Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου, 2016

Η Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, σύντροφος του πρεσβευτή της Ελλάδας στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, ομολόγησε τη συμμετοχή της στη δολοφονία του υψηλόβαθμου διπλωμάτη. Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τη Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα.
  • Απογοήτευση και ανασφάλεια στους πολίτες καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Διευρύνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Προβλήματα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου σχεδόν σε όλη την επικράτεια έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και κυρίως οι χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα συνεχίζονται για δεύτερο 24ωρο σε όλη τη χώρα.
  • Εικοσιεννιάχρονος αστυνομικός φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία του πρέσβη της Ελλάδας στην Μπραζίλια, Κυριάκου Αμοιρίδη, πιθανότατα κατόπιν εντολής της συζύγου του διπλωμάτη με την οποία διατηρούσε δεσμό, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Globo TV της Βραζιλίας επικαλούμενο αστυνομικές πηγές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Σέρτζιο Μορέρα ομολόγησε ότι σκότωσε τον Κ.Αμοιρίδη στο σπίτι του σε προάστιο του Ρίο το βράδυ της Δευτέρας.
  • Χωρίς θέρμανση και χωρίς ζεστό νερό εν μέσου ψύχους. Δραματικές συνθήκες διαμονής για τους πρόσφυγες σε δομές φιλοξενίας κυρίως στα νησιά καταγράφουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Στη Σάμο υπάρχουν 329 σκηνές για 1.000 άτομα, εκ των οποίων οι 120 βρίσκονται μέσα στη λάσπη έξω από το hot spot. Εξίσου δραματική η κατάσταση στη Μόρια. Στη Μαλακάσα υπάρχει μόνο μερική πρόσβαση σε θέρμανση, ανάλογη εικόνα σε πέντε δομές στη Βόρεια Ελλάδα.
  • Το ενδεχόμενο εμπλοκής της βραζιλιάνας συζύγου στη δολοφονία του -όπως δείχνουν οι ενδείξεις- του έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, εξέτασαν οι αρχές της χώρας, μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Κόσμος

  • Με το στήσιμο τσιμεντένιων οδοφραγμάτων σε κεντρικές πλατείες και την αύξηση των περιπολιών, σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και οι μεγάλες πόλεις ενισχύουν από την Παρασκευή τα μέτρα ασφαλείας ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά.
  • Χειροκροτεί ο Ντόναλντ Τραμπ τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την απόφαση να μην απαντήσει με το ίδιο νόμισμα στην απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών από την κυβέρνηση Ομπάμα για την υπόθεση του προεκλογικού χάκινγκ. «Εξαιρετική κίνηση η αναμονή (από τον Βλ.Πούτιν) - Πάντα γνώριζα ότι είναι πολύ έξυπνος!» γράφει στο Twitter ο Τραμπ λίγες εβδομάδες πριν πάρει τα ηνία του Λευκού Οίκου. Την 1η Ιανουαρίου φεύγουν από τις ΗΠΑ για τη Ρωσία οι διπλωμάτες.
  • Η ισπανική αστυνομία βρήκε βίντεο στα οποία εικονίζονται δύο φερόμενοι ως τζιχαντιστές να ποζάρουν κρατώντας καλάσνικοφ μπροστά σε μία φωτογραφία της Πουέρτα δελ Σολ, της κεντρικής πλατείας της Μαδρίτης, όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνονται χιλιάδες Ισπανοί για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά. Στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά.
  • Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα και εκατοντάδες πολίτες παρέστησαν την Παρασκευή στην κηδεία του 37χρονου Λούκας Ούρμπαν, του Πολωνού οδηγού ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στην καμπίνα της νταλίκας που χρησιμοποιήθηκε για την τρομοκρατική επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Φορτηγά ανά την Πολωνία κορνάρανε για να τιμήσουν τον 37χρονο οδηγό που δολοφόνησε ο δράστης της επίθεσης Άνις Αμρί.
  • Αντιδρώντας στην απέλαση 35 ρώσων διπλωματών στις ΗΠΑ για την υπόθεση του προεκλογικού χάκιγνκ, το Κρεμλίνο προαναγγέλλει δικά του αντίποινα απέναντι στην Ουάσινγκτον  και «σημειώνει» πως σε λίγες εβδομάδες θα αναλάβει πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο ίδιος ο ρώσος πρόεδρος ωστόσο διέψευσε ότι η Μόσχα σκοπεύει να απελάσει 35 αμερικανούς διπλωμάτες. Η κίνηση Ομπάμα θέτει υπό ισχυρή πίεση τον Τραμπ, ο οποίος συναντάται με στελέχη του FBI για να ενημερωθεί επί του χάκινγκ.

Οικονομία

  • Κύμα αυξήσεων έρχεται από την 1η Ιανουαρίου σε μια σειρά από έμμεσους φόρους, που θα στοιχίσουν πάνω από 1 δισ. ευρώ για τις τσέπες των καταναλωτών. Καύσιμα, τσιγάρα, καφές, τηλεφωνία, Internet επιβαρύνονται λόγω αυξήσεων στη φορολογία, συμπαρασύροντας σειρά άλλων προϊόντων. Αυξήσεις και στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.
  • Την αποχώρηση της απο τη Βουλγαρία ανακοίνωσε την Παρασκευή η Εθνική Τράπεζα, εφαρμοζοντας το πλάνο αναδιαρθρωσής της που προβλέπει επικέντρωση στην ελληνική αγορά.
  • Το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα από την άσκηση της δραστηριότητάς τους κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, καθορίζει από 1 Ιανουαρίου 2017 τις εισφορές που θα πληρώνουν ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι. Ορίζεται ανώτατο και κατώτατο μηνιαίο εισόδημα που αποτελεί κατά μήνα τη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών κλάδου σύνταξης. Τι θα ισχύσει για τους νέους επιστήμονες για τα πρώτα 5 χρόνια λειτουργίας. Η εγκύκλιος αναλυτικά και παραδείγματα.
  • Καθορίστηκαν οι εισφορές αυτοαπασχολούμενων προερχόμενων από τον ΟΓΑ με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος. Όλη η εγκύκλιος.
  • Με άνοδο 1,95% έκλεισε το 2016 η χρηματιστηριακή αγορά, σπάζοντας το πτωτικό σερί δύο ετών. Αντίθετα ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε απώλειες 29% και το 2016. Στην τελευταία συνεδρίαση του έτους η αγορά κινήθηκε ανοδικά, πάνω από τα επίπεδα των 640 μονάδων, με περιορισμένο τζίρο.

Αθλητισμός

  • Γιορτές στην Αγγλία, ίσον μπάλα! Εξι μέρες αδιάκοπης ποδοσφαιρικής δράσης στην Premier League, αλλά και τις υπόλοιπες τρεις επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας με πολύ σπουδαία ματς. Η αρχή γίνεται το Σάββατο όπου Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι δίνουν μάχη μέχρις εσχάτων στο «Ανφιλντ».
  • Πανέτοιμος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του δήλωσε ο Δημήτρης Σιόβας, στο πλαίσιο της παρουσίασης του από τη Λεγανιές το απόγευμα της Παρασκευής. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός υπέγραψε στην ισπανική ομάδα έως το τέλος της περιόδου με τη μορφή του δανεισμού από τον Ολυμπιακό με στόχο, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, να τη βοηθήσει να ανέβει ακόμη πιο ψηλά στη βαθμολογία. Για το μέλλον του στο σύλλογο προτίμησε να... κρατήσει αποστάσεις.
  • Κι όμως ο Κάρλος Τέβες, που θα αποζημιωθεί με 80 εκατ ευρώ καθαρά για τα επόμενα δύο χρόνια, προκειμένου να φορέσει την φανέλα της Σανγκάη Σενχουά, δεν είναι το... ταβάνι για τους κινέζους. Η... επίθεση της Κίνας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι συνολική, δυναμική και προκαλεί δέος. Ο μάναζτερ του Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζόρζε Μέντες, αποκάλυψε στο Sky Sports Italia ότι δέχθηκε αστρονομική πρόταση για τον κορυφαίο παίκτη στον κόσμο το 2016: «Από την Κίνα υπάρχει πρόταση 300 εκατομμύρια ευρώ στη Ρεάλ και περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ ετησίως στον παίκτη», είπε χαρακτηριστικά στο Ντουμπάι, στο περιθώριο των dei Globe Soccer Awards, σε αποκλειστική συνέντευξη. Tότε τα 40 εκατ. ευρώ του Τέβες θα δείχνουν τότε λίγα.
  • Πανέτοιμος να τεθεί στην διάθεση του Μίχαελ Σκίμπε δηλώνει ο Κάρλος Ζέκα. Ο Πορτογάλος άσος του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισε, με συνέντευξή του στην «O jogo», πως οφείλει πάρα πολλά στο «τριφύλλι», ενώ παραδέχθηκε ότι η διαδικασία ελληνοποίησής του βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου