Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Wall Street Journal: Στριμωγμένος σε σημείο πολιτικής εξόντωσης ο Αλέξης Τσίπρας

 Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, 2016
ΤΟ «ΖΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Για έναν «στριμωγμένο» Αλέξη Τσίπρα, σε σημείο, μάλιστα, «πολιτικής εξόντωσης», κάνει λόγο η Wall Street Journal, αναφερόμενη στις τελευταίες εξελίξεις. 
WSJ: Στριμωγμένος σε σημείο πολιτικής εξόντωσης ο Αλέξης ΤσίπραςΣυγκεκριμένα, η Wall Street Journal παρατηρεί ότι, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του έτους, ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στριμωγμένος, ανάμεσα στη Γερμανία και το ΔΝΤ, την Τουρκία και την προσφυγική κρίση, τις ψεύτικες υποσχέσεις του και την καταρρέουσα δημοτικότητά του, σε σημείο πολιτικής εξόντωσης».
Παράλληλα, στο άρθρο επισημαίνεται ότι ο ρυθμός της πτώσης του πρωθυπουργού είναι αξιοσημείωτος, καθώς στο τέλος Οκτωβρίου η κυβέρνηση έμοιαζε να έχει και αφήγημα και σχέδιο. Στις αρχές Οκτωβρίου, έβαζε τις τελευταίες πινελιές στην πρώτη αναθεώρηση του τρίτου προγράμματος και έθετε ως στόχο να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Όμως, η 5η Δεκεμβρίου ήρθε και έφυγε χωρίς συμφωνία, αλλά υπήρξε μια δέσμευση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους ως «καρότο για το βαρύ πακέτο για περαιτέρω μέτρα λιτότητας».
Κατόπιν, στις 8 Δεκεμβρίου, με τις εξαγγελίες του για το επίδομα στους συνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, ο Ελληνας πρωθυπουργός «εκτροχίασε τη στρατηγική που υποτίθεται ότι ακολουθούσε». Το επόμενο βήμα ήταν το «πάγωμα» των μέτρων για το χρέος «το οποίο οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα να υιοθετήσει μια τακτική που θυμίζει δυσοίωνα τις ταραγμένες ημέρες του 2015 - με διαφορετικές εκφράσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό», όπως γράφει η WSJ, παραθέτοντας από τη μια τις περιοδείες του Έλληνα πρωθυπουργού στις οποίες παραθέτει το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να ξοδεύει όπου θέλει το πλεόνασμα και από την άλλη τη συγγνώμη που ζητήθηκε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
«Αυτό που αναμένεται πλέον είναι ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα μπορούσε να κάνει μήνες να ολοκληρωθεί καθυστερώντας οποιαδήποτε απόφαση της ΕΚΤ για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, σκιάζοντας ταυτόχρονα τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» σημειώνει η WSJ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου