Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Σημίτης: Να καταργηθούν οι ειδικές διατάξεις για την παραγραφή αδικημάτων υπουργών

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου, 2013
Να καταργηθούν οι ειδικές διατάξεις για την παραγραφή αδικημάτων των υπουργών, προτείνει ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, με άρθρο του στο «Εθνος της Κυριακής» .
Να καταργηθούν οι ειδικές διατάξεις για την παραγραφή αδικημάτων των υπουργών «και να ισχύσουν και γι΄αυτούς οι διατάξεις που ισχύουν για όλους τους πολίτες», προτείνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με άρθρο του στο «Εθνος της Κυριακής».
Σημειώνει ότι «τα κόμματα υποστηρίζουν αυτή την αρχή», επισημαίνει ότι «δεν έχουν το θάρρος να εξηγήσουν ότι οι απαράδεκτες αυτές διατάξεις είχαν καθιερωθεί ήδη από το 1876 και επέζησαν λόγω της συνεχούς και ατεκμηρίωτης σκανδαλολογίας που τα ίδια προκαλούσαν» και εκτιμά ότι «ατιμωρησία δεν είναι συνέπεια συνωμοσίας», αλλά «οι πολιτικές-πελατειακές αντιλήψεις, ο λαϊκισμός και η συντεχνιακή αντίληψη βραχυκυκλώνουν τους κανόνες δικαίου».
Αναφέρει, επίσης, ότι «στο κράτος δικαίου τιμωρούνται μόνο οι πράξεις που θεωρούνται από το νόμο ως εγκλήματα και μόνο σε προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες» και συμπληρώνει: «Πολιτικά θέματα κρίνονται με πολιτικές διαδικασίες, την εκλογική αποδοκιμασία ή επιδοκιμασία, την απόρριψη ή αποδοχή της κοινωνίας, τη δημόσια συζήτηση και αντιπαράθεση. Οι ευθύνες όλων μας, και των ίδιων των πολιτών, είναι μεγάλες. Εμείς οι πολίτες, και όχι τα δικαστήρια, είμαστε οι κριτές της πολιτικής».
Το κράτους δικαίου βρίσκεται σε αμφισβήτηση, υποστηρίζει στο άρθρο του ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος τονίζει: «Η συζήτηση για τη λίστα Λαγκάρντ, το CD που χάθηκε, τα στικάκια, ένα ή περισσότερα που κυκλοφορούσαν χωρίς να ασχολείται κανείς με το ουσιαστικό πρόβλημα, η απογοητευτική συνεδρίαση της Βουλής έφεραν πάλι στο προσκήνιο το ερώτημα για την επαναλαμβανόμενη αδυναμία να λειτουργήσουν οι θεσμοί μας».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου