Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Δρ Γεώργιος Ζώντος: Ένας Πυργιώτης φέρνει την επανάσταση στην μεταμόσχευση μαλλιών

Ο Δρ Γεώργιος Ζώντος (www.drzontos.com), διεθνώς καταξιωμένος χειρουργός μεταμόσχευσης μαλλιών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο. Τις γνώσεις και… τα χέρια του έχουν εμπιστευτεί εκατοντάδες άνθρωποι σε όλο το κόσμο -ανάμεσα τους πολλές διασημότητες- με άριστα αποτελέσματα, γεγονός που του έχει προσδώσει τον χαρακτηρισμό του σπεσιαλίστα στο χώρο!  


Σε πρόσφατη συνέντευξη του, στο Cnn.gr, ο Δρ. Γεώργιος Ζώντος μίλησε για το Follysis, το νέο του επίτευγμα που φέρνει την επανάσταση στο χώρο της μεταμόσχευσης μαλλιών μιας και δύναται να προβλέψει πάρα πολλά στοιχεία πριν από μια επέμβαση -κάτι που μέχρι σήμερα δεν συνέβαινε- προσφέροντας την ευκαιρία παροχής του καλύτερου δυνατού προγραμματισμού σε μια θεραπεία/επέμβαση αποκατάστασης μαλλιών και της παρακολούθησης των ασθενών…
Πρόκειται να ανακοινώσετε κάτι νέο το προσεχές διάστημα;
Πράγματι, είμαι στην ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσω, πως τον ερχόμενο Νοέμβριο, στο επερχόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο Μεταμόσχευσης Μαλλιών, στην Μπανγκόκ της Ταϋλάνδης, θα ανακοινώσω μια πραγματικά επαναστατική εφαρμογή του υπολογιστικού συστήματος Follysis. Πρόκειται για ένα σύστημα που αυτοματοποιεί τον υπολογισμό της διαμέτρου των τριχών σε συνδυασμό με την υπάρχουσα πυκνότητα και βελτιώνει θεαματικά την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα της διάγνωσης της τριχόπτωσης αλλά και της θεραπείας της, χειρουργικής ή φαρμακευτικής. Η επιστημονική μας εργασία έτυχε θετικής ανταπόκρισης από την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου και προκρίθηκε από εκατοντάδες άλλες προκειμένου να παρουσιαστεί στο μεγαλύτερο επιστημονικό συνέδριο του χώρου. Πρόκειται για μια επιστημονική ερεύνα αρκετών ετών που γίνεται από εμένα σε συνεργασία με τον καθηγητή James Harris από τις ΗΠΑ, έναν κορυφαίο και παγκοσμίως καταξιωμένο χειρούργο μεταμόσχευσης και νιώθω εξαιρετικά ευτυχής για αυτήν την συνεργασία.
Ποια είναι τα βασικά στάδια που ακολουθούνται στο υπολογιστικό σύστημα Follysis;

Το Follysis είναι ένα πρωτοποριακό, πολυδιάστατο, υπολογιστικό σύστημα επεξεργασίας εικόνων του τριχωτού, με σκοπό να υπολογίζει με ακρίβεια σημαντικές παραμέτρους του όπως η πυκνότητα τριχών, τριχοθυλακίων, αποστάσεις τριχοθυλακίων, πάχους τριχών, εμβαδά επιφανειών κ.α. Στη συνέχεια αξιοποιεί και αναλύει όλα τα παραπάνω δεδομένα και με ακρίβεια προτείνει-κατευθύνει τον χειρούργο μεταμόσχευσης μαλλιών να αξιοποιήσει την δότρια ζώνη του ασθενούς και να πετύχει την μεγαλύτερη κάλυψη με την ελάχιστη δυνατή ποσότητα μαλλιών. Αντιλαμβάνεστε, πόσο σημαντικό είναι αυτό διότι, η δότρια ζώνη του ασθενούς δεν είναι ανεξάντλητη και χρειάζεται να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο.
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζει το Follysis για έναν ασθενή σε σχέση με τα έως τώρα δεδομένα;
Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί τις πιο μοντέρνες και ακριβείς μεθόδους επεξεργασίας εικόνας και κατάλληλων μαθηματικών μοντέλων του τριχωτού ώστε -με τρόπο αυτοματοποιημένο- ο γιατρός να προβαίνει σε μετρήσεις, που μέχρι τώρα γίνονταν είτε εμπειρικά είτε και καθόλου, είτε με τρόπο χειρονακτικό και μη ακριβή. Η πιο σημαντική προσφορά του όμως είναι ότι ποσοτικοποιεί σημαντικές παραμέτρους που μέχρι τώρα ήταν αδύνατο να μετρηθούν όπως ο όγκος των μαλλιών. Έχουμε ανακαλύψει μετά από εκτεταμένες έρευνες πως μια τέτοια κρίσιμη παράμετρος είναι το hair diameter index, γιατί μας επιτρέπει να γνωρίζουμε με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια πόσες τρίχες μπορούμε να αφαιρέσουμε από την δότρια ζώνη χωρίς να προκληθεί αραίωση, όπως δυστυχώς συμβαίνει αρκετά συχνά σήμερα σε κάποιους ασθενείς, ενώ ταυτόχρονα μας δίνει επίσης την δυνατότητα να γνωρίζουμε  ποιος είναι για τον συγκεκριμένο ασθενή ο ελάχιστα ικανός αριθμός τριχών ανά τετραγωνικό εκατοστό που πρέπει να τοποθετηθούν σε μια αραιή περιοχή ώστε να μην φαίνεται φαλακρή. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως  η διαδικασία της ποσοτικοποίησης  είναι απαραίτητη ώστε με απλά νούμερα να αντιλαμβάνεται ο γιατρός και ο ασθενής ποια είναι η αποτελεσματικότητα της θεραπείας στην αύξηση του όγκου των μαλλιών. Κάτι που όπως καταλαβαίνεται δεν χωρά παρερμηνείες για το τελικό αποτέλεσμα.
Εν κατακλείδι, πιο πιστεύεται ότι είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Follysis που εξελίσσει την τεχνική FUE;

H σημαντικότητα του συστήματος Follysis είναι πως καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις τεχνικές δυσκολίες και ενσωματώσαμε σε μια και μόνο παράμετρο την πυκνότητα και το πάχος της τρίχας. Με απλά λόγια, άνθρωποι με ίδια πυκνότητα τριχών δεν έχουν τον ίδιο όγκο μαλλιών επειδή έχουν λεπτότερες ή πιο χοντρές τρίχες. Αυτό το πρόβλημα, αρχικά μαθηματικό και στη συνεχεία τεχνικό, καταφέραμε να το λύσουμε δημιουργώντας καινοτομία στη διάγνωση και θεραπεία της τριχόπτωσης.
Πως σχολιάζετε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι σε ορισμένες «πειρατικές κλινικές», ιδιαίτερα την Τουρκία, οι μεταμοσχεύσεις πραγματοποιούνται από «τεχνικούς» και όχι από γιατρούς και πέρα από τα αισθητικά προβλήματα, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις…
Ο χώρος της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι πολλά υποσχόμενος και ραγδαία εξελισσόμενος. Σήμερα μπορούμε να προσφέρουμε πολλά στην αποκατάσταση των χαμένων μαλλιών και να επαναφέρουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό την χαμένη αυτοπεποίθηση ανδρών και γυναικών. Υπάρχουν αξιόλογοι συνάδελφοι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αλλά υπάρχουν και φαινόμενα όπως αυτά που αναφέρατε, όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και σε πολλές χώρες στον κόσμο. Η ISHRS έχει κάνει πολλές αναφορές για αυτό το φαινόμενο επισείοντας την προσοχή των ενδιαφερομένων. Εγώ στην Δανία έχω κληθεί πολλές φορές να διορθώσω αισθητικά προβλήματα που έχουν προκληθεί σε Δανούς ασθενείς που έκαναν μεταμοσχεύσεις σε μη πιστοποιημένες κλινικές στην Τουρκία από μη ιατρικό προσωπικό. Επιτρέψτε μου να επισημάνω προς κάθε ενδιαφερόμενο πως η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια καθαρά ιατρική πράξη που πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από γιατρούς προκειμένου να είναι ασφαλής σε πρώτη φάση, και από εξειδικευμένους και έμπειρους γιατρούς για να είναι επιτυχημένη…
Βιο
Ο Δρ. Γιώργος Ζώντος αποτελεί διακεκριμένο μέλος (FELLOW) της International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS) του μεγαλύτερου παγκοσμίως επιστημονικού οργανισμού που ασχολείται με την έρευνα και θεραπεία της τριχόπτωσης, όντας παράλληλα σταθερός ομιλητής στα παγκόσμια συνέδρια της.
Είναι ένας από τους 200 περίπου μη Αμερικανούς  ιατρούς που έχει πιστοποιηθεί από το American Board of Hair Restoration Surgery, τον μοναδικό επιστημονικό οργανισμό στην Αμερική που αναγνωρίζει και πιστοποιεί μετά από εξετάσεις και λεπτομερή αξιολόγηση του κλινικού έργου, γιατρούς ειδικούς στην θεραπεία και χειρουργική αποκατάσταση της τριχόπτωσης όλων των μορφών.
Το καλοκαίρι του 2018 στην 7η Επιστημονική Συνάντηση της FUE – Ευρώπης, στην Μάλαγα της Ισπανίας, στον Δρ. Γεώργιο Ζώντο απονεμήθηκε το βραβείο του πρωτοπόρου της μεθόδου FUE για την εξαιρετική και σημαντική κλινική συμβολή του στον τομέα της χειρουργικής αποκατάστασης μαλλιών με την συγκεκριμένη μέθοδο.
Επιπροσθέτως, ο Δρ. Ζώντος είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και εκτός από Ιατρός  είναι και πτυχιούχος Φυσικής (έχοντας κάνει και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Φυσική).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου