Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ο Τζον Κατσιματίδης ανακηρύχτηκε υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης


Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, 2013

Του Δημήτρη Τσάκα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. – Τα οράματά του για τον δήμο της Νέας Υόρκης και οι στόχοι της προεκλογικής εκστρατείας βρέθηκαν στον επίκεντρο της πρώτης συνέντευξης τύπου του υποψηφίου δημάρχου της Νέας Υόρκης Τζον Κατσιματίδη, που έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης στα σκαλιά του δημοτικού μεγάρου της Νέας Υόρκης.
Την ανακήρυξη της υποψηφιότητάς του έκανε ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τον δήμο της Νέας Υόρκης, Ντάνιελ Ισαάκ, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην ζωή του υποψηφίου και στα επιτεύγματά του στον επιχειρηματικό και στον φιλανθρωπικό τομέα και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «οι γονείς ο Τζον Κατσιματίδης ήρθαν στη Νέα Υόρκη όταν ο Τζον ήταν μόλις 6 μηνών». «Ο πατέρας του έγινε μπας –μποϊ, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει σερβιτόρος γιατί δεν γνώριζε την λέξη στην αγγλική. Αγωνίστηκε όμως για να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή για την οικογένειά του και να δώσει την δυνατότητα στον γιο του να πραγματοποιήσει το αμερικανικό όνειρο».
Παράλληλα τόνισε ότι ο Τζον Κατσιματίδης έχει οράματα για τη Νέα Υόρκη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα γίνει ένας εξαιρετικός δήμαρχος.
Ο Τζον Κατσιματίδης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και όλους όσους ήρθαν να παραστούν στην συνέντευξη και να ξεκινήσουν από κοινού τον προεκλογικό αγώνα.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα οράματά του για τον δήμο της Νέας Υόρκης και διευκρίνισε ότι «δεν διατίθεται να ακολουθήσει την τακτική της συντήρησης που ακολουθούν οι πολιτικοί, αλλά μια στρατηγική ανάπτυξης και δημιουργίας.
«Εγώ είμαι οραματιστής και αποφασισμένος να κάνω το καλύτερο για την πόλη της Νέας Υόρκης», επανέλαβε πολλές φορές ο κ. Κατσιματίδης.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα χρήματα που θα ξοδέψει στην προεκλογική εκστρατεία επεσήμανε ότι «θα ξοδέψει τόσα χρήματα όσα χρειαστούν για την εκλογή του, διότι είναι μια επένδυση που θέλει να κάνει στο μέλλον της Νέας Υόρκης»..
Παράλληλα επεσήμανε ότι είναι θαυμαστής του Τζον Κένεντι, του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και εξήγησε τους λόγους γιατί είχε υποστηρίξει τις προεκλογικές εκστρατείες του Μπιλ Κλίντον, ενώ στις πρόσφατες εκλογές στήριξε τον Μιτ Ρόμνεϊ
Στην συνέντευξη παραβρέθηκε η σύζυγός του Μάργκο, ο γιος του Γιάννης, η κόρη του Αντρια και ο γαμπρός του Κρίστοφερ Νίξον Κοξ και τόνισε ότι διεκδικεί το αξίωμα του δημάρχου για να είναι βέβαιος ότι η Νέα Υόρκη θα κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση που την διεύθυνε τα τελευταία δώδεκα χρόνια ο Μάικλ Μπλούμπεργκ.
Ο Τζον Κατσιματίδης, όπως έγραψε ο «Ε. Κ.» είναι ο πρώτος ομογενής που διεκδικεί το αξίωμα του Δημάρχου της Νέας Υόρκης και συνάμα ο πρώτος δισεκατομμυριούχος ομογενής που κατεβαίνει στον πολιτικό στίβο. Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την ομογένεια της Νέας Υόρκης, διότι όλες οι προηγούμενες προσπάθειες για την ανάδειξη έστω και ενός δημοτικού συμβούλου είχαν αποτύχει.
Ο κ. Κατσιματίδης, όπως έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας» προ τεσσάρων ετών είχε εκφράσει και πάλι του την επιθυμία να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος με την προϋπόθεση ότι δεν διεκδικούσε την επανεκλογή του για τρίτη θητεία ο Μάικλ Μπλούμπεργκ.
Αυτή την φορά επανήλθε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και τους τρεις τελευταίους μήνες προλείανε το έδαφος μέσω συνεντεύξεων στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και στον Εθνικό Κήρυκα.
Προ ημερών ανάρτησε στο διαδίκτυο την ιστοσελίδα του https://www.johncatsimatidis2013.com και τα μηνύματα που έχει δεχτεί μέσω του Τwitter (Twitter @JCats2013) είναι ενθαρρυντικά και ευοίωνα.
Ο κ. Κατσιματίδης κατεβαίνει υποψήφιος με τα σλόγκαν «Ενας ανεξάρτητος επιχειρηματίας που προσφέρει πρακτικές λύσεις» και «Ο Νεοϋορκέζος για όλους τους Νεορκέζους», και αυτό αν μη τι άλλο έρχεται να επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον του για την πόλη στην οποία μεγάλωσε, σπούδασε και στην οποία άνοιξε το πρώτο παντοπωλείο.
Με την πάροδο του χρόνου κατάφερε να επεκτείνει την επιχειρηματική του δραστηριότητα σε διάφορους τομείς ξεκινώντας από το εμπόριο, την αγορά ακινήτων, την αεροπλοϊα, τα διυλιστήρια και τα πετρελαιοειδή. H περιουσία του εκτιμάται ότι ξεπερνά τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια και γι αυτό κατέχει την 132η θέση στον κατάλογο των 400 πλουσιότερων Αμερικανών του Forbes”, και την δεύτερη θέση στον κατάλογο των 50 πλουσιότερων ομογενών που εκδίδει κάθε χρόνο η αγγλόφωνη έκδοση του «Ε. Κ.» “Τhe National Herald”
Ο Τζον Κατσιματίδης γεννήθηκε στην Νίσυρο και ήρθε σε βρεφική ηλικία στη Νέα Υόρκη και αποτελεί την προσωποποίηση του αμερικανικού ονείρου. Εχει βραβευτεί για το φιλανθρωπικό του έργο και την γενναιοδωρία του και είχε διατελέσει και τελετάρχης και για πολλά έτη πρόεδρος είτε συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως της Νέας Υόρκης και κάθε χρόνο καλύπτει τα έξοδα της μεταδόσεως ζωντανά της παρελάσεως από το δίκτυο της FOX.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου