Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Απεβίωσε ο κυπριακής καταγωγής τραγουδιστής Τζορτζ Μάικλ σε ηλικία 53 ετών


Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου, 2016

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ο Τζορτζ Μάικλ (George Michael), ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Wham που κατόπιν έκανε επιτυχημένη σόλο καριέρα, απεβίωσε στο σπίτι του στο Λονδίνο σε ηλικία 53 ετών, μεταδίδει το βρετανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC.
Ο Μάικλ, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, πέθανε «ειρηνικά στο σπίτι του», σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του καλλιτέχνη, τον οποίο επικαλείται το BBC.
Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι ο θάνατός του δεν θεωρείται ύποπτος. Ο Μάικλ κατέγραψε πωλήσεις 100 εκατομμυρίων δίσκων κατά τη διάρκεια της καριέρας του.
Ο πατέρας του ήταν Κύπριος εστιάτορας που μετακόμισε στο Λονδίνο και η μητέρα του Αγγλίδα χορεύτρια. Οι πρώτες μουσικές επιτυχίες του Τζορτζ Μάικλ ήταν με το μουσικό δίδυμο Wham!, το οποίο δημιούργησε μαζί με τον Άντριου Ρίτζλεϊ το 1981.
Ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος Fantastic έφτασε στο Νο. 1 στο ΗΒ το 1983, όπως και ο επόμενος, Make it Big το 1984, ο οποίος περιλάμβανε και το σόλο τραγούδι του Τζορτζ Μάικλ Careless Whisper, το οποίο έφτασε στο Νο. 1 σε 25 χώρες.
Επίσης, ήταν μέλος του συγκροτήματος BandAid το οποίο τραγούδησε το Do They Know It’s Christmas?. Οι Wham! διαλύθηκαν το 1986. Από τότε ο Τζορτζ Μάικλ ακολούθησε σόλο καριέρα. Ο πρώτος σόλο δίσκος του, Faith, που κυκλοφόρησε το 1987, έχει πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο Μάικλ είχε 7 νούμερο 1 τραγούδια στο ΗΒ και 8 νούμερο 1 τραγούδια στο Billboard Hot 100 των ΗΠΑ.
Κέρδισε πολυάριθμα μουσικά βραβεία κατά τη διάρκεια της 30-ετούς καριέρας, συμπεριλαμβανομένων τριών βραβείων Brit, τεσσάρων MTV Video Music Awards, τριών Αμερικανικών Μουσικών Βραβείων και δύο βραβείων Γκράμι.Το 2004, η Ακαδημία Ραδιοφώνου ανακοίνωσε ότι ο Τζορτζ Μάικλ ήταν ο καλλιτέχνης του οποίου τα έργα παίχθηκαν περισσότερο στο βρετανικό ραδιόφωνο την περίοδο 1984-2004.
Πηγή: ΑΜΠΕ, wikipedia.org, Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου