Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Δωρεά $250.000 της «Ηγεσίας των 100» για την επισκευή του Ιονικού Χωριού



Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, 2016Του Θεοδώρου Καλμούκου.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Εκτελεστική Επιτροπή της «Ηγεσίας των 100» συνήλθε εκτάκτως υπό την προεδρία του κ. Γεωργίου Τσαντίκου και ενέκρινε χορηγία ύψους $250.000 για την επισκευή των εγκαταστάσεων του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Αρχιεπισκοπής «Ιονικό Χωριό» στην Ελλάδα, το οποίο επλήγη από ανεμοστρόβιλο τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Οι ζημιές που προκλήθηκαν υπολογίζονται στο ενάμισι εκατομμύριο δολάρια, προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες και να λειτουργήσει κανονικά το ερχόμενο καλοκαίρι. Τα περισσότερα κτίρια δεν υπέστησαν σοβαρές ζημιές, πλην όμως συσκευές κλιματισμού, ζεστού νερού, πόρτες, παράθυρα και πάνω από εξακόσια δέντρα είτε εκριζώθηκαν, είτε έσπασαν.
Ο κ. Τσαντίκος σε γραπτή δήλωσή του στο ανακοινωθέν της «Ηγεσίας των 100» τόνισε πως «το Ιονικό Χωριό είναι το κορυφαίο πρόγραμμα νεολαίας και έχει συνδέσει γενεές Ελληνοαμερικανών Ορθόδοξων Νέων με την Πίστη και την Πολιτιστική τους Κληρονομιά μέσα σ’ ένα φιλόξενο περιβάλλον».
Το Ιονικό Χωριό θα προσφέρει και φέτος για 46η χρονιά το καλύτερο καλοκαίρι στη ζωή εκατοντάδων παιδιών της νέας γενιάς της Ομογένειας. Το κόστος για δυόμισι εβδομάδες ανέρχεται στις $4.500 συμπεριλαμβανομένων και των αεροπορικών εισιτηρίων. Υπάρχουν διαθέσιμες και υποτροφίες από το Ταμείο «Πίστη: Για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία» για τα παιδιά που επιθυμούν να συμμετάσχουν και πληρούν τις προϋποθέσεις για τη λήψη υποτροφίας.
Βρίσκεται σε γραφική τοποθεσία στο Βαρθολομιό της Ηλείας, μοναδική στο είδος της. Οι εγκαταστάσεις του μπορούν να φιλοξενήσουν διακόσια παιδιά ανά κατασκηνωτική περίοδο και επί πλέον πενήντα άτομα προσωπικό.
Στις εγκαταστάσεις του συμπεριλαμβάνονται ιερός Βυζαντινόρυθμος ναός, ιδιωτική παραλία, πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων, αμφιθέατρο, δασύλλια, μεγάλη αίθουσα συγκεντρώσεων, υπαίθρια τραπεζαρία, γήπεδα για ποδόσφαιρο, βόλεϊ μπολ, τένις και καλαθοσφαίριση.
Από το έτος 1970 μέχρι σήμερα από το Ιονικό Χωριό έχουν περάσει περί δέκα οκτώ χιλιάδες παιδιά εφηβικής ηλικίας, καθώς επίσης και ενήλικες νέοι.
Ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο, σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από το ελληνικό κράτος το έτος 1966, ενώ στην όλη του απόκτηση και ανοικοδόμηση συνέβαλλε ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Πούλος, πρώην ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Αρχαγγέλων στο Στάφορντ του Κονέκτικατ και ο αείμνηστος πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Παπαδέας.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου