Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Ισραήλ: «Πράσινο φως» για τη νομιμοποίηση οικισμού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη


download-2--4
Η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε σήμερα το πράσινο φως για τη νομιμοποίηση ενός παράνομου οικισμού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, την ώρα που ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προσπαθεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Τρίτης.
Σήμερα, τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας (θεωρητικά αύριο, παραμονή των εκλογών, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις) ο Νετανιάχου έκανε αυτήν την πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο.
Η κυβέρνηση αποδέχτηκε να μετατραπεί ο παράνομος οικισμός Μεβούτ Γιεριχό, στην κοιλάδα του Ιορδάνη, σε επίσημο, όπως είπε ο ίδιος ο Νετανιάχου μετά τη λήξη της συνεδρίασης η οποία διεξήχθη εκτάκτως στην περιοχή αυτή. Η κοιλάδα του Ιορδάνη "είναι ένα αμυντικό τείχος που θα αποτελέσει αναπόσπαστο τμήμα του Ισραήλ (...) και θα διασφαλίσει την αιώνια παρουσία των ενόπλων δυνάμεών μας", πρόσθεσε.
Η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και, χωρίς να αναφερθεί ευθέως στον οικισμό Μεβούτ Γιεριχό, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ το οποίο "υπονομεύει όλα τα θεμέλια της ειρηνευτικής διαδικασίας".
Ο οικισμός Μεβούτ Γιεριχό βρίσκεται κοντά στην Ιεριχώ, τη μεγαλύτερη παλαιστινιακή πόλη αυτής της στρατηγικής σημασίας κοιλάδας, στα βόρεια της Νεκράς Θάλασσας. Ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια και σήμερα ζουν εκεί περίπου 30 οικογένειες. Αν και θα νομιμοποιηθεί από το Ισραήλ, θα παραμείνει παράνομος στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, όπως και όλοι οι άλλοι εποικισμοί στα παλαιστινιακά εδάφη.
Το Λικούντ του Νετανιάχου και το κόμμα Καχόλ Λαβάν (Μπλε-Άσπρο) του πρώην αρχηγού του στρατού Μπένι Γκαντς, δίνουν μάχη στήθος με στήθος στις δημοσκοπήσεις. Απόψε θα πραγματοποιήσουν τις τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις τους, στο Τελ Αβίβ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου