Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μιλά στον «Ε.Κ.»

 Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου, 2013

Του Θεόδωρου Καλμούκου

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος Περιφερειακός Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Δυτικής Ελλάδος και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ένας νέος ηλικιακά άνθρωπος, δάσκαλος το λειτούργημα στο Βαρθολομιό της Ηλείας, είναι συνάμα κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Περιφερειακός Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Δυτικής Ελλάδος. Επισκέφτηκε συγγενικά του πρόσωπα στην περιοχή του Λόουελ, «θέλοντας να δω ποια είναι η διαφορά των εδώ Ελλήνων και των Ελλήνων στην πατρίδα μας», όπως είπε στον «Ε.Κ.».
Είπε πως «από τη στιγμή που κατέβηκα από το αεροπλάνο και μπήκα στο αυτοκίνητο είδα κατ’ αρχήν μία διαφορετική αντίληψη των ανθρώπων εδώ με των ανθρώπων εκεί. Στην Ιταλία, μάλιστα, συναντηθήκαμε με κάποιους συγχωριανούς με τους οποίους έτυχε να συνταξιδεύουμε, κι αυτό που μου έλεγαν ήταν πώς καταντήσαμε τη χώρα μας, πώς φτάσαμε έως εδώ, τι νομίζεις ότι μπορεί να έφταιξε και πότε θα έλθει μία ανάκαμψη» και συμπλήρωσε πως «μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλούμε σε όποια σπίτια έτυχε να πάω συναντούσα μπροστά μου πάντοτε τη συγκεκριμένη φράση για ποιο λόγο φτάσαμε εδώ, γιατί όλα αυτά στην Ελλάδα».
Στην ερώτηση σε τι κατάσταση βρίσκει η καινούργια χρονιά την Ελλάδα, είπε ότι «η νέα χρονιά και κάποια χρόνια που έρχονται θα είναι πάρα πολύ δύσκολα, αλλά κάποια στιγμή θα έλθει η ανάπτυξη στη χώρα». Συνέχισε, λέγοντας πως «πρέπει όμως να δούμε τι σημαίνει αυτή η ανάπτυξη και πώς μπορεί να έλθει». Τόνισε, πως «εάν δεν υπάρχει ισορροπία στο πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να υπάρχει τίποτε άλλο, είναι σαφές».
Στην ερώτηση αν η τρικομματική κυβέρνηση σημαίνει ισορροπία, ανέφερε ότι «δεν σημαίνει άμεσα ισορροπία, σημαίνει έμμεσα» και διευκρίνισε ότι «το πολιτικό σύστημα γενικώς δεν έχει να κάνει μόνο με την κυβέρνηση».
Ο βιολογικός κύκλος του πολιτικού συστήματος με την επικρατούσα κομματοκρατία έχει τελειώσει, τόνισε. «Κατά ένα μεγάλο μέρος ναι, έχουμε ξεχάσει αυτά τα οποία ξέραμε», ενώ αν βλέπει να ξεπετάγεται κάτι καινούργιο, απάντησε: «ναι το βλέπω προσωπικά αλλά και μέσα από κάποιες συζητήσεις και επαφές που έχω κάνει και πριν έλθω στην Αμερική».
Αναφορικά με το τι του λέγει ο λαός στην περιφέρειά του, επισήμανε ότι «δεν ενδιαφέρει τον λαό σήμερα τι θα γίνει με το εκάστοτε κόμμα, αλλά τον ενδιαφέρει πώς μπορεί να ξαναβρεί αυτή την αξία που έχει ως άνθρωπος ώστε να ζήσω να μεγαλώσω τα παιδιά μου και να κάνω κάτι ώστε να μπορέσω να ανταπεξέλθω σ’ αυτή τη δύσκολη πολυπολιτισμική κοινωνία την οποία εδώ εσείς ζείτε πολύ έντονα και η οποία έχει μπει και στην Ελλάδα με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς».
Οταν τον ρωτήσαμε πώς έφτασε η χώρα έως εδώ, κι αν είναι μόνο οικονομική η κρίση, ή είναι και ηθική, ο κ. Χαραλαμπόπουλος είπε ότι «η χώρα έφτασε ως εδώ μέσα από τα λάθη, τις παραλείψεις και αν θέλετε και τα κενά τα οποία είχε αυτό το πολιτικό σύστημα που κυβέρνησε όλα αυτά τα χρόνια τη χώρα, κι αυτό θα το πω πως δεν ευθύνεται μόνο η εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά και η εκάστοτε αντιπολίτευση, δηλαδή είναι μοιρασμένα τα λάθη κατά ποσοστά». Πρόσθεσε πως «όλο αυτό το πολιτικό σύστημα χειραγώγησε έναν λαό, ο οποίος πριν λίγα χρόνια βγήκε από πολέμους, βγήκε από μία φτώχεια».
Στην υπενθύμιση πως αυτός ο λαός ανέβαζε στην κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, είπε «σωστά» και συμπλήρωσε «όταν ζούσαμε καταστάσεις και δεν θα μιλήσω για τις μεγάλες πόλεις αλλά για τα χωριά που γνωριζόμαστε μεταξύ μας, που η τοπική εξουσία, ο Δήμος, η επαρχία, η περιφέρεια, για να σου κάνω το αυτονόητο έπρεπε να με ψηφίσεις ή να περάσεις από αυτό το δημοσιοϋπαλληλικό λόμπι. Εάν γυρίσουμε λίγα χρόνια πίσω θα δούμε ότι αυτοί που κυβέρνησαν τις τοπικές κοινωνίες ήταν οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εκπαιδευτικοί, ό,τι συνίσταται κάτω από την ομπρέλα του Δημοσίου, που δεν σημαίνει άγχος για το μεροκάματο, ούτε άγχος ασφάλειας, δεν υπήρχε αποτελεσματικότητα σ’ αυτούς τους ανθρώπους, ούτε και έλεγχος».
Πρόσθεσε ακόμα, πως «όταν κάποια στιγμή μπήκαμε στη διαδικασία να κάνουμε την αυτοδιοίκηση εκεί ανοίξαμε το παιχνίδι για τα συμφέροντα, εννοώ ότι η γεωγραφική κατανομή δεν γινόταν με το κριτήριο της αποτελεσματικότητας, των μετρήσεων, την έκανε η κεντρική εξουσία διότι θέλαμε να ελέγχουμε το μικρό κομμάτι, το οποίο όμως κατηύθυνε το μεγάλο».
Στην ερώτηση πού πάει το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «πάντα στη ζωή μου ήμουν αισιόδοξος, να βλέπω μπροστά», ενώ στην επισήμανση ότι κάποιες φορές η αισιοδοξία είναι έλλειψη πληροφόρησης, απάντησε: «όχι, δεν το βλέπω έτσι, ως νέος άνθρωπος έχω μία άλλη νοοτροπία, από μία άλλη γενιά».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου