Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Σε τρεις διαφορετικές δικασίμους, οι αποφάσεις για την έκδοση των 8 Τούρκων

Σε τρεις διαφορετικές δικασίμους ,στις 10,11 και 13 Ιανουαρίου 2017 θα συζητηθούν στα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου οι αναιρέσεις κατά των εφετειακών αποφάσεων που αφορούν την έκδοση των 8 Τούρκων, οι οποίοι έφτασαν στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, είχε εκδώσει αντίθετες αποφάσεις ως προς την έκδοση των 8 στην Τουρκία. Δύο διαφορετικές συνθέσεις αποφάσισαν ομόφωνα οι πέντε Τούρκοι αξιωματικοί να μην εκδοθούν, ενώ, άλλη σύνθεση έκρινε ότι οι τρεις πρέπει να εκδοθούν.

Για τις δύο πρώτες περιπτώσεις ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιώγας άσκησε εφέσεις. υποστηρίζοντας ότι το συμβούλιο «έσφαλε περί την εκτίμηση των αποδείξεων» και ότι οι πέντε Τούρκοι έπρεπε να εκδοθούν. Έτσι, οι υποθέσεις οδηγήθηκαν στον Άρειο Πάγος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνήγοροι των 8 Τούρκων Χρίστος Μυλωνόπουλος και Όμηρος Ζέλιος κατέθεσαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου αίτηση συνεκδίκασης των όλων υποθέσεων, υποστηρίζοντας ότι οι υποθέσεις είναι συναφείς και πρέπει να εκδικαστούν όλες μαζί.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου