Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου, 2013

  • Με επέμβαση των ΜΑΤ, που έγινε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, έληξε η κατάληψη του αμαξοστασίου του Μετρό στα Σεπόλια. Παραταγμένες έξω από το κέντρο ελέγχου του μετρό παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπάστασης στους εργαζόμενους κοντά στο αμαξοστάσιο. Ήδη έχει ξεκινήσει η διανομή φύλλων πορείας στους εργαζόμενους. Ωστόσο, όπως είπε στον Βήμα 99,5 ο γγ των εργαζομένων, Μάνθος Τσακός, το μετρό δεν μπορεί να κινηθεί χωρίς όλες τις υπηρεσίες του καλυμμένες. «Αποκλείεται να λειτουργήσει το μετρό, αυτό θα πάρει μέρες» είπε.
  • Απάτη με συνταγές πανάκριβων φαρμάκων και σκευασμάτων που γράφτηκαν και εκτελέστηκαν σε ονόματα νεκρών έφεραν στο φως οι έλεγχοι που γίνονται στον ΕΟΠΥΥ. Το κέρδος για κάθε έναν από τους εμπλεκόμενους γιατρούς που έχουν εντοπιστεί να μετέχουν στα κυκλώματα εικονικής συνταγογράφησης φτάνει τα 30.000 ευρώ. Εμπλεκόμενοι στα κυκλώματα αυτά είναι γιατροί, φαρμακοποιοί, ελεγκτές και ασφαλισμένοι στα ασφαλιστικά βιβλιάρια των οποίων αναγράφονται εν αγνοία τους συνταγές χιλιάδων ευρώ.
  • Αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας απορριμμάτων στην Κερατέα, από οκτώ υποψηφίους, οι οποίοι είναι οι ίδιοι που κατέθεσαν πριν από δύο ημέρες πρόταση ενδιαφέροντος και για το εργοστάσιο στο Γραμματικό.
  • Επιστολή έστειλε την Πέμπτη το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, διαμαρτυρόμενο για την κατάργηση της ελεύθερης εισόδου των εκπαιδευτικών σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο.
  • Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες αδυνατούν, λόγω οικονομικών δυσχερειών, να επισκεφθούν οδοντίατρο και να υποβληθούν σε σημαντικές προληπτικές εξετάσεις. Με άλλα λόγια, δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Οι περισσότεροι εξ αυτών, απευθύνονται στα εξωτερικά ιατρεία των Δημοσίων Νοσοκομείων, όπου τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί δραματικά η κίνηση.

Κόσμος

  • Την επιθυμία της Γερμανίας να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Βρετανία επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, λέγοντας ότι το Βερολίνο θα προσπαθήσει «να πείσει τους Βρετανούς ότι η συμμετοχή στην ΕΕ είναι το καλύτερο για το Ηνωμένο Βασίλειο και για την Ένωση». Παράλληλα, η πλειονότητα των ερωτηθέντων Βρετανών σε δημοσκόπηση των Times απαντά ότι θα ψήφιζε αποχώρηση από την Ένωση εάν το δημοψήφισμα γινόταν σήμερα.
  • Με «φυσικά αντίμετρα» απείλησε τη Νότια Κορέα η Πιόνγκγιανγκ, εάν η Σεούλ συμφωνήσει με τις νέες κυρώσεις εναντίον της που ψηφίστηκαν αυτήν την εβδομάδα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε αντίδραση για την πρόσφατη εκτόξευση πυραύλου. Ως «αχρείαστη πρόκληση» χαρακτηρίζει η Ουάσινγκτον την προειδοποίηση της Βορείου Κορέας εναντίον «του ορκισμένου εχθρού στην Αμερική», ενώ το Πεντάγωνο σημειώνει την ανησυχία του.
  • Σκηνικό έντασης στην Αίγυπτο ενόψει της δεύτερης επετείου από την εξέγερση που οδήγησε στην πτώση Μουμπάρακ. Βαθιά διαιρεμένη και στη δίνη οικονομικής κρίσης, η χώρα προετοιμάζεται για μεγάλο κύμα διαδηλώσεων την Παρασκευή, αυτή τη φορά εναντίον ενός εκλεγμένου ηγέτη που κατηγορείται ότι πρόδωσε τους στόχους της επανάστασης. Πολέμιοι του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στην εμβληματική πλατεία Ταχρίρ -όπου σημειώθηκαν ήδη επεισόδια την Πέμπτη με τις δυνάμεις καταστολής να προχωρούν σε ρίψη δακρυγόνων.
  • Η ένωση καταναλωτών Codacons ζήτησε από την ιταλική κυβέρνηση «να εξετάσει σοβαρά» το ενδεχόμενο να «δημιουργήσει δημόσια συσσίτια που να παρέχουν στους πολίτες οι οποίοι θα το ζητούν δωρεάν ψωμί και μακαρόνια». «Οι κρατικοί θεσμοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν σε ποια κατάσταση έχουν περιέλθει οι πολίτες», υπογράμμισε η ένωση την ώρα που όλο και περισσότεροι Ιταλοί -ακόμα και στον πλούσιο βορρά- πλήττονται από την κρίση
  • Γεννημένος στην Κομοτηνή είναι ο νέος υπουργός Υγείας της τουρκικής κυβέρνησης, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα μετά τον μίνι-ανασχηματισμό που αποφάσισε ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν. Ο Μουεζίνογλου, σύμφωνα με την Hurriyet, γεννήθηκε το 1955 στην Κομοτηνή και το 1970 πήγε στην Τουρκία για σπουδές, αποφοιτώντας τελικά από την Ιατρική Σχολή στην Κωνσταντινούπολη.

Οικονομία

  • Τις δύο πρώτες δόσεις του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) θα καταβάλουν οι φορολογούμενοι στο τέλος Ιανουαρίου. Στο τέλος του μήνα λήγει η δεύτερη δόση καταβολής του ΦΑΠ 2010 σύμφωνα με τα εκκαθαριστικά σημειώματα που έχουν σταλεί. Την ίδια ημερομηνία λήγει όμως και η πρώτη δόση λόγω της παράτασης που είχε δοθεί στην καταβολή της πρώτης δόσης που έληγε κανονικά στο τέλος Δεκεμβρίου.
  • Γραφειοκρατικά και νομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις που θα πρέπει να ολοκληρωθούν το 2013. Εκ των πλέον σοβαρών ζητημάτων είναι αυτά των κρατικών ενισχύσεων που έχουν χορηγηθεί προς τις ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΠΑ και ΛΑΡΚΟ, καθώς εάν δεν διευθετηθούν υπάρχει ο κίνδυνος να μετατεθούν χρονικά οι εν λόγω αποκρατικοποιήσεις. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν πως το ΤΑΙΠΕΔ έχει προτείνει στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG COMP) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τρόπους υπερβάσης των εμποδίων.
  • Σε θετικό έδαφος έκλεισαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες στην Ευρώπη και τη Γουόλ Στριτ, παραμένοντας στο σερί των τελευταίων ημερών.

Αθλητισμός

  • Καμία πίεση δεν υπήρχε στην ομάδα του ΠΑΟΚ, παρά τα όσα είχαν δημιουργηθεί από τους… έξω, σύμφωνα με τον Γιώργο Δώνη. Ο τεχνικός του «Δικέφαλου» μετά την εύκολη -όπως αποδείχτηκε- πρόκριση με την Καλλιθέα, τόνισε πως έχει χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με τους παίκτες του στα αποδυτήρια. Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο Πάμπλο Γκαρσία που επέστρεψε στη δράση μετά από 2,5 μήνες, είπε σχετικά με τη φημολογία ότι δεν έπαιζε παρόλο που ήταν έτοιμος: «Αν δεν με θέλουν στην ομάδα, δεν έχω πρόβλημα να μου το πουν και εγώ θα φύγω».
  • Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν τρία γκολ και «καθαρή» νίκη για να ανατρέψει το εις βάρος του 2-0 από την ήττα της Καλλιθέας, αλλά στη ρεβάνς της Τούμπας το σκορ ήταν 5-0 στο ημίχρονο και τελικά ο Δικέφαλος πήρε πανηγυρική πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας με τελικό σκορ 6-0. Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος νίκησε 3-2 τον Φωστήρα και σε συνδυασμό με τη νίκη του 2-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς πήρε το εισιτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου