Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Wall Street Journal: Στριμωγμένος σε σημείο πολιτικής εξόντωσης ο Αλέξης Τσίπρας

 Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, 2016
ΤΟ «ΖΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Για έναν «στριμωγμένο» Αλέξη Τσίπρα, σε σημείο, μάλιστα, «πολιτικής εξόντωσης», κάνει λόγο η Wall Street Journal, αναφερόμενη στις τελευταίες εξελίξεις. 
WSJ: Στριμωγμένος σε σημείο πολιτικής εξόντωσης ο Αλέξης ΤσίπραςΣυγκεκριμένα, η Wall Street Journal παρατηρεί ότι, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του έτους, ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στριμωγμένος, ανάμεσα στη Γερμανία και το ΔΝΤ, την Τουρκία και την προσφυγική κρίση, τις ψεύτικες υποσχέσεις του και την καταρρέουσα δημοτικότητά του, σε σημείο πολιτικής εξόντωσης».
Παράλληλα, στο άρθρο επισημαίνεται ότι ο ρυθμός της πτώσης του πρωθυπουργού είναι αξιοσημείωτος, καθώς στο τέλος Οκτωβρίου η κυβέρνηση έμοιαζε να έχει και αφήγημα και σχέδιο. Στις αρχές Οκτωβρίου, έβαζε τις τελευταίες πινελιές στην πρώτη αναθεώρηση του τρίτου προγράμματος και έθετε ως στόχο να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Όμως, η 5η Δεκεμβρίου ήρθε και έφυγε χωρίς συμφωνία, αλλά υπήρξε μια δέσμευση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους ως «καρότο για το βαρύ πακέτο για περαιτέρω μέτρα λιτότητας».
Κατόπιν, στις 8 Δεκεμβρίου, με τις εξαγγελίες του για το επίδομα στους συνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, ο Ελληνας πρωθυπουργός «εκτροχίασε τη στρατηγική που υποτίθεται ότι ακολουθούσε». Το επόμενο βήμα ήταν το «πάγωμα» των μέτρων για το χρέος «το οποίο οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα να υιοθετήσει μια τακτική που θυμίζει δυσοίωνα τις ταραγμένες ημέρες του 2015 - με διαφορετικές εκφράσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό», όπως γράφει η WSJ, παραθέτοντας από τη μια τις περιοδείες του Έλληνα πρωθυπουργού στις οποίες παραθέτει το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να ξοδεύει όπου θέλει το πλεόνασμα και από την άλλη τη συγγνώμη που ζητήθηκε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
«Αυτό που αναμένεται πλέον είναι ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα μπορούσε να κάνει μήνες να ολοκληρωθεί καθυστερώντας οποιαδήποτε απόφαση της ΕΚΤ για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, σκιάζοντας ταυτόχρονα τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» σημειώνει η WSJ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου