Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Wall Street Journal: Στριμωγμένος σε σημείο πολιτικής εξόντωσης ο Αλέξης Τσίπρας

 Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, 2016
ΤΟ «ΖΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Για έναν «στριμωγμένο» Αλέξη Τσίπρα, σε σημείο, μάλιστα, «πολιτικής εξόντωσης», κάνει λόγο η Wall Street Journal, αναφερόμενη στις τελευταίες εξελίξεις. 
WSJ: Στριμωγμένος σε σημείο πολιτικής εξόντωσης ο Αλέξης ΤσίπραςΣυγκεκριμένα, η Wall Street Journal παρατηρεί ότι, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του έτους, ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στριμωγμένος, ανάμεσα στη Γερμανία και το ΔΝΤ, την Τουρκία και την προσφυγική κρίση, τις ψεύτικες υποσχέσεις του και την καταρρέουσα δημοτικότητά του, σε σημείο πολιτικής εξόντωσης».
Παράλληλα, στο άρθρο επισημαίνεται ότι ο ρυθμός της πτώσης του πρωθυπουργού είναι αξιοσημείωτος, καθώς στο τέλος Οκτωβρίου η κυβέρνηση έμοιαζε να έχει και αφήγημα και σχέδιο. Στις αρχές Οκτωβρίου, έβαζε τις τελευταίες πινελιές στην πρώτη αναθεώρηση του τρίτου προγράμματος και έθετε ως στόχο να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Όμως, η 5η Δεκεμβρίου ήρθε και έφυγε χωρίς συμφωνία, αλλά υπήρξε μια δέσμευση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους ως «καρότο για το βαρύ πακέτο για περαιτέρω μέτρα λιτότητας».
Κατόπιν, στις 8 Δεκεμβρίου, με τις εξαγγελίες του για το επίδομα στους συνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, ο Ελληνας πρωθυπουργός «εκτροχίασε τη στρατηγική που υποτίθεται ότι ακολουθούσε». Το επόμενο βήμα ήταν το «πάγωμα» των μέτρων για το χρέος «το οποίο οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα να υιοθετήσει μια τακτική που θυμίζει δυσοίωνα τις ταραγμένες ημέρες του 2015 - με διαφορετικές εκφράσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό», όπως γράφει η WSJ, παραθέτοντας από τη μια τις περιοδείες του Έλληνα πρωθυπουργού στις οποίες παραθέτει το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να ξοδεύει όπου θέλει το πλεόνασμα και από την άλλη τη συγγνώμη που ζητήθηκε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
«Αυτό που αναμένεται πλέον είναι ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα μπορούσε να κάνει μήνες να ολοκληρωθεί καθυστερώντας οποιαδήποτε απόφαση της ΕΚΤ για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, σκιάζοντας ταυτόχρονα τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» σημειώνει η WSJ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου