Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

WSJ: Πολύ πιθανό να είναι υποψήφιος δήμαρχος ΝΥ εκ νέου ο ομογενής Τζον Κατσιματίδης


Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, 2016

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης θεωρείται πολύ πιθανό να λάβει μέρος στην κούρσα για τον θώκο του Δημάρχου της Νέας Υόρκης στις εκλογές του επόμενου έτους, έχει, ωστόσο, την απαραίτητη πολιτική κρίση να δηλώσει πως ένας «ταγμένος» Ρεπουμπλικανός υποψήφιος διατηρεί ελάχιστες ελπίδες για την πολυπόθητη νίκη.
«Ενας καθαρός Ρεπουμπλικανός στη Νέα Υόρκη έχει 5% πιθανότητες να κερδίσει», ανέφερε στη «Wall Street Journal» ο κ. Κατσιματίδης, δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και Ρεπουμπλικανός, ο οποίος συμμετείχε ανεπιτυχώς στην κούρσα για τη Δημαρχία της Νέας Υόρκης το 2013.
Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Νεοϋορκέζος Ελληνοαμερικανός τονίζει διαρκώς πως οι πολιτικές του θέσεις διαμορφώνονται από ένα μείγμα φιλελεύθερων και συντηρητικών απόψεων. «Ημουν Δημοκρατικός επί Μπιλ Κλίντον», τόνισε ο κ. Κατσιματίδης, ο οποίος θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα είναι υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικανούς, όπως εκτιμά και η «WSJ».
Εμπειρα στελέχη επί της πολιτικής στρατηγικής αναφέρουν πως για να κερδίσει τις δημοτικές εκλογές στην πόλη ένας Ρεπουμπλικανός υποψήφιος θα πρέπει να συμβεί κάτι συνταρακτικό, όπως μια μεγάλη και απότομη αύξηση της εγκληματικότητας.
«Προφανώς, στην πολιτική ποτέ δεν λες ποτέ», δήλωσε ο Τζορτζ Ατζ, πρώην συνεργάτης του Δημάρχου Εντ Κοτς, ο οποίος ήταν κεντρώος Δημοκρατικός. «Αλλά θα χρειαστεί μια βιβλική καταστροφή για να εκλεγεί κάποιος Ρεπουμπλικανός εδώ», πρόσθεσε στην «WSJ».
Παρά το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικανοί κέρδισαν τη μάχη για τον Λευκό Οίκο, όπως και αυτή για τη Γερουσία και τη Βουλή, στρατηγιστές και των δύο κομμάτων εκτιμούν πως οι Δημοκρατικοί διατηρούν πιθανότητες νίκης 6 προς 1 στην πόλη της Νέας Υόρκης.
Ο Μπιλ ντε Μπλάσιο, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής του Δήμου το 2014, είναι ο πρώτος Δημοκρατικός Δήμαρχος τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ωστόσο, οι πρώην Ρεπουμπλικανοί δήμαρχοι Ρούντι Τζουλιάνι και Μάικλ Μπλούμπεργκ είχαν εκλεγεί μέσα σε ασυνήθιστες συνθήκες.
Η νίκη του κ. Τζουλιάνι το 1993 ήρθε σε μία περίοδο υψηλότατου ποσοστού εγκληματικότητας στην πόλη, ενώ η επικράτηση του κ. Μπλούμπεργκ το 2001 σημειώθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.
Σ’ αυτό το πλαίσιο μερικοί από τους πιο σημαντικούς επικριτές του Μπιλ ντε Μπλάσιο έχουν συμμαχήσει με προσπάθειες Δημοκρατικών που καταβάλλονται ώστε να εκθρονιστεί ο δήμαρχος, όπως το συνδικάτο των αστυνομικών. Το συνδικάτο θεωρεί πως οι πιθανότητες για να ηττηθεί ο κ. ντε Μπλάσιο κρύβονται μέσα στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου