Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Ουρές για κατάθεση πινακίδων

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου, 2016

Επιστροφή στα... "αχυροκίνητα";

Συνεχίζεται με τα ίδια αποτελέσματα και την φετινή χρονιά το «κύμα» κατάθεσης πινακίδων στην Εφορία του Πύργου, όπου ιδιοκτήτες οχημάτων προκειμένου να γλιτώσουν τα τέλη κυκλοφορίας της νέας χρονιάς σχηματίζουν ουρές στο αρμόδιο τμήμα της Εφορίας Πύργου, για να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων ή φορτηγών οχημάτων τους. Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας εκπνέει στις 30 Δεκεμβρίου και ήδη πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων «τρέχουν» να προλάβουν τις διαδικασίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» και τη φετινή χρονιά ο αριθμός των ιδιοκτητών είναι αυξημένος καθώς μέχρι και χθες είχαν καταθέσει πινακίδες περίπου 800 άτομα, δηλαδή σχεδόν οι μισοί, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά που ο αριθμός αυτός, ανήλθε στους 1.400 περίπου. Πρόκειται για πολίτες, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές επιβαρύνσεις των αυτοκινήτων και με τις πινακίδες υπό μάλης, περιμένουν να τις παραδώσουν στο αρμόδιο τμήμα της Εφορίας.
Χθες το πρωί ιδιοκτήτες βρέθηκαν στο χώρο της Δ.Ο.Υ. Πύργου, καταθέτοντας πινακίδες ενώ και τις επόμενες ημέρες μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή θα μπορούν όσοι θέλουν να προβαίνουν στην ίδια διαδικασία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πηγών της Εφορίας Πύργου, ο αριθμός που έχει καταγραφεί μέχρι και χθες θα αυξηθεί, ωστόσο η περσινή χρονιά ήταν «κορυφαία» με δεδομένο πως ο κόσμος που έσπευσε στην Εφορία για να καταθέσει τις πινακίδες του ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Τι γλιτώνουν με την κατάθεση

Όσοι υποβάλουν δηλώσεις «ακινησίας» και καταθέτουν τις πινακίδες:
- εφόσον κατέχουν ΙΧ αυτοκίνητα με κινητήρες μέχρι 1.928 κυβικά, απαλλάσσονται των τελών κυκλοφορίας του 2017, τα οποία κυμαίνονται από 22 έως 300 ευρώ.
- εφόσον κατέχουν ΙΧ αυτοκίνητα κυβισμού άνω των 1.928 κυβικών, απαλλάσσονται από την πληρωμή των τελών, τα οποία κυμαίνονται από 660 έως 1.320 ευρώ.
- Επιπλέον, όσοι εξ’ αυτών κατέχουν αυτοκίνητα τα οποία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1η-1-2006 και μετά δεν θα πληρώσουν καθόλου φόρο πολυτελείας. Θα γλιτώσουν δηλαδή επιπλέον από την καταβολή ποσών που κυμαίνονται από 287 έως 4.000 ευρώ τουλάχιστον.
- Επίσης γλιτώνουν από τα τεκμήρια διαβίωσης για το 2016, καθώς στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν το 2017 δεν θα συνυπολογιστούν στο φορολογητέο εισόδημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου