Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

Άραγε χρειάζεται η πολυλογία στα μηνύματα της ηγεσίας του κλήρου;


Χθες πήγα σαν “Χριστιανός και Ορθόδοξος...” στο ναό. Την προηγούμενη Κυριακή ο ναός είχε κοντά στα 150 άτομα, όμως χθες 32 όλοι κι όλοι και ήταν ανήμερα τα Χριστούγεννα. 
Κυριακή, ανήμερα Χριστούγεννα και 32 άτομα όλοι κι όλοι σε μία ενορία με 800 οικογένειες!
Ο ιερέας και ο καλλίφωνος ψάλτης έκαναν εξαιρετική “δουλειά” με την υμνολογία, χαιρόσουν να τους ακούς αφού σε πολλούς ναούς που έχω πάει στη Νέα Αγγλία (περιοχή Βοστώνης) πολλές φορές κλείνω τα αυτιά μου και ψιθυρίζω όσους ύμνους ξέρω απλά για να μην ακούω τα “μαργαριτάρια” της Βυζαντινής μουσικής. Χθες όμως χάρηκα πράγματι από αυτά που άκουγα χρονιάρα ημέρα.
Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο ιερέας μας ανακοίνωσε ότι έχει τρία μηνύματα να μας διαβάσει: Από τον τοπικό Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο, ένα από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και το άλλο από τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο. 
 Αμέσως άρχισαν τα μουρμουρητά από τους σχετικά λιγοστούς πιστούς. Αλλά όλοι έμειναν στις θέσεις τους παρ' ότι η ώρα ήταν κοντά στις 12 το μεσημέρι.
Να πούμε την αλήθεια ότι ο Μητροπολίτης Βοστώνης στέλνει μηνύματα στις μεγάλες γιορτές με νόημα μέσα σε 2-3 παραγράφους οπότε γνώριζα εκ των προτέρων ότι το μήνυμα θα ήταν σύντομο, όπως πράγματι ήταν σύντομο και στο θέμα.
Αλλά τα μηνύματα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ήταν σελίδες... και από κάποιο σημείο και μετά το εκκλησίασμα όχι μόνο έχασε το ενδιαφέρον του αλλά μερικοί έφυγαν, κάποια άλλοι έγειραν τα κεφάλια στα στασίδια και έκλεισαν τα μάτια, τώρα άκουγαν δεν άκουγαν δεν ξέρω ενώ μερικοί άλλοι στα τελευταία στασίδια έπιασαν ψιλοκουβέντα!Πιστεύω ότι τα μηνύματα πρέπει να είναι σύντομα ή να γίνονται φωτοτυπίες να μοιράζονται στο κόσμο γιατί και αυτοί οι 32 ίσως να μην πάνε του χρόνου στο ναό την ημέρα των Χριστουγέννων. 

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου