Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου, 2016

  • Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκβιαστών, στο οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες- φέρεται να συμμετείχε μεταξύ άλλων και γιος γνωστού τραγουδιστή.
  • Για ιστορική στιγμή κάνει λόγο ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Τουρκίας στην επικείμενη διάσκεψη της Γενεύης, τονίζοντας ότι στην Ελβετία θα δοκιμαστούν οι προθέσεις της τουρκικής πλευράς και μάλιστα ενώπιον της διεθνούς κοινότητας.
  • Θλίψη και οδύνη εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών για την τραγική συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους Tu-154 στη Μαύρη Θάλασσα.
  • Η Ένωση Κεντρώων μαζί με τις ευχές για τα Χριστούγεννα καλεί τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη να συμβάλλουν στο να γίνει αμέσως μια οικουμενική κυβέρνηση, διαφορετικά, όπως αναφέρει, να βαδίσουμε προς εκλογές.
  • Σκληρή απάντηση σε δημοσίευμα, που αναφέρεται στη θέση του ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να αντισταθεί σε ενδεχόμενο νέο δημοψήφισμα, δίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Όμως πράγματι δεν κοιμάμαι τα βράδια. Λαγοκοιμάμαι. Είμαι σε εγρήγορση, έως ότου μας αδειάσουν τη γωνιά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και μαζί ο τρίτος, εμφανής πλέον, εταίρος που εκφράζει την "αντιμνημονιακή" δεξιά. Αυτή με την οποία δηλώνει συγγένεια ο κ. Καμμένος. Αυτή που υπηρετεί τον κ. Τσίπρα στα κρίσιμα θέματα του βαθέως κράτους».

Κόσμος

  • Σεισμός 7,7 βαθμών σημειώθηκε στη νότια Χιλή την Κυριακή, σε απόσταση 225 χιλιομέτρων από το Πουέρτο Μοντ. Αρχικά εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, στη συνέχεια ωστόσο ανακοινώθηκε ότι δεν υφίσταται τέτοιος κίνδυνος. Σοβαρές οι ζημιές από τον ισχυρό σεισμό, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.
  • Στη Μαύρη Θάλασσα, σε σημείο ανοικτά του Σότσι, συνετρίβη αεροσκάφος Tupolev 154 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας με 92 επιβαίνοντες το οποίο κατευθυνόταν στη Συρία. Όλοι οι επιβαίνοντες θεωρούνται νεκροί ενώ αξιωματούχοι από τη Μόσχα απομακρύνουν, στις πρώτες τους αναφορές, το ενδεχόμενο τρομοκρατίας. Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν στρατιωτική χορωδία και το μπαλέτο του διάσημου στρατιωτικού Αλεξάντροφ Ανσάμπλ, «κληρονόμος» της χορωδίας του Κόκκινου Στρατού. Ημέρα πένθους η αυριανή στη Ρωσία. Χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν στις έρευνες. Φωτορεπορτάζ
  • Ο ισχυρός τυφώνας Νοκ Τεν, που συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, έπληξε την ημέρα των Χριστουγέννων το ανατολικό τμήμα των Φιλιππίνων. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους στις παράκτιες περιοχές της χώρας.
  • Ο πρώην πρόεδρος της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες, 92 ετών, που νοσηλεύεται εδώ και περίπου δώδεκα ημέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας, βρίσκεται πλέον σε «πολύ κρίσιμη» κατάσταση, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού στη Λισαβόνα. Εκπρόσωπος του νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι ο σοσιαλιστής πολιτικός «δεν αντιδρά στα εξωτερικά ερεθίσματα».
  • Σχεδόν 54.000 άνθρωποι απομακρύνονται από τα σπίτια τους σήμερα, ανήμερα τα Χριστούγεννα, στο Άουγκσμπουργκ της νότιας Γερμανίας, μετά τον εντοπισμό βρετανικής βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η βόμβα αναμένεται να εξουδετερωθεί το απόγευμα.

Οικονομία

  • Σε πολιτικά βατές και θεωρητικά εύκολες ιδιωτικοποιήσεις χωρίς μεγάλο πολιτικό κόστος εστιάζει πλέον η κυβέρνηση την πορεία της αφήνοντας τα δύσκολα για αργότερα. Έντεκα από τα εναπομείναντα 23 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και δέκα μικρά και μεγάλα λιμάνια ανήκουν φαινομενικά σε αυτή την πρώτη κατηγορία.
  • Θα ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες και προβλέψεις της αγοράς το συνολικό τουριστικό αποτέλεσμα της χώρας για το 2016 εκτιμά η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. «Το 2016 αποτέλεσε χρονιά - ρεκόρ για τον τουρισμό μας» σημειώνει η υπουργός.
  • Ικανοποιημένος από την απαντητική επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τo μεσημέρι του Σαββάτου. Όπως ανακοίνωσε, οι συζητήσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μπορούν να συνεχιστούν πλέον. Αυτό αναμένεται τον Ιανουάριο, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο.
  • Από το 2009, σε όποια χώρα της ΕΕ εφαρμόστηκε η μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων δεν απέφερε επενδύσεις, τονίζει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε άρθρο του. Ο ίδιος αναφέρει τι έχει ανάγκη η χώρα.
  • Δύο νέες επιλογές έδωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, οι θεσμοί στο επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών για τυχόν επόμενη υπέρβαση στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος: να γίνεται «μαξιλάρι» διαθέσιμων στον προϋπολογισμό ή να χρησιμοποιείται για την αποπληρωμή οφειλών του κράτους προς ιδιώτες (φορολογούμενους, επιχειρήσεις, συνταξιούχους).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου