Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Μειώθηκε ο πληθυσμός της Νέας Υόρκης πρώτη φορά στη δεκαετία


Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου, 2016

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πληθυσμός των ΗΠΑ αυξήθηκε στο μικρότερο ποσοστό του από την Μεγάλη Υφεση, ενώ στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης μειώθηκε για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, όπως έδειξαν τα στοιχεία από την Υπηρεσία Απογραφής που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.
Η άνοδος των θανάτων, η επιβράδυνση στις γεννήσεις και η μικρή πτώση της μετανάστευσης, όλα συνέβαλαν στη μείωση του ποσοστού αύξησης του πληθυσμού των Αμερικανών για το έτος που έληξε την 1η Ιουλίου.
Η αύξηση κατά 0,7%, στους 323,1 εκατομμύρια ήταν η μικρότερη που έχει καταγραφεί από το έτος 1936-1937, σύμφωνα με τον Γουίλιαμ Φρέι, έναν δημογράφο στο Ινστιτούτο Brookings.
Τα στοιχεία δείχνουν πως οι Αμερικανοί συνεχίζουν να φεύγουν από τον Βορρά προς τις Δυτικές Πολιτείες, με την Γιούτα, τη Νεβάδα, το Αϊνταχο και άλλες σε αυτή την περιοχή να βρίσκονται στην κορυφή της αύξησης του πληθυσμού της χώρας.
Από την άλλη, η Νέα Υόρκη, η Πενσυλβάνια και το Ιλινόις σημείωσαν σημαντική πτώση.
Περίπου 593.000 άνθρωποι έφυγαν από τα Βορειοανατολικά και τα Μεσοδυτικά για να μετακινηθούν προς τα Νότια και τα Δυτικά φέτος, ελαφρώς περισσότεροι από την περυσινή χρονική περίοδο.
Η Νέα Υόρκη, η οποία απώλεσε 1.900 ανθρώπους από τις περιοχές της, έχει πλέον πληθυσμό 19,7 εκατομμύρια, καθώς οι πολίτες της μετακομίζουν κυρίως προς άλλες πολιτείες.
«Ως πολιτεία, το γεγονός πως περισσότεροι άνθρωποι φεύγουν παρά έρχονται δεν μπορεί να θεωρηθεί καλό πράγμα», δήλωσε ο Γιαν Βινκ, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κορνέλ. «Οι άνθρωποι ισχυρίζονται πως φεύγουν λόγω των φόρων ή του καιρού. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες», πρόσθεσε στην «Wall Street Journal».
H Γιούτα σημείωσε αύξηση του πληθυσμού της κατά 2%, προσθέτοντας περίπου 61.000 ανθρώπους και έχοντας πλέον έναν πληθυσμό της τάξης των 3,1 εκατομμυρίων.
Η αύξηση των θέσεων εργασίας στην τεχνολογία και σε άλλους τομείς έχουν οδηγήσει στην ενίσχυση της αγοράς εργασίας, στην έλλειψη κατοικιών και στην αύξηση των εγγραφών στα σχολεία.
«Υπάρχει μια νέα οικονομία που έχει δημιουργηθεί μέσα από την καταστροφή της Μεγάλης Υφεσης και πολλές περιοχές αναπτύσσονται, όπως η Γιούτα», ανέφερε η Πάμελα Πέρλιτς, διευθύντρια της δημογραφικής έρευνας στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα. «Κοιτάς 40 χρόνια πίσω και βλέπεις πως ήμασταν πραγματικά απομονωμένοι», πρόσθεσε.
Ενας ακόμα κερδισμένος ήταν το Τέξας, το οποίο πρόσθεσε 433 χιλιάδες ανθρώπους στον πληθυσμό του, αριθμός που αποτελεί το 19% της αύξησης του πληθυσμού της χώρας. Η πολιτεία, στην οποία μένουν περίπου 27,9 εκατομμύρια άνθρωποι, αύξησε τον πληθυσμό της κυρίως λόγω της μεγάλης εισροής μεταναστών και ανθρώπων που έρχονται από τις άλλες πολιτείες.
Οκτώ πολιτείες απώλεσαν πληθυσμό φέτος, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Βιρτζίνιας, του Κονέκτικατ, του Βερμόντ, του Ουαϊόμινγκ και του Μισισιπί. Το Ιλινόις απώλεσε περίπου 38.000 πολίτες, έχοντας πλέον έναν πληθυσμό της τάξης των 12,8 εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ σημειώνει μείωση στον πληθυσμό του για τρίτη συνεχή χρονιά.
Η Βόρεια Ντακότα, ταχέως αναπτυσσόμενη τα τελευταία χρόνια, είδε τον πληθυσμό της να παραμένει περίπου στα ίδια επίπεδα καθώς η πολιτεία αγκομαχεί λόγω της μείωσης της παραγωγής πετρελαίου στα εδάφη της.
Ανάμεσα στους παράγοντες που έχουν επηρεάσει τον αριθμό του συνολικού πληθυσμού, είναι πως τα μωρά που γεννιούνται -αριθμός που υποχώρησε κατά πολύ κατά την περίοδο της ύφεσης- δεν αυξήθηκαν στον βαθμό που ανέμεναν οι δημογράφοι.
Το ποσοστό θνησιμότητας των Αμερικανών σημειώνει και αυτό αύξηση, σε μεγάλο βαθμό λόγω των καρδιακών νοσημάτων.
Η Υπηρεσία Απογραφής αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τη μετανάστευση για κάθε έτος από το 2010, κατά μέσο όρο 10%. Για το τρέχον έτος, υπολογίζεται ότι 999.000 μετανάστες έφθασαν, 4% κάτω από το προηγούμενο έτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου