Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, 2013

  • Ρότα για κινητοποιήσεις έχει χαράξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αρχής γενομένης από την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει από τις 6 το πρωί της Πέμπτης σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και με προοπτική κλιμάκωσης. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και ζητούν μεταξύ άλλων την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
  • Κανονικά θα κυκλοφορήσουν σήμερα, Τετάρτη, τα λεωφορεία. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι σε αυτά θα κατέλθουν σε νέα νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη. Η πρόταση αυτή πέρασε κατά πλειοψηφία, στην ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν περίου 4.000 οδηγοί.
  • Το πρώτο κοινωνικό φαρμακείο αναμένεται να λειτουργήσει στο Χαλάνδρι, στις αρχές Μαρτίου, για τους άπορους πολίτες. Το φαρμακείο θα προσφέρει δωρεάν ποιοτικά ελληνικά φάρμακα σε πολίτες οι οποίοι δεν είναι ασφαλισμένοι σε κάποιο φορέα περίθαλψης.
  • Για νέο ξεκίνημα στις σχέσεις των δύο χωρών μίλησαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς και του Κατάρ, σεΐχης Αλ Θάνι, μετά τη συνάντησή τους στην πρωτεύουσα Ντόχα. Στη συνάντηση καταγράφηκε η αμοιβαία θέληση για επενδυτική συνεργασία σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, ο ηλεκτρισμός, και οι κατασκευές. Το Κατάρ εμφανίστηκε πρόθυμο να συμμετάσχει από κοινού με την Ελλάδα στη δημιουργία ενός ταμείου που θα χρηματοδοτήσει ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με ένα ποσό που μπορεί να ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ, όπως έχει πράξει με την Ιταλία.
  • Χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν ο οδηγός και ο συνοδηγός αυτοκινήτου, το οποίο έπεσε στη θάλασσα, λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή Λακκί της Λέρου. Τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Κόσμος

  • Το διορισμό του Τζον Κέρι στο υπουργείο Εξωτερικών επικύρωσε με άνετη πλειοψηφία η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ νωρίτερα ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, που διαθέτει μακρά πείρα στις διεθνείς σχέσεις και αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Μπαράκ Ομπάμα, πήρε την έγκριση και της αρμόδιας Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας. Αναφερόμενη στον διάδοχό της, η Χίλαρι Κλίντον δηλώνει ότι ο Κέρι θα επιδιώξει ειρήνευση στη Μέση Ανατολή μετά τις νέες διόδους που άνοιξε η εκλογική έκβαση στο Ισραήλ.
  • Στην ανανέωση της πολιτικής και της νομοθεσίας ώστε οι παράνομοι μετανάστες «να περάσουν στην νομιμότητα» κάλεσε το Κογκρέσο ο Μπαράκ Ομπάμα, αναγνωρίζοντας πάντως ότι για κάποια ζητήματα θα είναι δύσκολο να εξευρεθεί κοινό έδαφος με δεδομένες τις διαφορετικές θέσεις των δύο παρατάξεων. Ο Ομπάμα διέβλεψε ότι υπάρχει πλέον κοινό έδαφος και διακομματική συναίνεση για να προσθέσει ότι αν δεν υπάρξει δράση άμεσα, θα εισηγηθεί ο ίδιος νομοθεσία και θα ζητήσει από τα σώματα να την εγκρίνουν.
  • Έγκυος στο τέταρτο παιδί τους είναι η 37χρονη σύζυγος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, Άσμα αλ Άσαντ, όπως δήλωσε ο ίδιος σε «μη κατονομαζόμενους» επισκέπτες, γράφει την Τρίτη η εφημερίδα του Λιβάνου αλ Άχμπαρ. Η Άσμα αλ Άσαντ, η οποία κατά καιρούς έχει δεχθεί επικριτικά σχόλια για τη στάση και τον τρόπο ζωής της, λέγεται πως έμεινε έγκυος τον Ιούνιο, ενώ ορισμένοι υποστήριζαν ότι είχε εγκαταλείψει τη Συρία. Η σύζυγος του Σύρου προέδρου δεν έχει εμφανιστεί δημόσια εδώ και μήνες.
  • Τα ξεσπάσματα νεοναζισμού ή αντισημιτισμού πρέπει να τιμωρούνται σκληρά, δηλώνει ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο δύο ημέρες μετά τον έπαινο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προς τον φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, ο οποίος προκάλεσε την κατακραυγή της εβραϊκής κοινότητας της χώρας.
  • Μέσω σειράς εκθέσεων που υπογραμμίζουν τη «διαρκή ευθύνη» της Γερμανίας για τα ναζιστικά εγκλήματα, όπως τόνισε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, το Βερολίνο θα θυμηθεί την Τετάρτη την πρόσφατη ιστορία του καθώς συμπληρώνονται 80 χρόνια από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία. Σε μία ασπρόμαυρη φωτογραφία οι επισκέπτες διακρίνουν τον Αδόλφο Χίτλερ ενώ χαιρετά το πλήθος από το παράθυρο της καγκελαρίας. Είναι το βράδυ της 30ής Ιανουαρίου 1933. Λίγο αφότου είχε διοριστεί καγκελάριος...

Οικονομία

  • Σε θετικό έδαφος, αλλά για άλλη μία ημέρα χωρίς σημαντικά κέρδη, έκλεισαν την Τρίτη τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
  • Αντιδράσεις προκάλεσαν οι διαρροές για τα σενάρια που μελετώνται για το πώς και σε ποιους θα επιβληθεί ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων, που θα αρχίσει να εισπράττεται από το β' εξάμηνο. Μάλλον αποτελεί διαρθρωτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση ότι οι περισσότεροι έχουν ένα σπίτι, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, για χαριστική βολή στην αγορά ακινήτων μιλούν οι ειδικοί, ενώ ενστάσεις εκφράζουν και βουλευτές της συμπολίτευσης. Την Παρασκευή οι τελικές αποφάσεις· δεν αποκλείεται να χρειασθεί σύσκεψη αρχηγών.
  • Το Εφετείο του Παρισιού ζήτησε με απόφασή του από την αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot Citroën να διακόψει προσωρινό σχέδιο ανασυγκρότησης που πρόβλεπε και απολύσεις γιατί δεν είχαν ενημερωθεί επαρκώς οι εργαζόμενοι για τις προθέσεις της ιδιοκτησίας.

Αθλητισμός

  • Σε ματς-θρίλερ στο «Ολύμπικο» η Λάτσιο νίκησε 2-1 τη Γιουβέντους και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας. Εκεί, θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ρόμα και Ιντερ. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν την πρόκριση στα χέρια τους με το γκολ του Γκονζάλες από το 53', όμως ο Βιντάλ με γκολ στο 91' ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (1-1). Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους στην παράταση, ο Φλόκαρι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, έστειλε τους «Λατσιάλι» στον τελικό.
  • «Γκέλα» της Μάντσεστερ Σίτι, που έμεινε στο 0-0 με την ουραγό ΚΠΡ στο «Λόφτους Ρόουντ» στο αποτέλεσμα που ξεχώρισε στο άνοιγμα της αυλαίας για την εμβόλιμη 24η αγωνιστική της Premier League. Ετσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που υποδέχεται την Τετάρτη τη Σαουθάμπτον έχει την ευκαιρία να επαναφέρει τη διαφορά στους επτά βαθμούς από τη συμπολίτισσά της. Επίσης, σε άλλο ματς που έγινε την Τρίτη, η Νιούκαστλ πέρασε με νίκη 2-1 από την έδρα της Αστον Βίλα, «βυθίζοντας» τους «Χωριάτες» στη ζώνη του υποβιβασμού.
  • Εγγυήσεις, 1,3 εκατ. ευρώ ετησίως και συνεργασία από το προσεχές καλοκαίρι ζήτησε ο Ισπανός τεχνικός Xοσέ Μιγκέλ Γκονσάλες Μαρτίν ντε Κάμπο ή... Μίτσελ στις διαπραγματεύσεις του με τον Ολυμπιακό! Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, στη συνάντηση που έγινε στη Μαδρίτη, οι Γιάννης Βρέντζος και Ντάρκο Κοβάσεβιτς δεν κατάφεραν να αποσπάσουν την οριστική θετική απάντηση του έμπειρου προπονητή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου