Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου, 2016

  • Κυβερνητικοί κύκλοι εκφράζουν την ικανοποίηση της Αθήνας για τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τις οποίες δείχνει πως ξεπάγωμα των συζητήσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Είναι «η αναμενόμενη δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών για να στηριχτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι κάτοικοι νησιών» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι «η κυβέρνηση πανηγυρίζει το αυτονόητο», για «παλληκαρισμούς» του κ. Τσίπρα κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, ενώ το Ποτάμι ζητά από τα στελέχη της κυβέρνησης «να μας πουν το λογαριασμό».
  • Σύλλογοι, φορείς και οργανισμοί από νωρίς το πρωί του Σαββάτου έψαλλαν κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.
  • Με τη φράση «ουδέν αναληθέστερον» διαψεύδει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τα περί κρίσης ή διαφωνίας στις σχέσεις Λευκωσίας και Αθήνας. «Αντίθετα, υπάρχει στενότατη συνεργασία και συνεπώς τα όσα πλάθονται, για να δικαιολογούν κάποιοι την κριτική, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα» τονίζει.
  • Στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο θα μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους τα 9 μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου Cabrera που τα ξημερώματα προσάραξε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες βόρεια της Άνδρου, παίρνοντας κλίση 45 μοιρών. Οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν στα ρυμουλκά να προσεγγίσουν το πλοίο. Φωτογραφίες και βίντεο της επιχείρησης.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη χειροβομβίδας έξω από μια καθολική εκκλησία στο νησί Μιντανάο, στο νότιο τμήμα των Φιλιππίνων, κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η λειτουργία για την παραμονή των Χριστουγέννων.
  • Επιχείρηση απομάκρυνσης περισσότερων από 100 ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί σε καμπίνες τελεφερίκ στο χιονοδρομικό κέντρο της Τσερβίνια στην Ιταλία (στην κοιλάδα της Αόστα). Στο τελεφερίκ σημειώθηκε βλάβη εξαιτίας ισχυρών ανέμων.
  • Όταν ο Ανίς Αμρί, θεωρούμενος δράστης του μακελειού στο Βερολίνο, έπεφτε νεκρός από αστυνομικά πυρά στο Μιλάνο, οι ιταλοί αστυνομικοί δεν είχαν ιδέα ποιος μπορεί να ήταν -ο εντοπισμός του έγινε σε τυχαίο έλεγχο. Το ότι είχε καταφέρει, όντας καταζητούμενος, να περάσει τόσες χώρες -και μάλιστα ενδεχομένως και την Γαλλία της «κατάστασης έκτακτης ανάγκης»- απλά προστίθεται στις πολλές επικρίσεις που ακούγονται σε βάρος των Αρχών για τις ελλείψεις που είχε εξαρχής φέρει στην επιφάνεια ο φάκελος Αμρί Ανίς.
  • Συνελήφθη στην Αίγυπτο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Al-Jazeera. Η κυβέρνηση κατηγορεί τον δημοσιογράφο ότι στηρίζει την ισλαμική αντιπολίτευση.
  • Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις εν όψει του εορτασμού των Χριστουγέννων, έπειτα από την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου που στοίχισε τη ζωή σε 12 άτομα. Αστυνομικές περιπολίες και έλεγχοι σε εκκλησίες και χριστουγεννιάτικες αγορές σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία.

Οικονομία

  • Ικανοποιημένος από την απαντητική επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τo μεσημέρι του Σαββάτου. Όπως ανακοίνωσε, οι συζητήσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μπορούν να συνεχιστούν πλέον. Αυτό αναμένεται τον Ιανουάριο, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο.
  • Από το 2009, σε όποια χώρα της ΕΕ εφαρμόστηκε η μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων δεν απέφερε επενδύσεις, τονίζει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε άρθρο του. Ο ίδιος αναφέρει τι έχει ανάγκη η χώρα.
  • Δύο νέες επιλογές έδωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, οι θεσμοί στο επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών για τυχόν επόμενη υπέρβαση στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος: να γίνεται «μαξιλάρι» διαθέσιμων στον προϋπολογισμό ή να χρησιμοποιείται για την αποπληρωμή οφειλών του κράτους προς ιδιώτες (φορολογούμενους, επιχειρήσεις, συνταξιούχους).
  • Όσο η αξιολόγηση καθυστερεί τόσο η αβεβαιότητα διατηρείται, σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Εκτιμά ότι θα υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα: «Τα έχει υπογράψει η σημερινή κυβέρνηση με την τελευταία απόφαση του Eurogroup» αναφέρει, προσθέτοντας πως «κάθε φορά που η κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται, νέα βάρη "φορτώνονται" στις πλάτες της κοινωνίας».
  • Στην «Καρυπίδης ΑΕΕΕ» επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη για το ναυάγιο των προσπαθειών διάσωσης της εταιρείας το υπουργείο Εργασίας, καταλογίζοντας στους υπευθύνους του ομίλου αναλγησία απέναντι στους εργαζομένους.

Αθλητισμός

  • Οι ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού θα επιστρέψουν την Τρίτη στις προπονήσεις, καθώς έχουν πάρει άδεια για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ωστόσο σε αυτό το ραντεβού δεν θα δώσουν το «παρών» οι Οσμάρ Φερέιρα και Εμάνουελ Λεντέσμα, καθώς η ΠΑΕ του Αγρινίου γνωστοποίησε σήμερα τη λύση της συνεργασίας της με τους δύο Αργεντινούς.
  • Μία πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο, που συμβαίνει πάρα πολύ συχνά στη διάρκεια ενός αγώνα, σκέφτεται να διαφοροποιήσει η FIFA. Παίρνοντας ως παράδειγμα από τον κανόνα που ισχύει στο ράγκμπι, η παγκόσμια συνομοσπονδία εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέπει μόνο στον αρχηγό κάθε ομάδα να μπορεί να διαμαρτύρεται στο διαιτητή για κάποια απόφασή του.
  • Πρόλαβε την Παρί Σεν Ζερμέν η Βόλφσμπουργκ κι ανακοίνωσε την παραχώρηση του Τζούλιαν Ντράξλερ στην γαλλική ομάδα. Ο 23χρονος Γερμανός διεθνής επιθετικός μέσος συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα 4 χρόνια στους πρωταθλητές Γαλλίας, αφού περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις. Και οι δύο σύλλογοι συμφώνησαν να κρατήσουν κρυφές τις οικονομικές λεπτομέρειες της μεταγραφής.
  • Οσοι βρέθηκαν την Παρασκευή στη Ντόχα του Κατάρ και παρακολούθησαν από κοντά τον αγώνα για το ιταλικό Σούπερ Καπ (Supercoppa), δεν γνώριζαν ότι θα γίνονταν μάρτυρες μιας πολύ σημαντικής στιγμής στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
  • Γεγονός είναι η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού στην χειμερινή περίοδο. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης ανήκει και τυπικά στο ρόστερ του «τριφυλλιού» για τα επόμενα 4.5 χρόνια, αν και στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΑΕ δεν αναφέρεται πουθενά η χρονική διάρκεια της συνεργασίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου