Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Δωρεά $250.000 της «Ηγεσίας των 100» για την επισκευή του Ιονικού ΧωριούΤετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, 2016Του Θεοδώρου Καλμούκου.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Εκτελεστική Επιτροπή της «Ηγεσίας των 100» συνήλθε εκτάκτως υπό την προεδρία του κ. Γεωργίου Τσαντίκου και ενέκρινε χορηγία ύψους $250.000 για την επισκευή των εγκαταστάσεων του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Αρχιεπισκοπής «Ιονικό Χωριό» στην Ελλάδα, το οποίο επλήγη από ανεμοστρόβιλο τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Οι ζημιές που προκλήθηκαν υπολογίζονται στο ενάμισι εκατομμύριο δολάρια, προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες και να λειτουργήσει κανονικά το ερχόμενο καλοκαίρι. Τα περισσότερα κτίρια δεν υπέστησαν σοβαρές ζημιές, πλην όμως συσκευές κλιματισμού, ζεστού νερού, πόρτες, παράθυρα και πάνω από εξακόσια δέντρα είτε εκριζώθηκαν, είτε έσπασαν.
Ο κ. Τσαντίκος σε γραπτή δήλωσή του στο ανακοινωθέν της «Ηγεσίας των 100» τόνισε πως «το Ιονικό Χωριό είναι το κορυφαίο πρόγραμμα νεολαίας και έχει συνδέσει γενεές Ελληνοαμερικανών Ορθόδοξων Νέων με την Πίστη και την Πολιτιστική τους Κληρονομιά μέσα σ’ ένα φιλόξενο περιβάλλον».
Το Ιονικό Χωριό θα προσφέρει και φέτος για 46η χρονιά το καλύτερο καλοκαίρι στη ζωή εκατοντάδων παιδιών της νέας γενιάς της Ομογένειας. Το κόστος για δυόμισι εβδομάδες ανέρχεται στις $4.500 συμπεριλαμβανομένων και των αεροπορικών εισιτηρίων. Υπάρχουν διαθέσιμες και υποτροφίες από το Ταμείο «Πίστη: Για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία» για τα παιδιά που επιθυμούν να συμμετάσχουν και πληρούν τις προϋποθέσεις για τη λήψη υποτροφίας.
Βρίσκεται σε γραφική τοποθεσία στο Βαρθολομιό της Ηλείας, μοναδική στο είδος της. Οι εγκαταστάσεις του μπορούν να φιλοξενήσουν διακόσια παιδιά ανά κατασκηνωτική περίοδο και επί πλέον πενήντα άτομα προσωπικό.
Στις εγκαταστάσεις του συμπεριλαμβάνονται ιερός Βυζαντινόρυθμος ναός, ιδιωτική παραλία, πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων, αμφιθέατρο, δασύλλια, μεγάλη αίθουσα συγκεντρώσεων, υπαίθρια τραπεζαρία, γήπεδα για ποδόσφαιρο, βόλεϊ μπολ, τένις και καλαθοσφαίριση.
Από το έτος 1970 μέχρι σήμερα από το Ιονικό Χωριό έχουν περάσει περί δέκα οκτώ χιλιάδες παιδιά εφηβικής ηλικίας, καθώς επίσης και ενήλικες νέοι.
Ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο, σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από το ελληνικό κράτος το έτος 1966, ενώ στην όλη του απόκτηση και ανοικοδόμηση συνέβαλλε ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Πούλος, πρώην ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Αρχαγγέλων στο Στάφορντ του Κονέκτικατ και ο αείμνηστος πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Παπαδέας.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου