Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Στο μικροσκόπι και ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου, 2013
Στο Κατάρ μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Σαμαράς και θα συζητήσει για διμερής σχέσεις και πως θα έρθουν τα πετροδολάρια για επενδύσεις στην Ελλάδα. Όσο για ευκαιρίες... πάμπολλες από το “αεροδρόμιο” του Ελληνικού μέχρι τον Αστακό, τα νησιά και τόσα και τόσα άλλα “φιλέτα” που είναι For Sale στο “development” Hellas. 
Ελάτε εδώ ρε "καταρ-αμένοι" θα τους πει. Εμείς θα φτιάξουμε νόμους για σας και τις επενδύσεις σας. Γιατί να έχετε τα δολάρια σας (σημείωση το πετρέλαιο πωλείται μόνο με δολάρια ΗΠΑ) στην Ελβετία και στα σεντούκια σας, φέρτε τα στην Hellas. Θέλετε να σας τα φάνε οι ποντικοί, εμείς είμαστε εδώ. Τι θέλεις πρίγκιπα μου τον ΠΑΟ την ΑΕΚ; Ελάτε γιατί αυτός ο Μαρινάκης του Ολυμπιακού άμα βάλει μία κελεμπία θα φαίνεται σαν εσάς. Ελάτε λοιπόν να έχει ενδιαφέρον το Πρωτάθλημα.

Και λέγοντας για τον Σαμαρά που πήρε τα μάτια του για τους εμίρηδες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Τσίπρας ήρθε στην Αμερική και μίλησε άλλη γλώσσα. Έχει βάλει σκοπό λένε να είναι ο νέος Ανδρέας. Ρε μπράβο Αλέξη. Πήγε εις την Πόλη πρώτα πήρε τις ευλογίες από τον Πατριάρχη και μετά πήγε εις τας Παρισίους και στη Γερμανία της Μέρκελ. Αλλά στην Αμερική τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Άσε τι λένε. Τα θαλάσσωσαν από το γραφείο του που δεν ήξεραν από πρωτόκολλο οπότε ούτε το Τζο Μπάϊντεν δεν είδε. Βέβαια έκανε δύο ομιλίες και είπε... πράγματα. Μπράβο του, είπε ότι εμείς όταν θα έρθουμε στην εξουσία θα είμαστε αριστεροί όπως ο Ανδρέας δηλαδή. Αυτό δεν το είπε, το εννοούσε όμως. Και τα συντρόφια ανά την Ελλάδα αγρίεψαν. Τι λέει το παιδί θα είπαν οι Μανώλης Γλέζος και οι άλλοι. Αυτός έγινε καπιταλιστής σε δύο μέρες. Καλά που δεν βγήκε με τη βάρκα να δει το λιμάνι της Νέας Υόρκης γιατί η “Κίρκη” που κρατάει τη δάδα θα τον κτυπούσε με το ραβδάκι και θα έμενε εδώ. Όσο για τους 4 που φορούσαν μαύρα και αμέσως τα ΜΜΕ “κελάηδησαν” ότι ήταν χρυσαυγήτες. Από ότι έμαθα ήταν απλοί άνθρωποι που πήγαν να ακούσουν τον Έλληνα πολιτικό. Αλλά, όπως φαίνεται, αυτό ήταν ένα τρικ για δωρεάν διαφήμιση ως συνήθως δηλαδή.

Αλλά δεν έχω δει μετά τις τελευταίες εκλογές στην Ελλάδα να βγουν οι πολιτικοί μας στην ύπαιθρο. Να δουν τον λαό, τους ψηφοφόρους. Να απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοσμάκη γιατί έριξαν τη χώρα στο γκρεμό. Γιατί κ. Γεώργιε Παπανδρέου και τώρα κρύβεσαι στο Χάρβαρντ και όταν είδες ομογενείς που ήρθαμε να σε ακούσουμε μας βγάλατε έξω; Σε πολυπληθές ακροατήριο είπαν ότι μίλησε ο Πρωθυπουργός που πήγε την Ελλάδα στο ΔΝΤ σαν να μην γνώριζε μέσα και έξω τι γινόταν καθ' ότι ήταν στέλεχος των κυβερνήσεων και υπουργός εξωτερικών. (45-50 άτομα ήσαν σε μία αίθουσα διδασκαλίας).  Εσύ κ. Βενιζέλο; Εσύ δεν ήσουν ο μεγάλος και τρανός πανεπιστημιακός καθηγητής, στέλεχος και εσύ των κυβερνήσεων και υπουργός των οικονομικών ο οποίος διαδέχτηκες τον άλλο υποψήφιο για το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας Γεώργιο Παπακωνσταντίνου. Γιατί κ. Σαμαρά δεν πάτε στην ύπαιθρο να δείτε πως περνάει ο λαός; Οι διαταγές και οι νόμοι θέλουν και την ανάλογη προσωπική επικοινωνία με τον κόσμο. Όταν θα είναι η ώρα για ψήφους θα έρθετε το λαό. Προσέξτε μήπως είναι αργά για εσάς και το λαό, την Ελλάδα δηλαδή.

Συνεδρίαση είχε το Δ.Σ. Της Ομοσπονδίας της Βοστώνης για την παρέλαση που θα γίνει την 7η Απριλίου, 2013 στη Βοστώνη. Υπάρχει κάποια κινητικότητα και όσο θα περνάει ο καιρός θα “ανεβάζουν” στροφές για να είναι η παρέλαση καλύτερη από πέρυσι και κάθε πέρυσι. Τα μέλη του Δ.Σ. κάνουν ότι και όπως μπορούν και δεν θα φταίνε αυτοί οι εθελοντές για όποια παρέλαση που δεν θα έχει πολύ κόσμο. Νομίζω ότι η καλή θέληση των εθελοντών πρέπει να έχει και τον ανάλογο συντονισμό και να γίνεται παραγωγή έργου. Όταν ακούς μέλη του Δ.Σ. να λένε “έχω τον άνδρα μου άρρωστο”, “έχω τη δουλειά μου”, “κάνει κρύο”... Όλοι κάτι έχουμε, άνθρωποι είμαστε αλλά με δικαιολογίες δεν γίνεται τίποτα. Ας σηκώσουν λοιπόν όλοι τα μανίκια και να εργαστούν για τον Ελληνισμό. Ο καθένας και η κάθε μία στους Συλλόγους, στις Κοινότητες πρέπει να συσπειρωθούν και να βοηθήσουν για να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Ιδιαίτερα όσοι είναι στα συμβούλια. Βοηθήστε για την επιτυχία της παρελάσεως του Ελληνισμού. Πάρτε τηλέφωνο, στείλτε ηλεκτρονικά μηνύματα στους υπεύθυνους στην Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων και ρωτήστε τους “πως μπορώ να βοηθήσω”. Τα προβλήματα τα ξέρουμε τις λύσεις θέλουμε. Μιλάμε για νεολαία. Που είναι τα δικά μας παιδιά;

Λέγοντας για τη φετινή παρέλαση η εκδήλωση της νεολαίας θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων της ενορίας του Αγίου Νεκταρίου το Σάββατο, 16 Μαρτίου που είναι και η τελευταίες Αποκριές. Εδώ θέλει προσοχή γιατί για πρώτη φορά θα συνδυαστεί εκδήλωση της νεολαίας με την Αποκριά για νέους και νέες πάνω από 18 ετών! Ελεύθερη η είσοδος, μεζεδάκια δωρεάν, χορός... μόνο τα ποτά θα είναι επί πληρωμή γιατί το μπαρ θα το έχει η διεύθυνση της ενορίας. Διαφήμιση στα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης δεν θα γίνει αλλά με την νέα τεχνολογία! Καλή Επιτυχία.

Ένας εργάτης του Ελληνισμού, φίλος καλός, από το Lowell πέρασε αρκετές ημέρες στο κρεβάτι του πόνου. Όλα πήγαν καλά με την εγχείρηση και θα επανέλθει δριμύτερος και δυνατότερος γιατί η Ελληνική Κοινότητα δεν έχει πολλούς τέτοιους εργάτες που πάνω από όλα έχουν τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. Στην προσπάθεια για καλύτερα αποτελέσματα έχει κατηγορηθεί από μικρούς ανθρώπους με μεγάλα αξιώματα. Όταν δικοί μας άνθρωποι περνούν δύσκολες μέρες πρέπει να τους δείχνουμε πόσο τους αγαπάμε και πόσο τους εκτιμούμε και αυτό είναι ανθρώπινο, χριστιανικό, ελληνικό. Δυστυχώς όμως μερικοί έδειξαν και αυτή τη φορά πόσο μικροί είναι, δυστυχώς. Μακάρι να είχε κάθε κοινότητα, ενορία, σύλλογος, ομοσπονδία ανθρώπους σαν το Δημήτρη, μακάρι. Περαστικά και σιδερένιος.

Την περασμένη εβδομάδα πήγα ένα ταξίδι με έναν θαλασσοπόρο, των επτά θαλασσών. Καταλήξαμε στο εστιατόριο της οικογένειας Ράμου στο Woonsocket, Rhode Island. Στο δρόμο συζητούσαμε για τον Ελληνισμό, την οικογένεια, την Ελληνική Κοινότητα, εμπειρίες της ζωής αλλά και για το αύριο. Το αύριο του Ελληνισμού. Είχα πολλά να μάθω από αυτό τον έμπειρο θαλασσοπόρο που γύρισε τον κόσμο πολλές φορές αλλά και που η επιχείρησή του είχε να κάνει με εφοπλιστές, πληρώματα και εμπορεύματα. Άλλοι στην ηλικία του αδιαφορούν, αυτός όμως παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις του Ελληνισμού, συμμετέχει μαζί με την αξιοσέβαστη σύζυγό του. Η συναναστροφή και η συζήτηση, η προσωπική επαφή και παρουσία είναι κομμάτι της ζωής και της κοινωνίας, μιας κοινωνίας που “φτιάχνει” τείχη γύρω της και απομονώνεται μέρα με τη μέρα. Τι να σου κάνει η τηλεόραση, το κομπιούτερ, το κινητό... Ο καθένας για τον εαυτό του, στο κόσμο του. Που πάμε; Να ζήσεις χίλια χρόνια μπάρμπα-Θανάση.
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου