Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου, 2016

  • Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Παρασκευή ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, όπως ανακοίνωσε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
  • Κύμα χιονιά προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από την Τετάρτη. Ειδικότερα, σε ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, Εύβοια, βορειανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη, αναμένεται τσουχτερό κρύο με σφοδρές κατά τόπους χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή.
  • Να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή που απέστειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πρός τον ESM, κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση ο Άδωνις Γεωργιάδης. O αντιπρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «η ιδέα πως αναγκάστηκε να στείλει ταπεινωτική επιστολή, ορκιζόμενη ότι δεν θα το ξανακάνει, σαν παιδί του δημοτικού, πλήττει την υπερηφάνεια κάθε Έλληνα».
  • Περίπου 60 κιλά κάνναβης βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα σε αυτοκίνητο, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί, λόγω μηχανικής βλάβης, στο 72ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών- Πατρών.
  • Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας οδηγούνται δύο άτομα ηλικίας 19 και 24 ετών, τα οποία κατηγορούνται για φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα των Χριστουγέννων μέσα σε καταυλισμό Ρομά, στον Πύργο Ηλείας. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό των ατόμων που επιτέθηκαν στους πυροσβέστες, τη στιγμή που έφθασαν στην περιοχή, για να σβήσουν την φωτιά.

Κόσμος

  • Τα σφάλματα που διέπραξαν ο πιλότος, η αεροπορική εταιρεία και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Βολιβίας ευθύνονται για την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 71 ανθρώπων τον προηγούμενο μήνα, μεταξύ αυτών των περισσότερων από τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσαπεκοένσε της Βραζιλίας, έγινε γνωστό σήμερα, Δευτέρα, από την αρχή πολιτικής αεροπορίας της Κολομβίας.
  • O πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν επανέλαβε, κατά το χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, την άρνησή του η χώρα να φιλοξενήσει «μουσουλμάνους μετανάστες», καθώς όπως είπε: «Σχεδόν κανείς δεν αμφισβητεί πλέον σήμερα τη σχέση του μεταναστευτικού κύματος και των τρομοκρατικών επιθέσεων».
  • H επεξεργασία και η ανάλυση των πλάνων που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας επιβεβαιώνει ότι ο Άνις Άμρι, ο φερόμενος δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο, ο οποίος έπεσε νεκρός την Παρασκευή από αστυνομικά πυρά στο Μιλάνο, διήλθε από τη Λυόν στην κεντροανατολική Γαλλία.
  • Βέβαιος ότι θα κέρδιζε για τρίτη συνεχόμενη φορά τις προεδρικές εκλογές, αν το Σύνταγμα του επέτρεπε να είναι και πάλι υποψήφιος, δήλωσε ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
  • Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον καφετζή της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet με την κατηγορία της προσβολής του προέδρου της χώρας, επειδή φέρεται να είπε ότι δεν θα σέρβιρε τσάι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε σήμερα ένας από τους δικηγόρους του.

Οικονομία

  • Νέο κύμα φόρων και ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες, έρχονται από την επόμενη Δευτέρα, 1η Ιανουαρίου 2017. Ποιες είναι οι καινούριες επιβαρύνσεις.
  • Νέα πολιτική ρότα με υποσχέσεις για μειώσεις φορολογικών βαρών όσο υπερκαλύπτονται οι στόχοι του Μνημονίου, αυξάνονται τα έσοδα και ειδικά ο ΦΠΑ χαράσσει η κυβέρνηση Τσίπρα για τη διετία 2017 - 2018, σύμφωνα με Το Βήμα.
  • Σε πολιτικά βατές και θεωρητικά εύκολες ιδιωτικοποιήσεις χωρίς μεγάλο πολιτικό κόστος εστιάζει πλέον η κυβέρνηση την πορεία της αφήνοντας τα δύσκολα για αργότερα. Έντεκα από τα εναπομείναντα 23 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και δέκα μικρά και μεγάλα λιμάνια ανήκουν φαινομενικά σε αυτή την πρώτη κατηγορία.
  • Θα ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες και προβλέψεις της αγοράς το συνολικό τουριστικό αποτέλεσμα της χώρας για το 2016 εκτιμά η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. «Το 2016 αποτέλεσε χρονιά - ρεκόρ για τον τουρισμό μας» σημειώνει η υπουργός.
  • Ικανοποιημένος από την απαντητική επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τo μεσημέρι του Σαββάτου. Όπως ανακοίνωσε, οι συζητήσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μπορούν να συνεχιστούν πλέον. Αυτό αναμένεται τον Ιανουάριο, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου