Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, 2016

  • Ενισχυμένα μέτρα λαμβάνονται από τις Υπηρεσίες Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων κατά την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων. Θα ισχύσει και η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.
  • Δύο θερμαινόμενες αίθουσες, καθώς και ομάδες επιτόπιας φροντίδας στους δρόμους, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν, διαθέτει ο δήμος Αθηναίων για την προστασία των αστέγων.
  • Η διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα στον ανεπτυγμένο κόσμο. Η πληθυσμιακή συγκέντρωση σε μεγάλα αστικά κέντρα, η κοινωνική και τεχνολογική ανάπτυξη, καθώς και ο υπερ-καταναλωτισμός, έχουν σταδιακά οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση την ποσότητα των παραγόμενων στερεών αποβλήτων.
  • Νόμιμη και συνταγματική έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τη μεταφορά και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο κατασκευής του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης στο σταθμό Βενιζέλου και απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του δήμου Θεσσαλονίκης ως αβάσιμούς.
  • Μία εμπλοκή τουρκικών και ελληνικών μαχητικών σημειώθηκε την Πέμπτη, ενώ τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 19 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Κόσμος

  • Σε ενίσχυση και επέκταση του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ «μέχρι ο κόσμος να έρθει ξανά στα σύγκαλά του» καλεί ο Ντόναλντ Τραμπ -ένδειξη ότι ενδέχεται να υποστηρίξει κοστοβότερες προσπάθειες για την εκσυγχρονισμό του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου.
  • Αφού συνέβαλε σημαντικά στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, η πρώην διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του, Κελιάν Κόνγουεϊ, χρίστηκε τώρα σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι θα κληθεί να αναλάβει έναν ρόλο μείζονος σημασίας και να προσδώσει μια όσο το δυνατόν πιο συναινετική εικόνα στην επόμενη κυβέρνηση.
  • Επιβάτης απομακρύνθηκε από αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας JetBlue Airways στο διεθνές αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης αφού ενεπλάκη σε φραστική αντιπαράθεση με την Ιβάνκα Τραμπ, γράφει ο ιστότοπος TMZ.
  • Εν μέσω των μαζικών διώξεων και συλλήψεων που έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές σε συνέχεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, οι τουρκικές αρχές θα κατασκευάσουν 175 νέες φυλακές το 2017, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν οδηγηθεί στις τουρκικές φυλακές μετά την απόπειρα.
  • Ο Μανουέλ Βαλς, πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και επικρατέστερος υποψήφιος στην εσωκομματική διαδικασία των Σοσιαλιστών για την ανάδειξη του υποψήφιου του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2017, χτυπήθηκε από μια βόμβα... αλευριού που εκτόξευσε διαδηλωτής την ώρα που ο πολιτικός επισκεπτόταν χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο.

Οικονομία

  • Παρατείνεται – αναστέλλεται μέχρι και τις 9 Μαρτίου 2017 η καταβολή βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα τους σε πληγείσες περιοχές της Κορινθίας. Επίσης παρατείνεται μέχρι και τις 28 Μαΐου 2017 η καταβολή βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα τους σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Λέσβου.
  • Οι άνδρες ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορούν να συμπληρώσουν τις 10.000 ημέρες ασφάλισης, με αναγνώριση πλασματικών χρόνων, με βάση το άρθ. 40 του Ν. 3996/2011, προκειμένου να λάβουν μειωμένη σύνταξη, εφόσον η αίτηση αναγνώρισης και η αίτηση για σύνταξη έχει υποβληθεί έως την 31/12/2013, σύμφωνα με εγκύκλιο του Ιδρύματος.
  • Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε εκ νέου σήμερα, Πέμπτη, ότι οι συμβάσεις που είχε συνάψει το Ελληνικό Δημόσιο με τον ΟΠΑΠ σε σχέση με την εκμετάλλευση τυχερών παιγνίων και ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων με κερματοδέκτη δεν συνιστούσε κρατική ενίσχυση μη συμβατή προς την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Στο πλαίσιο αυτό απέρριψε την αίτηση αναιρέσεως των σχετικών αποφάσεων την οποία υπέβαλαν επτά καζίνο.
  • Το σύνολο των 629,6 εκατ. ευρώ, που αφορά το έκτακτο βοήθημα των χαμηλοσυνταξιούχων διατέθηκε και πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων, διαβεβαίωσε ο διοικητής του ΕΦΚΑ. Αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι σε κάποιες περιοχές της χώρας οι συνταξιούχοι δεν το έλαβαν, απέδωσε το πρόβλημα σε διαδικαστικό θέμα των ΕΛΤΑ, και διαβεβαίωσε ότι αύριο Παρασκευή το επίδομα θα φτάσει στα χέρια των δικαιούχων.
  • Έφτασε το e-mail των θεσμών με τα ερωτήματα και τα σημεία στα οποία ζητούν διευκρινίσεις σχετικά με τον μποναμά Τσίπρα, όπως ζήτησε ο Ευ.Τσακαλώτος ώστε να απαντήσει συγκεκριμένα. Διαβουλεύσεις και με τους δανειστές για την απάντηση-κείμενο δεσμεύσεων του Τσακαλώτου, που αναμένεται να σταλεί πριν τα Χριστούγεννα. Ορόσημο για την απόφαση ξεπαγώματος των μέτρων για το χρέος το EWG της 12ης Ιανουαρίου. Αισιοδοξία στην Αθήνα, αν και οι κόντρες με Σόιμπλε και ΔΝΤ δυναμιτίζουν το κλίμα.

Αθλητισμός

  • Η Ρόμα νίκησε δύσκολα στο «Ολίμπικο» και μάλιστα με ανατροπή την Κιέβο (3-1), μειώνοντας τη διαφορά από τη Γιουβέντους στους τέσσερις βαθμούς, με παιχνίδι περισσότερο. Αντίθετα, η Νάπολι αν και προηγήθηκε δύο φορές στο «Αρτέμιο Φράνκι» απέναντι στη Φιορεντίνα έφυγε με ένα βαθμό από την Τοσκάνη και μάλιστα με πέναλτι στις καθυστερήσεις (3-3), ενώ σε εξίσου εντυπωσιακό παιχνίδι η Κάλιαρι βρήκε τον... Παράδεισο επιστρέφοντας από την «κόλαση» του 1-3 απέναντι στη Σασουόλο, μέσα στο «Σαντ΄ Ελία», επικρατώντας με το «αγγλικό» 4-3!
  • Πάνω απο 35.000.000 ευρώ είναι έτοιμη να... ακουμπήσει στο τραπέζι η Παρί Σεν Ζερμεν για να πάρει τον Γιούλιαν Ντράξλερ από τη Βόλφσμπουργκ. Η μεταγραφή πρέπει να θεωρείται ήδη «κλεισμένη» αφού στις πληροφορίες των τελευταίων ημερών προστέθηκε δημοσίευμα της έγκριτης Equipe που αναφέρει ότι το κόστος της μετακίνησης θα αγγίξει στα 36 εκατομμύρια.
  • Με σημαντική οικονομική ζημιά έκλεισε η σεζόν 2015-16 για την ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά την ανακοίνωση του ισολογισμού του συλλόγου, αφού όπως προκύπτει από τα νούμερα, οι Πειραιώτες «μπήκαν μέσα» κατά 8,6 εκατ. ευρώ. Αυτό αναφέρεται στην επίσημη δήλωση των οικονομικών στοιχείων των «ερυθρυλευκων» στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο. Η «τρύπα» έχει να κάνει κατά βάση με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έκανε «ηχηρές» πωλήσεις, όπως σε άλλες σεζόν (π.χ. την προηγούμενη χρονιά το έσοδα ήταν 30εκ. ευρώ, έναντι 14 τώρα). Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έχασε αρκετά έσοδα και από πωλήσεις εισιτηρίων, ενώ υπήρξαν και μειώσει στις τιμές των μπλοκ διαρκείας.
  • Με νίκη συνέχισε η Λαμία τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Football League, αφού, στο πλαίσιο της 7ης ημέρας, επικράτησε 1-0 (47΄ Όμο) της Καλλιθέας και συνεχίζει να προηγείται στην κατάταξη με 19 βαθμούς. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, αφού αποβλήθηκαν με 2η κίτρινη ο Γκίνι (62΄) για την Καλλιθέα και ο Ντουρμισάι (64΄) για τη Λαμία.
  • Από την 42η θέση της παγκόσμιας κατάταξης που διατηρεί η FIFA, αποχαιρετά το 2016 η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε σταθερό στην συγκεκριμένη θέση με 674 βαθμούς, ενώ στην πρώτη τριάδα βρίσκονται η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Γερμανία. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία παρέμεινε στην 8η θέση της κατάταξης και το Βέλγιο έμεινε στην 5η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου