Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου, 2013

  • Διευκρινίσεις για την άποψη που διατύπωσε σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη σχετικά με τη μισθοδοσία των ιερέων δίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Tάσος Kουράκης. Υπεραμύνεται της θέσης του ότι θα μπορούσε να επιβληθεί ειδικός φόρος, ο οποίος που θα αποδίδεται στην Εκκλησία από όσους πολίτες δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι, και κατηγόρησε τη ΝΔ για διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματός του. Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι δηλώσεις του προκαλούν έκπληξη, προβληματισμό και δικαιολογημένο αναβρασμό.
  • Δεν θα κινηθούν ούτε τη Δευτέρα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ σε Αθήνα και Πειραιά, παρά τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων. Ακινητοποιημένα θα είναι επίσης τα τρένα και ο Προαστικός. Με επιστρατευμένο προσωπικό λειτουργεί το Μετρό και το Τραμ. Η κυβέρνηση εμφανίζεται ένα βήμα πριν από την επιστράτευση και των εργαζόμενων στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ.
  • Αποφασισμένοι να «παραλύσουν» όλη τη χώρα εμφανίζονται οι αγρότες, μετά την μακρά συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου. Οι αγρότες αποφάσισαν να κατεβάσουν τα τρακτέρ στους δρόμους, χωρίς όμως να τους κλείσουν προς το παρόν, και η τελική τους απόφαση θα εξαρτηθεί από τις επαφές τους τη Δευτέρα. Στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα έχουν ήδη δώσει ραντεβού τη Δευτέρα οι αγρότες της Θεσσαλίας.
  • Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του «Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών» για πάγωμα της επίταξης. Η απόφαση δεν αφορά μόνο την επιστράτευση των εργαζόμενων, αλλά και την επίταξη της χρήσης των ακινήτων της «Αττικό Μετρό ΑΕ» και της «ΣΤΑΣΥ ΑΕ» που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου. Νωρίτερα είχε κριθεί παράνομη και η απεργία στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.
  • Συνταγματικό και σύμφωνο με τα ανθρώπινα δικαιώματος κρίθηκε το Προεδρικό Διάταγμα του 2008 για το Πειθαρχικό Δίκαιο του Αστυνομικού Προσωπικού, καθώς το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Κόσμος

  • Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε ο Αιγύπτιος πρόεδρος την πόλη Πορτ Σάιντ μετά τις πολύνεκρες συγκρούσεις που ακολούθησαν τη δικαστική ετυμηγορία για την ποδοσφαιρική τραγωδία που είχε σημειωθεί πέρυσι στην πόλη. Σε διάγγελμά του το βράδυ της Κυριακής, ο Μοχάμεντ Μόρσι ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας στο Πορτ Σάιντ και άλλες δύο πόλεις κατά μήκος της Διώρυγας του Σουέζ, ενώ παράλληλα κάλεσε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης σε έναν «εθνικό διάλογο» τη στιγμή που συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.
  • Με ένα παραμυθένιο υδάτινο υπερθέαμα λουσμένο στο φως και το χρώμα, μουσικές νότες, εκπληκτικά κοστούμια και γόνδολες με φλεγόμενες δάδες στα κανάλια, «άνοιξε» φέτος το διάσημο Καρναβάλι της Βενετίας. Στο επίκεντρο φέτος το χρώμα, καθώς όπως λέει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Ντάβιντε Ραμπέλο έπειτα από μία γκρίζα χρονιά ήθελε να επαναφέρει το φως στις ζωές των ανθρώπων... Δείτε το βίντεο και το φωτορεπορτάζ.
  • Εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικά ενσταντανέ, μικρές και μεγάλες στιγμές του 24ώρου από ολόκληρο τον κόσμο.
  • Άκυρο φαίνεται ότι είναι το δημοψήφισμα στη Βουλγαρία για το εάν πρέπει να κατασκευαστεί ένας ακόμα πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής, καθώς τα exit poll δείχνουν ότι η συμμετοχή των ψηφοφόρων ήταν μόλις 20%, πολύ κάτω από το όριο του 60% που απαιτείται για την επικύρωση του αποτελέσματος. Οι Σοσιαλιστές της αντιπολίτευσης ζητούν από τη φιλοδυτική κυβέρνηση να μην ακυρώσει τη συμφωνία με τη Ρωσία για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο Μπέλενε.
  • «Τα ίσα δικαιώματα δεν είναι απειλή» διατράνωσαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που κατέκλυσαν την Κυριακή τους δρόμους του Παρισιού διαδηλώνοντας υπέρ του νομοσχεδίου που προωθεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων και την αναγνώριση του δικαιώματός τους στην υιοθεσία παιδιών.

Οικονομία

  • Διαφωνία για το εάν η Κύπρος αποτελεί συστημικό κίνδυνο για το σύνολο της Ευρωζώνης υπήρξε στο πρόσφατο Eurogroup ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
  • Επαίνους αλλά και συστάσεις επαγρύπνησης απευθύνει προς την Ελλάδα ο Γιοργκ Ασμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Ο κ. Ασμουσεν δηλώνει ότι η χώρα μας έχει καλύψει τα δύο τρίτα του «μαραθώνιου» αλλά το τελευταίο κομμάτι είναι το πιο δύσκολο, γιατί απαιτεί «οικειοποίηση» του προγράμματος προσαρμογής από την κυβέρνηση, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τα συνδικάτα.
  • Μετά τις «οριζόντιες» ανατροπές σε όρια ηλικίας, έτη ασφάλισης και υπολογισμούς συντάξεων που συντελέστηκαν το 2010 και 2011, έρχεται η «κάθετη» επέμβαση στο εσωτερικό των ταμείων κύριας ασφάλισης, με την καθιέρωση ενιαίων κανόνων ανά ασφαλιστικό φορέα. Η προσπάθεια ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη, με τη συγκρότηση και συνεδρίαση στο υπουργείο Εργασίας «ειδικής επιστημονικής επιτροπής» η οποία θα προετοιμάσεις τις προτάσεις των αλλαγών. Στόχος είναι το τελικό νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί έως το τέλος του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου