«Στα Εξάρχεια αν υπάρχει παραβατική συμπεριφορά πρέπει να παρεμβαίνει η αστυνομία. Αυτό σημαίνει κανονικότητα» τόνισε, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μητσοτάκης: Επαναφορά της κανονικότητας στα Εξάρχεια | tanea.grΣύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το ζήτημα των Εξαρχείων δεν είναι μόνο κατασταλτικό, ωστόσο γίνονται επεμβάσεις της αστυνομίας, όπως γίνονται παντού. «Δεν θα έπρεπε να αποτελεί είδηση αυτό».
«Είναι κοινός τόπος ότι η αστυνομία έχει πιο έντονη παρουσία. Δεν είναι κακό αυτό» είπε, τονίζοντας πως γίνεται για την ασφάλεια και μόνο των πολιτών. «Η αφάλεια των πολιτών είναι προϋπόθεση ελευθερίας και οικονομικής ανάπτυξης».
«Στόχος να γίνουν τα Εξάρχεια αυτό που ήταν, μια γειτονιά με το δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα, και όχι ένα άνδρο ανομίας, μπαχαλάκηδων και διακίνησης ναρκωτικών» πρόσθεσε.

«Καταργήσαμε το άσυλο της παραβατικότητας»

Αναφερόμενος στο ζήτημα της κατάργησης του ασύλου στα πανεπιστήμια, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «δώσαμε στην αστυνομία τη δυνατότητα να παρεμβαίνει. Κάναμε πάρα πολύ καλά που καταργήσαμε το άσυλο της παραβατικότητας».
«Τα πανεπιστήμια έχουν κι αυτά ευθύνη και πρέπει να καθορίζουν τους όρους πρόσβασης σε αυτά. Δεν υπάρχει σοβαρό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό που να επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση οποιουδήποτε» ανέφερε.
TA NEA