Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου, 2016



  • Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό 53χρονου ερασιτέχνη αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Μικρό Αμόνι Ισθμίων. Ο 53χρονος είχε πάει για ψάρεμα με τον δεκάχρονο γιο του. Η τετράμετρη ξύλινη λέμβος στην οποία επέβαιναν αναποδογύρισε υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία. Ο δεκάχρονος κατάφερε να κολυμπήσει και να βγει σώος στη στεριά.
  • Χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν την Τετάρτη στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Διεκόπη λόγω χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο. Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
  • Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του τομέα Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) για το «φιάσκο» με τη ρόδα στο Σύνταγμα, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης.
  • Ένα νέο, πολύπλοκο φαινόμενο σε σχέση με το προσφυγικό που εμφανίζεται στην Ελλάδα, το οποίο χαρακτήρισε ως «ασυνόδευτες νύφες», περιέγραψε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλας κατά τις ανακοινώσεις του σχετικά με την ηλεκτρονική κάρτα μεταναστών. Πρόκειται για ανήλικα κορίτσια που έχουν παντρευτεί πρόσφυγες ή μετανάστες και δεν γίνονται δεκτά από άλλες χώρες της ΕΕ ακριβώς εξαιτίας του γάμου που δεν αναγνωρίζεται.
  • Mικροπροβλήματα παρατηρούνται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των βορείων ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ.

Κόσμος

  • Διώροφο κτίριο κατέρρευσε σε περιοχή έξω από τη Ρώμη εξαιτίας έκρηξης που προκλήθηκε πιθανότατα από διαρροή φυσικού αερίου. Δύο γυναίκες -μία μητέρα και η κόρη της- αγνοούνται. Σωστικά συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας και των πυροσβεστών προσπαθούν να εντοπίσουν τις δύο γυναίκες που θεωρείται ότι βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια.
  • Ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ διέταξε την αστυνομία να ξεκινήσει ποινική έρευνα για δύο υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετέδωσε ο ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός Channel 10, χωρίς όμως να προσδιορίζεται το περιεχόμενο των υποθέσεων.
  • Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ κλείνει το μάτι στο Ισραήλ καλώντας το απροκάλυπτα να... «μείνει δυνατό» έως ότου αναλάβει εκείνος τα ηνία, η κυβέρνηση Ομπάμα προειδοποιεί διά στόματος του Τζον Κέρι ότι η ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα την προοπτική ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή στη βάση της λύσης των δύο κρατών. Φανερή η οργή και απογοήτευση του Τζον Κέρι μιλώντας για το Ισραήλ, το οποίο αντέδρασε εξίσου οργισμένα κάνοντας λόγο για μεροληψία σε βάρος του.
  • Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απένειμε χάρη σε γυναίκα που είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για τη δολοφονία του βίαιου συζύγου της, μία υπόθεση που είχε προκαλέσει σάλο στη χώρα. Η Ζακλίν Σοβάζ είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών επειδή το 2012 πυροβόλησε και σκότωσε τον σύζυγό της, ο οποίος την κακοποιούσε επί δεκαετίες.
  • Η ρωσική πρεσβεία στην Δαμασκό έγινε στόχος διπλής βομβιστικής επίθεσης το απόγευμα της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας την επίθεση πρόκληση με στόχο τον εκτροχιασμό των προσπαθειών ειρηνικής επίλυσης της συριακής κρίσης.

Οικονομία

  • Η τήρηση του αφηγήματος «οι κανόνες είναι κανόνες» θα οδηγήσει την Ευρωζώνη στη διάλυση, προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε άρθρο του στο Open Democracy. Υποστηρίζει πως η απάντηση της Ευρώπης στην άνοδο των ακραίων πολιτικών δυνάμεων πρέπει να είναι η εφαρμογή μιας νέας οικονομικής πολιτικής, που θα βάζει ως προτεραιότητα την τόνωση της ανάπτυξης και τη μείωση της ανεργίας.
  • «Οι εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος ΑΕ δεν πρέπει να ανησυχούν, λόγω της καθυστέρησης καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης. Η καθυστέρηση αυτή, που οφείλεται στους δυστυχώς συνήθεις αργούς ρυθμούς της δικαιοσύνης, δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία» καθυσυχάζουν κυβερνητικοί κύκλοι.
  • Αποτιμώντας θετικά την επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς, πηγές της ευρωζώνης σημειώνουν ότι αυτό που απομένει είναι εντός του Ιανουαρίου να συνεδριάσουν τα Διοικητικά Συμβούλια και τα Συμβούλια Διευθυντών του EFSF και του ESM, προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος.
  • Το 2016, χρονιά κατά την οποία οι λαϊκιστές ψηφοφόροι αναδιαμόρφωσαν την εξουσία και την πολιτική στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οι πλουσιότεροι άνθρωποι κλείνουν το έτος έχοντας 237 δισ. δολάρια περισσότερα από ότι στην αρχή του, αναφέρει το Bloomberg. Βάσει του Δείκτη Δισεκατομμυριούχων τα περισσότερα κέρδη είχε ο Γουόρεν Μπάφετ, αυξάνοντας την περιουσία του κατά 11,8 δισ. δολ., ανακτώντας τη θέση του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, δύο ημέρες μετά το ράλι που πυροδότησε η νίκη του Τραμπ.
  • Ανησυχία εκφράζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τα σχέδια της Ιταλίας να διασώσει το τρίτο μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της χώρας, τη Monte dei Paschi di Siena, τονίζοντας πως η Ρώμη οφείλει να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες και καλώντας την ΕΚΤ και την Κομισιόν να διασφαλίσουν πως αυτό θα συμβεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου