Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τη ρόδα στο ΣύνταγμαΤριτοκοσμική κατάσταση για το “Fair Wheel” 


Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, 2016
Την αποσυναρμολόγηση και την απομάκρυνση της  ρόδας από την πλατεία Συντάγματος ζητά ο Δήμος Αθηναίων, μετά την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεαμάτων. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, ότι η ρόδα θα λειτουργήσει «χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια, όσο μεγάλη κι αν είναι η πίεση, απ’ οπουδήποτε».
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες με εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίου, διατάχθηκε από την Τρίτη η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό την διερεύνηση θεμάτων παραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορούν να προκαλέσουν έκθεση σε κίνδυνο, καθώς και της παράβασης καθήκοντος, αφού η ρόδα φέρεται να στήθηκε χωρίς να έχει την απαραίτητη πιστοποίηση ασφάλειας από την εταιρία. Οι διαστάσεις που προκάλεσε το θέμα οδήγησαν στην παρέμβαση του Εισαγγελέα, ενώ είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά εταιρίας σχετικά με επικινδυνότητα της ρόδας.
Η παρουσία της ρόδας στο κέντρο της Αθήνας είχε προκαλέσει ερωτηματικά σε πολλούς πολίτες, καθώς περίμενε ακινητοποιημένη μέρες μετά τοποθέτησή της. Αίσθηση είχε προκαλέσει και το γεγονός ότι σήμερα, Τετάρτη, το πρωί είχαν αφαιρεθεί τα βαγόνια «λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας». Δεν ήταν λίγοι ωστόσο αυτοί που έθεταν ζητήματα ασφάλειας, όπως το γεγονός ότι η κατασκευή στηρίζεται σε ξύλινες σανίδες.
Αναφορικά με το ποιος τοποθέτησε εκεί την ρόδα, ο δήμος Αθηναίων είχε πει πως «μια μεγάλη πολυεθνική, της οποίας βασική δουλειά είναι οι ρόδες. Δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας της και αμφισβήτησης. Η εταιρεία από τη στιγμή που έφερε τη ρόδα εδώ, έπρεπε να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες, κινήσεις ρουτίνας, για τη συγκεκριμένη κατασκευή. Αποδείχθηκε όμως, ότι δεν είναι ρουτίνας, οι ελληνικές υπηρεσίες ήθελαν περισσότερα στοιχεία, τα οποία είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, μια μεγάλη κατασκευή, έχει τοποθετηθεί σε ένα σημείο όπου το έδαφος έχει κλίση, είμαστε μια χώρα με σεισμικότητα, έχουμε ισχυρούς ανέμους».
Το περιστατικό έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου