Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου, 2016


  • Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που θα λυγίσουν την ελληνική κοινωνία, όποιες κι αν είναι οι πιέσεις των δανειστών, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today. Αναφερόμενος στο ΔΝΤ, είπε πως οι περισσότερες από τις μέχρι τώρα θεραπείες που έχει προτείνει είναι σε λανθασμένη κατεύθυνση, διότι μεταξύ άλλων είναι «copy-paste» από αντίστοιχες θεραπείες σε υπανάπτυκτες χώρες.
  • Σε κλοιό κακοκαιρίας παραμένει η χώρα με τσουχτερό κρύο, βροχές και χιόνια σε πολλές περιοχές. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο την παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα, ενώ οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά της χώρας.
  • Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μάς καλούν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των τριών μάγων και να χαρίσουμε σε κάθε παιδί που γεννήθηκε και μεγαλώνει σε δύσκολες συνθήκες και σε κάθε οικογένεια που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της, Δώρα Χωρίς Σύνορα.
  • Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η ΝΔ, κατηγορώντας τον ότι «μπέρδεψε τα Χριστούγεννα με την Πρωταπριλιά». «Ψεύδεται για την αξιολόγηση. Ψεύδεται για την ανάπτυξη. Ψεύδεται για τις συντάξεις» σημειώνει.
  • «Παρά τα συνεχή λάθη του πολιτικού κόσμου, ο λαός είναι έτοιμος στις εκλογές που πλησιάζουν να αγνοήσει τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων. Σχολιάζοντας τις περιοδείες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρει ότι «ανακυκλώνουν ψεύδη και κοροϊδίες και υποτιμούν την νοημοσύνη του κόσμου».

Κόσμος

  • Πρόταση που καλεί το Ισραήλ να σταματήσει τους παράνομους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ υπερψήφισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μην ασκήσουν βέτο, αλλά να απέχουν από την ψηφοφορία, γεγονός που προκάλεσε την οργή της ισραηλινής κυβέρνησης. «Ημέρα νίκης» η σημερινή, λέει η Παλαιστινιακή Αρχή. «Από τις 20 Ιανουαρίου τα πράγματα θα αλλάξουν στον ΟΗΕ» σχολιάζει ο Τραμπ.
  • Στην επιστροφή στην εποχή του άκρατων πυρηνικών εξοπλισμών προσανατολίζονται Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες, όπως προκύπτει από τις ξεχωριστές δηλώσεις, οι οποίες ωστόσο έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα, τόσο του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, όσο και του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
  • Ο δράστης της επίθεσης με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, είχε ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με βίντεο που μετέδωσε την Παρασκευή το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης, Amaq. Ο 24χρονος έχασε τη ζωή του σε ανταλλαγή πυρών στο Μιλάνο.
  • Ρέπλικες ήταν τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δύο άνδρες που διέπραξαν αεροπειρατεία την Παρασκευή σε λιβυκό αεροσκάφος, σύμφωνα με προκαταρκτικές έρευνες, ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μούσκατ.
  • Γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι σε τσάντα έξω από τα γραφεία τουρκικού πολιτιστικού συλλόγου στις Βρυξέλλες. Η βελγική αστυνομία εξουδετέρωσε τον εκρηκτικό μηχανισμό και θα εξετάσει εάν υπήρχε πυροκροτητής ή εάν στόχος ήταν να τρομοκρατηθούν οι πολίτες.

Οικονομία

  • Στην «Καρυπίδης ΑΕΕΕ» επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη για το ναυάγιο των προσπαθειών διάσωσης της εταιρείας το υπουργείο Εργασίας, καταλογίζοντας στους υπευθύνους του ομίλου αναλγησία απέναντι στους εργαζομένους.
  • Τελικά, η διαφορά μας είναι με το ΔΝΤ, όχι με τους Ευρωπαίους, ο Σόιμπλε και οι συν αυτώ θα υποχωρήσουν και στα μέσα Ιανουαρίου θα υπάρξει συμφωνία χωρίς λήψη νέων μέτρων, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου. Εκτίμησε ότι θα υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές ως τα μέσα Ιανουαρίου, καθώς δεν είναι πολλά τα θέματα που χωρίζουν τις δύο πλευρές.
  • Προς το παρόν έχουν συνταχθεί και ανταλλάσσονται μόνο προσχέδια, στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τους θεσμούς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας, σχολιάζοντας δημοσίευμα. «Στη διάρκεια μιας διαπραγμάτευσης, η δημοσιοποίηση προσχεδίων μπορεί να δημιουργήσει στην κοινή γνώμη εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στο τελικό αποτέλεσμα», προσθέτει και τονίζει ότι όταν το νομοσχέδιο είναι έτοιμο θα υπάρξει επίσημη παρουσιάση.
  • Πτωτικά για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, με τη συναλλακτική δραστηριότητα, ωστόσο, να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα ενόψει της τριήμερης ανάπαυλας των Χριστουγέννων. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 630,28 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,25%, αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε ακόμη και στο -1,20%.
  • Νέες εφαρμοστικές αποφάσεις για το Ασφαλιστικό κοινοποίησε το υπουργείο Εργασίας. Τα νέα δεδομένα στον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης, στον προσδιορισμό των συντάξιμων αποδοχών, καθώς και του χρόνου ασφάλισης. Πώς θα αναπροσαρμοστούν οι ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις, πλην ΟΓΑ. Πώς θα υπολογίζονται οι συντάξεις χηρείας. Τι ισχύει για το ΕΚΑΣ. Μέχρι 30/9/2017 ολοκληρώνεται η αναπροσαρμογή των κύριων συντάξεων. Όλες οι εγκύκλιοι.

Αθλητισμός

  • Οσοι βρέθηκαν την Παρασκευή στη Ντόχα του Κατάρ και παρακολούθησαν από κοντά τον αγώνα για το ιταλικό Σούπερ Καπ (Supercoppa), δεν γνώριζαν ότι θα γίνονταν μάρτυρες μιας πολύ σημαντικής στιγμής στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
  • Γεγονός είναι η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού στην χειμερινή περίοδο. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης ανήκει και τυπικά στο ρόστερ του «τριφυλλιού» για τα επόμενα 4.5 χρόνια, αν και στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΑΕ δεν αναφέρεται πουθενά η χρονική διάρκεια της συνεργασίας τους.
  • Μήνυμα συμπαράστασης στα παιδιά της Συρίας έστειλε μέσω Facebook ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο λογαριασμός του σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο πιο δημοφιλής παγκοσμίως με 118.500.000 ακόλουθους και σίγουρα μερικά εκατομμύρια είδαν τον CR7 και άκουσαν το μήνυμά των 20 δευτερολέπτων.
  • Κάτι που είναι γνωστό εδώ και δύο 24ωρα ανακοίνωσε την Παρασκευή η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η διοίκηση γνωστοποίησε την πρόσληψη του Νίκου Λυμπερόπουλου στο πόστο του τεχνικού διευθυντή, με τον παλαίμαχο άσο της ομάδας να δηλώνει ότι θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει το σύλλογο να επιτύχει τους στόχους του.
  • Ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ το πρόγραμμα των α΄ αγώνων της φάσης των «16» του κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθούν το τριήμερο 10-12 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου