Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Ο αστυνομικός φέρεται να ομολόγησε το φόνο του Έλληνα πρέσβη

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου, 2016


ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ

Εικοσιεννιάχρονος αστυνομικός φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία του πρέσβη της Ελλάδας στην Μπραζίλια Κυριάκου Αμοιρίδη, πιθανότατα κατόπιν εντολής της συζύγου του διπλωμάτη με την οποία διατηρούσε δεσμό, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Globo TV της Βραζιλίας επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.
Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι ο αστυνομικός Σέρτζιο Μορέιρα ομολόγησε ότι σκότωσε τον Κυριάκο Αμοιρίδη, 59 ετών, στο σπίτι που διατηρούσε ο διπλωμάτης στη Νόβα Ιγουάσου, προάστιο του Ρίο ντε Ζανέιρο, το βράδυ της Δευτέρας.
Σύμφωνα πάντα με το Globo TV, οι αρχές της Βραζιλίας πιστεύουν ότι ο Μορέιρα και η σύζυγος του Αμοιρίδη, Φρανσουάζ, είχαν σχεδιάσει εκ των προτέρων τη δολοφονία.
Τόσο ο αστυνομικός όσο και η σύζυγος του Αμοιρίδη κρατούνται αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν ζητήσει δικηγόρο.
Η τοπική αστυνομία και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την είδηση που μετέδωσε το κανάλι.
Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρθηκε ότι κρατούνται επίσης άλλοι δύο ύποπτοι, τα στοιχεία των οποίων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Οι αρχές της Βραζιλίας ανέκριναν επί ώρες στη διάρκεια της νύχτας τον αστυνομικό, σύμφωνα με μέλη της οικογένειας του που επικαλείται η εφημερίδα O Globo. Επίσης, ανακρίνεται «ένας νεαρός» ως ύποπτος.
Η ίδια εφημερίδα ανέφερε επίσης πως οι αστυνομικοί βρήκαν αίμα σε έναν καναπέ στο σπίτι στο Ρίο ντε Ζανέιρο όπου διέμεναν ο πρεσβευτής και η σύζυγός του.
Μία απανθρακωμένη σορός βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης μέσα σε αυτοκίνητο που είχε μισθώσει ο 59χρονος διπλωμάτης. Η αστυνομία θεωρεί ότι η σορός ανήκει στον πρέσβη.
Εντούτοις, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν έχει ακόμα καμία επίσημη επιβεβαίωση ή ταυτοποίηση από τις αρμόδιες βραζιλιάνικες αρχές ότι η απανθρακωμένη σορός ανήκει στον Κυριάκο Αμοιρίδη.
Η τελευταία επαφή που είχε ο 59χρονος πρέσβης φέρεται να ήταν σε τηλεφωνική συνομιλία με τη σύζυγό του. Βρισκόταν σε άδεια εορτών και η πρεσβεία ενημερώθηκε για την εξαφάνισή του στις 28 Δεκεμβρίου.
Την υπόθεση ερευνά το τμήμα ανθρωποκτονιών της αστυνομίας της Πολιτείας του Ρίο ντε Ζανέιρο, εκτιμώντας ότι πρόκειται για δολοφονία. Η εφημερίδα O Globo υποστηρίζει μάλιστα πως υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για «έγκλημα πάθους».
Παράλληλα, κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας αναχωρεί για τη Βραζιλία, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες των τοπικών αρχών.

Το καμένο αυτοκίνητο εντοπίσθηκε στη Νόβα Ιγουάτσου, στα βόρεια περίχωρα του Ρίο, μια φτωχή περιοχή, όπου κυριαρχούν ισχυρές ένοπλες συμμορίες με πολιτικές διασυνδέσεις, οι οποίες αποτελούνται κυρίως από εκτός υπηρεσίας ή συνταξιούχους αστυνομικούς και πυροσβέστες που ελέγχουν εκτεταμένες περιοχές. Πιστεύεται πως συχνά αποσπούν εκβιαστικά χρήματα από τους κατοίκους με αντάλλαγμα να εμποδίζουν τις συμμορίες των ναρκωτικών να καταλάβουν τις περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου