ του ΝΒΑ στον κοινό στόχο, και στο καθιερωμένο «πηγαδάκι» με τους δημοσιογράφους έλεγε: «Δεν πρέπει να γίνεται σπατάλη του Γιάννη. Οσο φιλοθεάμον κοινό και αν είναι οι Κινέζοι, πρέπει να εφαρμόζουμε τα πλάνα μας για την ουσία του κάθε αγώνα».
Οι Κινέζοι αγαπάνε πολύ όλους τους σταρ του αθλητισμού και της μουσικής. Εχουν πολλά είδωλα και ένα από αυτά είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, στον οποίο δείχνουν μεγαλύτερη λατρεία. Το «γιατί» εξηγούν τρεις απλοί φίλαθλοι, εκ των οποίων οι δύο είναι ήδη... προνομιούχοι, γιατί κατάφεραν να πάρουν αυτόγραφο σε μπλούζα, περιμένοντας δύο ολόκληρες ώρες έξω από το ξενοδοχείο που διαμένει η εθνική ομάδα. «Παρακολουθώ τον Giannis τα δύο τελευταία χρόνια. Τον ψήφισα στις υποψηφιότητες παικτών του ΝΒΑ για τον τίτλο του MVP και φυσικά χάρηκα πολύ που τον κέρδισε. Υπάρχουν και άλλοι σταρ του ΝΒΑ που παίζουν με τις εθνικές ομάδες τους στο Μουντομπάσκετ, αλλά αυτός είναι ο καλύτερος. Είναι πολύ ξεχωριστό ότι ο πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ δεν είναι Αμερικανός. Και είναι πολύ τυχερή η ελληνική ομάδα που τον έχει. Θα προσπαθήσω να βγάλω μια selfie μαζί του», λέει ο Χου Τζι που φορούσε τη φανέλα του Γιάννη από τους Μπακς.
Για τον συμπολίτη του Τζι στη Νανζίνγκ, τον Χο Ζανγκ, ο Αντετοκούνμπο είναι λατρεία: «Είμαστε πολύ τυχεροί που παίζει η Ελλάδα στον όμιλο της Νανζίνγκ και ο Giannis είναι εδώ! Δεν ξέρω αν θα έχουμε ξανά την ευκαιρία να τον δούμε από κοντά και μακάρι στα άλλα παιχνίδια να παίξει περισσότερο. Τα “καρφώματά” του είναι φανταστικά. Θέλω πολύ να πάω και στη Σενζέν για να δω, στη δεύτερη φάση, τον αγώνα Ελλάδας - Αμερικής». Ελάχιστοι Κινέζοι φίλαθλοι γνωρίζουν τα δύσκολα χρόνια που πέρασε η οικογένειά του. Με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού μεταφραστή μαθαίνουν επιγραμματικά την περίληψη της πορείας του, και ο Γι Ξου γουρλώνει τα μάτια του και αναφωνεί: «Απίστευτο! Μοιάζει με τη μασκότ του Μουντομπάσκετ που ονομάζεται ο «γιος των ονείρων». Μπράβο του! Μακάρι η Ελλάδα να πάρει μετάλλιο με τον Giannis».
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου