Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2016

  • Υπό έλεγχο τέθηκε φωτιά που εκδηλώθηκε στις 17:25 το απόγευμα της Τετάρτης στην Προσύμνα Άργους, έπειτα από σκληρή μάχη με τις φλόγες που έδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
  • Αναίσθητος από χτύπημα στο μέτωπο, αλλά ζωντανός, έπεσε στη θάλασσα ο καπετάνιος της λάντζας που διεμβολίστηκε από το ταχύπλοο την Τρίτη στην Αίγινα, όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση. Την Πέμπτη η νεκροτομή στα υπόλοιπα θύματα της ναυτικής τραγωδίας.
  • Η διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου που επανέφερε χθες ο Αλέξης Τσίπρας απασχολεί σήμερα μερίδα του γερμανικού τύπου.
  • Την ανάγκη μιας διαφορετικής κουλτούρας όσον αφορά στην ασφάλεια κατά την κυκλοφορία τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα και, ταυτόχρονα, ενίσχυσης των ισχυόντων κανονισμών, επισήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, με αφορμή το δυστύχημα στην Αίγινα.
  • Ποινική δίωξη για δύο κακουργηματικές κατηγορίες και δύο πλημμεληματικές ασκήθηκε σε βάρος του 78χρονου κατηγορούμενου για το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσά τους κι ένα κοριτσάκι 5 ετών. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία 48 ωρών για να απολογηθεί ενώπιον της της Ε' τακτικής ανακρίτριας και μέχρι την Παρασκευή θα παραμείνει κρατούμενος στο λιμεναρχείο Πειραιά.

Κόσμος

  • Οι αρχές της Ιταλίας σχεδιάζουν να στήσουν έναν καταυλισμό, για να φιλοξενήσουν προσωρινά περίπου 300 μετανάστες που έχουν ξεμείνει στην περιοχή των συνόρων με την Ελβετία, καθώς οι ελβετικές αρχές επιβάλλουν πλέον αυστηρότερους ελέγχους και δεν επιτρέπουν τη διέλευση σε ολοένα περισσότερους από αυτούς, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να είναι αναγκασμένοι να κοιμούνται έξω, σε ένα δημοτικό πάρκο.
  • Έντονες ανησυχίες στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχει προκαλέσει η δημοσίευση στο Διαδίκτυο κώδικα που φέρεται, σύμφωνα με την ομάδα τον έβγαλε στο φως, να συνδέεται με την διαβόητη NSA. Ο κώδικας δεν φαίνεται να προέρχεται από τον «φάκελο Σνόουντεν» και τα ερωτήματα για το εάν η υπηρεσία -ή συνεργάτες της- έπεσε θύμα χάκερ εγείρονται πιεστικά. O ίδιος ο Σνόουντεν εκτίμησε, από τη Ρωσία, ότι πρόκειται για «μήνυμα από τη Μόσχα».
  • Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής Πατ Χίκεϊ παραιτήθηκε «προσωρινά» μετά τη σύλληψή του στο πλαίσιο έρευνας για παράνομη μεταπώλησης εισιτηρίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την θέση του καταλαμβάνει ο σλοβένος Γιάνεζ Κοτσιγιάντσιτς.
  • Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις γνωστοποίησαν την Τετάρτη ότι άρχισαν εκ νέου παραδόσεις όπλων στο Κουρδιστάν, αφού η κυβέρνηση της αυτόνομης επαρχίας του Ιράκ δεσμεύτηκε γραπτώς πως τα όπλα αυτά δεν θα καταλήξουν στη μαύρη αγορά.
  • Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησαν την Τετάρτη στην Αγία Πετρούπολη ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις «ύποπτοι ένοπλοι», που οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι μέλη συμμοριών που δρουν στον Βόρειο Καύκασο. Άλλοι δύο ένοπλοι σκοτώθηκαν ανατολικά της Μόσχας, έχοντας νωρίτερα τραυματίσει δύο αστυνομικούς.

Οικονομία

  • Καμία ανησυχία για την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου του 2016 δεν γεννάται από την πορεία των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού, διαβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Η πολιτική της υπερφορολόγησης δεν οδηγεί πουθενά, αναφέρει η ΝΔ απαντώντας στην κυβέρνηση.
  • Η επενδυτική απραξία χαρακτήρισε τη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Τετάρτη, με τον τζίρο να καταγράφει νέο αρνητικό ρεκόρ για το 2016 και την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 570 μονάδων. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 567,49 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,86%.
  • Για επιχείρηση παραπληροφόρησης «με στόχο τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και ανησυχίας στους συνταξιούχους» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας με αφορμή δημοσιεύματα για το ΕΚΑΣ.
  • Σε υποτονικό κλίμα συνεχίζονται οι συναλλαγές με την επικράτηση πτωτικών τάσεων και την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 570 μονάδων. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:50, διαμορφώνεται στις 567,83 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,80%.
  • «Το 80% των συνταξιούχων δεν πρόκειται να δει καμιά αλλαγή στα ΑΤΜ τον Σεπτέμβριο» επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, απορρίπτοντας τα περί νέου σοκ στις συντάξεις από τον Οκτώβριο.

Αθλητισμός

  • Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 3-0 τη Σεβίλλη στο «Καμπ Νου» λαι κατέκτησε το δωδέκατο Σούπερ Καπ στην ιστορία της. Δύο γκολ πέτυχε ο μεταμορφωμένος Αρντά Τουράν και ένα με κεφαλιά ο πολύ ορεξάτος Λιονέλ Μέσι.
  • Ο πρώτος ημιτελικός στο Ολυμπιακό ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ανδρών ήταν παράσταση για μία ομάδα, εν προκειμένω τη Βραζιλία, αφού η Ονδούρα αγωνιστικά δεν εμφανίστηκε ποτέ στο «Μαρακανά». Η Σελεσάο συνέτριψε με 6-0 την ομάδα της Λατινικής Αμερικής και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της συνάντησης που ακολουθεί, ανάμεσα στη Νιγηρία και τη Γερμανία.
  • Αντεξε η Ρόμα στο Πόρτο και παρότι αγωνίστηκε με δέκα παίκτες για το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, απέσπασε 1-1 από τους «Δράκους». Ετσι, έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στους ομίλους του Champions League στη ρεβάνς των play off που θα διεξαχθεί στη Ρώμη την προσεχή Τρίτη.
  • Δεύτερο πρόβλημα προέκυψε στην ΑΕΚ, μετά από αυτό του Χρήστου Αραβίδη. Ο Ρόναλντ Βάργκας «γύρισε» το δεξί πόδι του και δεν μετείχε στη σημερινή προπόνηση. Το διάστρεμμα δεν είναι βαρύ, όμως δεν υπήρχε λόγος να επιβαρυνθεί ο παίκτης, δεδομένου ότι (όπως όλα δείχνουν) θα αναβληθεί η πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ. Για το λόγο αυτό, η ΑΕΚ έχει ήδη μιλήσει με τον Ατρόμητο και πιθανότατα το Σάββατο θα διεξαχθεί φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες.
  • «Ποδαρικό» και για τον Πάουλο Μπέντο στις καθιερωμένες συνέντευξεις Τύπου πριν από ευρωπαϊκό αγώνα του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος νέος προπονητής του Ολυμπιακού βρίσκεται σε γνώριμα... λημέρια, γνωρίζοντας παράλληλα ότι η πρόκριση εναντίον των συμπατριωτών του της Αρούκα είναι εκ των ων ουκ άνευ. «Έχουμε δουλέψει για να περάσουμε μερικές ιδέες και να σκεφτούμε μία στρατηγική για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ματς και να προκριθούμε στους ομίλους. Ο στόχος μας είναι αυτός. Μετά θα έχουμε περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε».
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου