Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, 2016

  • Στη δημοσιότητα θα δοθούν αύριο, Τετάρτη, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης πολιτικών προσώπων των τελευταίων δύο ετών. Τα στοιχεία αυτά θα δοθούν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στις 12:30, από το γραφείο του προέδρου της Βουλής, σε μορφή cd και θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής στις 13:30.  Να δούμε ποιός από αυτούς τους λεβέντες και λεβέντισσες έχει αχυροκίνητο!  Αλλά ως συνήθως μονο το μισθό τους θα παρουσιάσουν γιατί τα άλλα... υπάρχουν και οι off shore οι συγγενείς...  Αχ Έλληνα και Ελληνίδα!  Κοιμάστε;
  • Σεισμός 4,5 βαθμών σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Λακωνία. Ο σεισμός, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών σημειώθηκε κοντά στη Μονεμβάσια. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών.
  • Σε αυξημένη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την επιδείνωση του καιρού, μετά το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, έχει θέσει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, τις Περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ενώ ταυτόχρονα συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
  • «Η συνθήκη εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας θα είναι σε ισχύ και μετά τη λύση», ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί.
  • Η ΚΕΔΕ καλεί την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει στην ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων από την άρνηση των επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνουν τις σχετικές δαπάνες πληρωμής τους.

Κόσμος

  • Στο μικροσκόπιο εμπειρογνωμόνων της Ρωσίας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στη Μόσχα βρίσκεται το μαύρο κουτί του μοιραίου Tupolev που έπεσε τα Χριστούγεννα στη Μαύρη Θάλασσα παρασύροντας στο θάνατο 92 ανθρώπους. Τα σωστικά συνεργεία έχουν εντοπίσει και το δεύτερο μαύρο κουτί, τον καταγραφέα των συνομιλιών του στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154, χωρίς να έχουν κατορθώσει ακόμη να το ανασύρουν από τη θάλασσα.
  • Δικαστής του Μπουένος Άιρες απήγγειλε την Τρίτη κατηγορίες σε βάρος της Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ, της κεντροαριστερής πρώην προέδρου της χώρας που φέρεται να ευνόησε έναν επιχειρηματία που συνδεόταν με τον εκλιπόντα σύζυγό της και την ίδια και να φρόντισε να του ανατεθούν δημόσιες συμβάσεις.
  • Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι διαθέτει αποδείξεις πως η διεθνής συμμαχία υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζει τρομοκρατικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων του Ισλαμικού Κράτους και των κουρδικών ένοπλων ομάδων.
  • Οι αστυνομικές αρχές θα λάβουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στους δημόσιους χώρους της Μαδρίτης κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά, ανακοίνωσε την Τρίτη ο δήμος της ισπανικής πρωτεύουσας. Φράχτες και κλούβες της αστυνομίας θα τοποθετηθούν σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη, ιδίως στους δρόμους που οδηγούν στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ, όπου κατά παράδοση γιορτάζουν οι Μαδριλένοι την έλευση του νέου έτους.
  • Ο πολωνός οδηγός ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στην καμπίνα της νταλίκας που χρησιμοποιήθηκε για την τρομοκρατική επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο είχε δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι ώρες πριν από την επίθεση και δεν είναι δυνατόν να είχε επιχειρήσει να εμποδίσει τον Τυνήσιο Άνις Άμρι να οδηγήσει το φορτηγό μέσα στην αγορά, όπως πίστευαν πρωτύτερα οι αρχές, ανέφερε την Τρίτη η εφημερίδα Bild.

Οικονομία

  • Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στην πρώτη, μετά την αργία των Χριστουγέννων, συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, στον απόηχο της επανέναρξης των συνομιλιών αναφορικά με τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.
  • Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά με μοχλό το ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές, με τον τζίρο να κινείται σε χαμηλά επίπεδα.
  • Με επιθετική δήλωση εναντίον της ΝΔ συνοδεύει ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος τη δημοσιοποίηση της επιστολής του στους θεσμούς. Επειδή «από ό,τι φαίνεται η επιθυμία της ΝΔ για πολιτικές γκάφες και επικοινωνιακά αυτογκόλ δεν έχει τέλος, δίνω -χωρίς καμιά παρέκκλιση της θεσμικής διαδικασίας- στη δημοσιότητα την πλήρη επιστολή, περιμένοντας με ανυπομονησία το νέο επεισόδιο επικοινωνιακού αυτοχειριασμού από την αξιωματική αντιπολίτευση» αναφέρει μεταξύ άλλων.
  • Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών» παρατείνεται μέχρι τις 3 το απόγευμα της 9ης Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.
  • Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απέστειλε την παρακάτω επιστολή που παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα «Το Βήμα» στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την οποία ξεμπλόκαραν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Αθλητισμός

  • Οτι κάτι έχει αλλάξει στη Λίβερπουλ επί Γιούργκεν Κλοπ, είναι αναμφισβήτητο. Οι «κόκκινοι» είναι σε θέση πλέον να ανατρέπουν καταστάσεις οι οποίες «στραβώνου» κάτι που τα τελευταία χρόνια αποτελούσε την Αχίλλειο Πτέρνα τους. Κάπως έτσι, κατάφεραν να μείνουν στο -6 από την Τσέλσι, επικρατώντας 4-1 της Στόουκ παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από το γκολ του Τζόναθαν Γουόλτερς. Οι Λαλάνα, Φιρμίνο πρόλαβαν να γυρίσουν το ματς πριν από την ανάπαυλα και η νίκη σφραγίστηκε στο β΄ ημίχρονο.
  • Στην ολλανδική Χέρενφεν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάρτιν Όντεγκααρντ με τη μορφή του δανεισμού από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σύμφωνα με τη Marca ο Νορβηγός διεθνής μεσοεπιθετικός, ο οποίος αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα των «μερένγκες», την Καστίγια, βρίσκεται από την Τρίτη στην Ολλανδία για να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της μεταγραφής του κι εντός των επόμενων ωρών θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.
  • Στην παρουσίαση των Νίκου Λυμπερόπουλου και Τάκη Φύσσα θα προχωρήσει την Τετάρτη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο νέος τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων» και ο υπεύθυνος των Ακαδημιών του συλλόγου ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, με απόφαση της διοίκησης θα παρουσιαστούν στους εκπροσώπους του Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Κορωπί (13:00).
  • Αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο του ποδοσφαιρικού τμήματος ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με την πρόσληψη και ένταξη συνεργατών του Βλάνταν Ιβιτς. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι ο Δημήτρης Δανιηλίδης δεν θα συνεχίσει ως πρώτος γυμναστής της πρώτης ομάδας του "δικεφάλου", με τον Πέταρ Μιλκάνοβιτς να παίρνει τη θέση του, έχοντας ως βοηθό του τον Βασίλη Κανάρα. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε και η είσοδος του Μίλος Βεσελίνοβιτς στο τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ, με τον Γιάννη Θωμαίδη να επιστρέφει στο τμήμα σκάουτινγκ.
  • Ο Φερνάντο Σάντος και ο Ντιέγκο Σιμεόνε αναδείχθηκαν κορυφαίοι προπονητές του 2016 σε επίπεδο Εθνικών ομάδων και συλλόγων αντίστοιχα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου