Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

«Σεισμός» στο ΔΝΤ: Ενοχη η Κριστίν Λαγκάρντ για την υπόθεση Ταπί

ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΗΓΕΣΙΑΣ;
«Σεισμός» στο ΔΝΤ: Ενοχη η Κριστίν Λαγκάρντ για την υπόθεση Ταπί
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, 2016
Γάλλοι δικαστές έκριναν χθες  την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ένοχη για αμέλεια επειδή δεν αμφισβήτησε την καταβολή 400 εκατομμυρίων ευρώ από το κράτος ως αποτέλεσμα διαιτησίας σε έναν μεγαλοεπιχειρηματία το 2008 όταν ήταν υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας.
Παρά την ετυμηγορία αυτή, οι δικαστές δεν της επέβαλαν οποιαδήποτε ποινή για την απόφασή της να επιτρέψει αυτή τη σπάνια εξωδικαστική καταβολή χρημάτων διαιτησίας. Η Λαγκάρντ έχει απορρίψει τις κατηγορίες για αμέλεια.
Ο δικηγόρος της δήλωσε αμέσως μετά την απόφαση πως η νομική του ομάδα μελετά το ενδεχόμενο υποβολής έφεσης.
Η απόφαση κινδυνεύει να προκαλέσει μια νέα κρίση ηγεσίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μετά την παραίτηση του προκατόχου της Λαγκάρντ, του Ντομινίκ Στρος-Καν, το 2011 έπειτα από ένα σκάνδαλο σεξουαλικής επίθεσης.
Όπως δήλωσε άλλωστε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πρόκειται να συνεδριάσει «σύντομα» για συζητήσει το θεμα της καταδίκης της Κριστίν Λαγκάρντ.
Το ΔΣ του ΔΝΤ, στο οποίο εκπροσωπούνται τα 189 κράτη μέλη του και έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα ότι περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του το πρόσωπο της Λαγκάρντ, «αναμένεται να συνεδριάσει ξανά σύντομα για να εξετάσει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις» στην υπόθεση, είπε ο Ράις χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου