Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ο αστυνομικός φέρεται να ομολόγησε το φόνο του Έλληνα πρέσβη

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου, 2016


ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ

Εικοσιεννιάχρονος αστυνομικός φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία του πρέσβη της Ελλάδας στην Μπραζίλια Κυριάκου Αμοιρίδη, πιθανότατα κατόπιν εντολής της συζύγου του διπλωμάτη με την οποία διατηρούσε δεσμό, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Globo TV της Βραζιλίας επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.
Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι ο αστυνομικός Σέρτζιο Μορέιρα ομολόγησε ότι σκότωσε τον Κυριάκο Αμοιρίδη, 59 ετών, στο σπίτι που διατηρούσε ο διπλωμάτης στη Νόβα Ιγουάσου, προάστιο του Ρίο ντε Ζανέιρο, το βράδυ της Δευτέρας.
Σύμφωνα πάντα με το Globo TV, οι αρχές της Βραζιλίας πιστεύουν ότι ο Μορέιρα και η σύζυγος του Αμοιρίδη, Φρανσουάζ, είχαν σχεδιάσει εκ των προτέρων τη δολοφονία.
Τόσο ο αστυνομικός όσο και η σύζυγος του Αμοιρίδη κρατούνται αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν ζητήσει δικηγόρο.
Η τοπική αστυνομία και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την είδηση που μετέδωσε το κανάλι.
Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρθηκε ότι κρατούνται επίσης άλλοι δύο ύποπτοι, τα στοιχεία των οποίων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Οι αρχές της Βραζιλίας ανέκριναν επί ώρες στη διάρκεια της νύχτας τον αστυνομικό, σύμφωνα με μέλη της οικογένειας του που επικαλείται η εφημερίδα O Globo. Επίσης, ανακρίνεται «ένας νεαρός» ως ύποπτος.
Η ίδια εφημερίδα ανέφερε επίσης πως οι αστυνομικοί βρήκαν αίμα σε έναν καναπέ στο σπίτι στο Ρίο ντε Ζανέιρο όπου διέμεναν ο πρεσβευτής και η σύζυγός του.
Μία απανθρακωμένη σορός βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης μέσα σε αυτοκίνητο που είχε μισθώσει ο 59χρονος διπλωμάτης. Η αστυνομία θεωρεί ότι η σορός ανήκει στον πρέσβη.
Εντούτοις, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν έχει ακόμα καμία επίσημη επιβεβαίωση ή ταυτοποίηση από τις αρμόδιες βραζιλιάνικες αρχές ότι η απανθρακωμένη σορός ανήκει στον Κυριάκο Αμοιρίδη.
Η τελευταία επαφή που είχε ο 59χρονος πρέσβης φέρεται να ήταν σε τηλεφωνική συνομιλία με τη σύζυγό του. Βρισκόταν σε άδεια εορτών και η πρεσβεία ενημερώθηκε για την εξαφάνισή του στις 28 Δεκεμβρίου.
Την υπόθεση ερευνά το τμήμα ανθρωποκτονιών της αστυνομίας της Πολιτείας του Ρίο ντε Ζανέιρο, εκτιμώντας ότι πρόκειται για δολοφονία. Η εφημερίδα O Globo υποστηρίζει μάλιστα πως υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για «έγκλημα πάθους».
Παράλληλα, κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας αναχωρεί για τη Βραζιλία, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες των τοπικών αρχών.

Το καμένο αυτοκίνητο εντοπίσθηκε στη Νόβα Ιγουάτσου, στα βόρεια περίχωρα του Ρίο, μια φτωχή περιοχή, όπου κυριαρχούν ισχυρές ένοπλες συμμορίες με πολιτικές διασυνδέσεις, οι οποίες αποτελούνται κυρίως από εκτός υπηρεσίας ή συνταξιούχους αστυνομικούς και πυροσβέστες που ελέγχουν εκτεταμένες περιοχές. Πιστεύεται πως συχνά αποσπούν εκβιαστικά χρήματα από τους κατοίκους με αντάλλαγμα να εμποδίζουν τις συμμορίες των ναρκωτικών να καταλάβουν τις περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου