Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

«Εγκαταλείπουν την καλλιέργεια τομάτας στην Αμαλιάδα»

ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ Η ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2017 
 Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου, 2016


Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκινά το 2017 για τη βιομηχανική τομάτα, καθώς ‘μεγάλοι’ τοματοπαραγωγοί προσανατολίζονται να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια εξαιτίας της χαμηλής τιμής του προϊόντος, που κάνει ασύμφορη πλέον τη συγκεκριμένη παραγωγή.
Τα δυσοίωνα νέα έγιναν γνωστά χθες το απόγευμα κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που είχε συγκαλέσει η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
Με απώλειες
Στον απολογισμό που έγινε για την παραγωγή του 2016, η χρονιά κλείνει με μεγάλες απώλειες, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους τοματοπαραγωγούς.
Οι μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν στο προϊόν τον Ιούνιο εξαιτίας των βροχοπτώσεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρξει και μείωση στις ποσότητες που παραδόθηκαν φέτος στα εργοστάσια επεξεργασίας τοματοπολτού. Από 30.000 τόνους βιομηχανική τομάτα που παρέδωσαν πέρυσι τα μέλη της Ομάδας, η ποσότητα φέτος έπεσε περίπου στους 22.000 τόνους. Την κατιούσα όμως ακολούθησε και η τιμή, αφού ενώ πέρυσι κυμάνθηκε στα 83 λεπτά το κιλό κατά μέσο όρο, φέτος άγγιξε τα 77 λεπτά το κιλό, με τους παραγωγούς να χαρακτηρίζουν ασύμφορη την καλλιέργεια…
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου