Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ο πολυθρήνητος νόμος Obamacare

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή εκατομμύρια Αμερικανοί περνούν ένα σωστό μαρτύριο, για την ανανέωση των προγραμμάτων για την ιατροφαρμακευτική τους ασφάλιση. Την Πέμπτη 15 του μήνα ήταν η τελευταία προθεσμία για την ανανέωση και εγγραφή, η οποία είναι χρονοβόρα για τη συμπλήρωση των αιτήσεων. Ο πολυθρύλητος νόμος Obamacare που ψηφίστηκε πριν μερικά χρόνια, έχει καταντήσει πια πολυθρήνητος, αφού έχει εκτοξεύσει σε δυσβάστακτα ύψη τις τιμές.
Κι αυτό ισχύει τόσο για τα ομαδικά προγράμματα που παρέχουν διάφορες εταιρείες στους εργαζομένους τους, όσο και για οικογενειακά προγράμματα που θα πρέπει η κάθε οικογένεια μεμονωμένα να αποκτήσει ασφάλεια, κι εδώ είναι ο τραγέλαφος. Τέτοια προγράμματα σε διάφορες πολιτείες είναι κυριολεκτικά απρόσιτα, αφού η τιμή τους ξεκινά από $2.350,00 και πάνω. Μάλιστα, καλά διαβάσατε, αυτό το είδα με τα ίδια μου τα μάτια σε χαρτιά φιλικής μου οικογένειας. Το πιο φτηνό είναι $1.656,21.
Κι έπειτα από αυτό το υψηλό δυσβάστακτο κόστος ο πολίτης δεν είναι ασφαλισμένος εκατό τοις εκατό, αλλά ογδόντα τοις εκατό, συν τα έξοδα συμμετοχής για επίσκεψη γιατρών και φαρμάκων αν παίρνει. Βέβαια ο νόμος Ομπάμα επισύρει κυρώσεις και πρόστιμα για όσους δεν εγγραφούν για ασφάλεια.
Από την άλλη μεριά, προβλέπει ουσιαστική βοήθεια για οικογένειες των οποίων το εισόδημα είναι στα όρια της φτώχειας. Αν κάποια οικογένεια ανήκει στη μεσαία λεγόμενη τάξη, έ, τότε φίδι που την έφαγε.
Κι ακόμα ο νόμος Obamacare είναι λίαν ευεργετικός για τους οκνούς στους οποίους δίνει κάρτα ιατρικής περίθαλψης εκατό τοις εκατό, οι οποίοι αν και είναι υγιείς κάθονται όλη την ημέρα, μπεκρουλιάζουν και καθιστούν εγκύους διαφορετικές γυναίκες του ιδίου φυράματος. Διαμένουν σε πολυτελή διαμερίσματα της πολιτείας με όλα πληρωμένα και κάθε μήνα το κράτος καταθέτει στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς $600 δολάρια για είδη διατροφής. Αλήθεια γιατί να δουλέψουν, αφού δουλεύουμε εμείς οι υπόλοιποι γι’ αυτούς; Για να δούμε όμως τι θα κάνει ο λαλίστατος Τραμπ; Θα καθαρίσει αυτή την οκνιά και τη βρωμιά ή θα αρχίσει να τα μασάει για τον πολυθρήνητο νόμο Obamacare όπως ήδη έκανε με κάποιες προκαταρκτικές δηλώσεις να κρατήσουμε μερικά στοιχεία του ή να απορρίψουμε τα άλλα.
Για πρόληψη παρεξηγήσεων να τονίσω εδώ πως δεν είμαι εναντίον της αρχής να έχουν όλοι οι πολίτες ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, κάθε άλλο. Το θέμα που τίθεται εδώ είναι ποιος θα πληρώνει και μάλιστα τόσο υψηλό κόστος γι’ αυτούς που είναι κατά πάντα υγιείς αλλά οκνοί και περνούν τη ζωή βολεμένα με τα επιδόματα της κοινωνικής πρόνοιας; Είναι αδιανόητο να υπάρχουν σήμερα πενήντα πέντε εκατομμύρια πολίτες που ζουν εισπράττοντας βοηθήματα από το κράτος. Μήπως το κράτος είναι ένας απρόσωπος ατέλειωτος κουμπαράς που δίνει συνέχεια δώρα; Μήπως το κράτος δεν το συγκροτούμε εμείς οι πολίτες;
Και κάτι άλλο ακόμα που φαίνεται να μας διαφεύγει είναι το γεγονός ότι όλοι οι κρατικοδίαιτοι βουλευτές, γερουσιαστές, υπουργοί και λοιποί της παρέας έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική ασφάλιση χωρίς να καταβάλλουν ούτε ένα δολάριο. Γιατί άραγε; Μήπως δεν έχουν μισθούς και μάλιστα παχυλούς;
Πολλές φορές λέμε και γράφουμε για τις παθογένειες του συστήματος στην Ελλάδα, αλλά θαρρώ πως κι εδώ πάμε πίσω από απόψεως κατάχρησης του συστήματος από πολλούς αετονύχηδες οι οποίοι ειδικεύονται στα κόλπα της απορρόφησης χρημάτων από το κράτος για τη συντήρησή τους χωρίς να προσφέρουν τίποτε. Πικρές αλήθειες.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου