Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Τζόζεφ Στίγκλιτζ: «Σβήνει» το αμερικανικό όνειρο

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτζ.
Τζόζεφ Στίγκλιτζ: «Σβήνει» το αμερικανικό όνειρο
Χαρακτήρισε τις ΗΠΑ ως χώρα οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων

Το 1% των Αμερικανών, το μικρότερο αλλά πλουσιότερο ποσοστό του πληθυσμού, κατέχει σήμερα το 25% του πλούτου της χώρας και πρέπει να γίνουν ενέργειες ώστε να ενισχυθεί η ισότητα, σύμφωνα με τον νομπελίστα οικονομολόγο Τζόζεφ Στίγκλιτζ.
Σε τηλεοπτική συνέντευξη στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο κ. Στίγκλιτζ ανέφερε ότι από το 1980 οι πλέον ευκατάστατοι αμερικανοί έχουν δει να διπλασιάζεται ο πλούτος τους ενώ αντίθετα το επίπεδο του μέσου εισοδήματος δεν έχει μεταβληθεί από το 1990.
Ο αμερικανός οικονομολόγος επισήμανε την ανάγκη περισσότερων εκπαιδευτικών ευκαιριών για το μη προνομιούχο 50% των Αμερικανών, υψηλότερους ελάχιστους μισθούς και συλλογικές διαπραγματεύσεις στον εργασιακό χώρο .
«Η Αμερική θέλει να σκέφτεται τον εαυτό της ως μια χώρα της ισότητας και των ευκαιριών, το λεγόμενο αμερικανικό όνειρο είναι πολύ βαθιά αίσθηση της ταυτότητάς μας. Τα στατιστικά δείχνουν άλλα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου