Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου, 2016

Στα ύψη ανεβαίνει το θερμόμετρο στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας με φόντο τις αιτιάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για ανάμιξη της Μόσχας σε κυβερνοεπιθέσεις κατά τις εκλογές του Νοεμβρίου. Ετσι η κυβέρνηση των ΗΠΑ διέταξε την απέλαση 35 Ρώσων 
  • Ανοιχτός θα παραμείνει τη νύχτα της Πέμπτης ο σταθμός του μετρό στην Ομόνοια για την προστασία των αστέγων της Αθήνας από το δριμύ ψύχος, ενώ την Παρασκευή θα είναι ανοικτό το μεγαλύτερο μέρος των σταθμών του δικτύου.
  • Αγνοείται η τύχη του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη. Η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχουν ίχνη του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στην Μπραζίλια εδώ και τρεις ημέρες αναφέροντας σε ανακοίνωσή της πως η τελευταία φορά που εθεάθη ήταν το βράδυ της Δευτέρας σε υποβαθμισμένο βόρειο προάστιο του Ρίο.
  • Πυκνό χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν σε μεγάλο μέρος της χώρας την Πέμπτη. Οι χιονοπτώσεις και ο παγετός έχουν προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Δείτε αναλυτικά πώς έχει κατάσταση στο οδικό δίκτυο της χώρας ανά νομό.
  • Αγώνα επιβίωσης μέσα στον χιονιά, με πολικές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους δίνουν χιλιάδες πρόσφυγες σε κέντρα φιλοξενίας ανά την Ελλάδα. Από νωρίς το πρωί οικογένειες προσφύγων με μικρά παιδιά εγκαταλείπουν το κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα, αναζητώντας αλλού καταφύγιο. Στη Χίο με το θερμόμετρο στους -1 και τους ανέμους να φτάνουν τα 9 μποφόρ, οι πρόσφυγες προσπαθούν με κάθε μέσο να ζεσταθούν.
  • Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα σε εργοστάσιο παραγωγής πάνελ στο 4ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θηβών - Αθηνών. Στο σημείο έσπευσαν επτά οχήματα με 14 πυροσβέστες. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο το βράδυ της Πέμπτης.

Κόσμος

  • Την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών και το κλείσιμο δύο ρωσικών εγκαταστάσεων στη Νέα Υόρκη και το Μέριλαντ αποφάσισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε απάντηση της «παρενόχλησης» αμερικανών διπλωματών στη Μόσχα από τις ρωσικές αρχές.
  • Μετά από τρομοκρατικές επιθέσεις η συζήτηση που ξεκινά πάντα αφορά τη δημόσια ασφάλεια αλλά και την παρακολούθηση με κάμερες. Η ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και προστασίας προσωπικών δεδομένων είναι εξαιρετικά δύσκολη.
  • Χωρίς ουσιαστικά να εκπλήσσει πλέον κανέναν ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε απείλησε διεφθαρμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι θα τους πετάξει από ελικόπτερο, λέγοντας ότι το έχει κάνει ήδη μια φορά και δεν έχει κανέναν δισταγμό να το επαναλάβει.
  • Δεκάδες άμαχοι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές με στόχο ελεγχόμενα από τους αντάρτες εδάφη στην ανατολική Γιούτα, προάστιο της Δαμασκού, λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί από ρωσικά χείλη η συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ καθεστώτος Άσαντ και αντιπολίτευσης. Eρασιτεχνικό βίντεο που ήλθε στη δημοσιότητα δείχνει παιδιά σε κατάσταση πανικού να φεύγουν τρέχοντας από το σχολείο τους για να σωθούν από τους βομβαρδισμούς. Παιδιά τρομοκρατημένα, παιδιά που κλαίνε και ουρλιάζουν ανάμεσα σε καπνούς και συντρίμμια...
  • Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Δαμασκό χτυπήθηκε από όλμο το απόγευμα της Πέμπτης, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές και δεν υπήρξαν τραυματίες.

Οικονομία

  • «Οι στόχοι του έτους 2016 για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2020 όχι μόνο έχουν επιτευχθεί, αλλά έχουν υπερκαλυφθεί. Επομένως οποιοσδήποτε αντιλαμβάνεται ότι στα θέματα ΕΣΠΑ δεν υπάρχει προνομιακό πεδίο αντιπολίτευσης για τη ΝΔ» σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας. Τονίζουν μάλιστα
  • Δυνατότητα ρύθμισης σε δόσεις κατόπιν αίτησης του οφειλέτη των πάση φύσεως ληξιπρόθεσμων οφειλών δίνει η ΕΥΔΑΠ και για το 2017, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της.
  • Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 θα γίνει συμπληρωματική πληρωμή σε δικαιούχους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», που αφορά σε αναδρομικά προηγούμενων μηνών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Επίσης το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016 θα γίνει η 17η καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου στους δικαιούχους. Τέλος ανακοινώνεται ότι σε 868 δικαιούχους του προγράμματος «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα 2014» πιστώθηκε το ποσό στους λογαριασμούς τους.
  • Στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 το υπουργείο Εργασίας έχει σχεδιάσει να δημιουργηθούν 225 Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας σε 115 Δήμους και 254 Κέντρα Κοινότητας σε ισάριθμους Δήμους, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Θ.Φωτίου. Παράταση για εύλογο χρονικό διάστημα θα δοθεί και στις υφιστάμενες δομές. Από τις νέες Δομές, σε συνδυασμό και με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης αναμένεται να ωφεληθούν περί το 1.000.000 πολίτες, σε ολόκληρη την επικράτεια.
  • Μνημόνιο Συνεργασίας καλούνται να υπογράψουν όλοι οι υπουργοί με το υπουργείο Οικονομικών, δηλώνοντας προσήλωση στο στόχο για χρηστή δημοσιονομική διαχείριση. Θα δεσμευτούν ότι καμία υποχρέωση δεν αναλαμβάνεται αν προηγουμένως δεν εξασφαλίζεται ότι υπάρχουν πόροι για την κάλυψη, αλλά και για μέτρα για την αποτροπή αποκλίσεων από την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Το εν λόγω, περιλαμβάνεται σε μακροσκελή εγκύκλιο του Γ.Χουλιαράκη με οδηγίες για την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού 2017.

Αθλητισμός

  • Την απόκτηση του Δημήτρη Σιόβα ανακοίνωσε η Λεγανιές. Η ισπανική ομάδα, η οποία μετά από 16 αγωνιστικές στη La Liga βρίσκεται στην 16η θέση με 16 βαθμούς (τέσσερις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού), ενέταξε στο δυναμικό της τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό μέχρι το τέλος της περιόδου με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό.
  • Παρελθόν θα αποτελέσει από τον Ηρακλή ο νεαρός μεσοεπιθετικός Λάζαρος Λάμπρου που όπως φαίνεται θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Ο ποδοσφαιριστής που εντάχθηκε στις τελευταίες μέρες της θερινής περιόδου από την Ρόμα στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, πήγε την Πέμπτη και μάζεψε τα προσωπικά του είδη από την Μίκρα προκειμένου να ενταχθεί στην επόμενη ομάδα της καριέρας του. Ούτε ο Ηρακλής αλλά και ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσαν την μεταγραφική αυτή κίνηση αλλά οι ενδείξεις φανερώνουν πως η μετακίνηση θα οριστικοποιηθεί σύντομα.
  • Απουσίασε για δεύτερη διαδοχική ημέρα από την προπόνηση του Παναθηναϊκού ο Βίκτορ Ιμπάρμπο, ο οποίος δεν πήγε στην προπόνηση ούτε την Τετάρτη. Ο Κολομβιανός δεν έχει πάρει άδεια από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ενώ δεν απαντάει και στις κλήσεις που του γίνονται από τους ανθρώπους της ομάδας στο κινητό του. Παράλληλα, άγνοια για το που βρίσκεται δηλώνει ο μάνατζέρ του.
  • Ο Κάρλος Τέβες είναι και επίσημα νέος παίκτης της Σανγκάη Σενχουά. Με μία δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της, η ομάδα της Κίνας που έχει προπονητή τον Γκουστάβο Πογιέτ (αντικατέστησε τον Γκρεγκόριο Μανθάνο), επιβεβαίωσε αυτό που ήταν κοινό μυστικό: την συμφωνία με τον Αργεντινό επιθετικό για συμβόλαιο δύο χρόνων. Ο σύλλογος κατέβαλε 11.000.000 ευρώ στην Μπόκα Τζούνιορς για την απόκτηση του Τέβες , ενώ ο μισθός του Αργενινού σταρ θα είναι 40 εκατομμύρια καθαρά ανά σεζόν.
  • Στη Μαδρίτη βρίσκεται ο Δημήτρης Σιόβας για να οριστικοποιήσει τη μετακίνησή του στη Λεγανές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Marca ο 28χρονος Ελληνας κεντρικός αμυντικός θα περάσει άμεσα από ιατρικές εξετάσεις και αν όλα πάνε καλά θα ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα από την Πέμπτη. Ο Σιόβας είχε ελάχιστα λεπτά συμμετοχής με τον Ολυμπιακό στη φετινή σεζόν κι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποφασή του να αλλάξει ομάδα, αφού ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τον «Θρύλο» και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου