Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Αποφασισμένοι να παραλύσουν τη χώρα οι αγρότες

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου, 2013
Σήμερα η απόφαση για τις κινητοποιήσεις
Λίγο πριν τον κόμβο της Νίκαιας και επί της παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Αθήνας, λίγα μέτρα πριν το ΠΑΘΕ (Πατρών Αθηνών Θεσσαλονίκης - Ευζώνων), παραμένουν τελικά τα εκατοντάδες τρακτέρ των Θεσσαλών αγροτών. 

Οι διαπραγματεύσεις με την Αστυνομία παρουσία και εισαγγελέα και βουλευτών της περιοχής και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, δεν έκαμψαν τις Αρχές, που από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας δεν επέτρεψαν την έξοδο των αγροτικών μηχανημάτων στην ΠΑΘΕ, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός των αγροτών, που ήθελαν να τα παρατάξουν εκατέρωθεν.
Κατόπιν τούτου, οι αγρότες θα συσκεφθούν και πάλι την Τρίτη, προκειμένου να αποφασίσουν τα παραπέρα βήματα τους, ενώ αναμένουν και ενίσχυση των αγροτικών μηχανημάτων τους κυρίως από την περιοχή της Λάρισας.
Στο μεταξύ από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι μέχρι τη 1.45 το μεσημέρι της Τρίτης, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Νίκαιας έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ (Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης), λόγω της συγκέντρωσης αγροτών με γεωργικούς ελκυστήρες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:
• Προς Θεσσαλονίκη: όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δεν θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας, αλλά θα συνεχίζουν και θα εξέρχονται στον κόμβο του Πλατυκάμπου
• Προς Αθήνα: όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα θα αναστρέφονται στο ύψος του κόμβου της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και θα κινούνται με κατεύθυνση προς Λάρισα - Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας - Βόλου και μέσω του κόμβου Πλατυκάμπου και θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε.
Στην Ημαθία, οι αγρότες εξακολουθούν να έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό και όπως υπογράμμισαν μέχρι και την Τετάρτη δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κάποια κινητοποίηση, αναμένοντας τα αποτελέσματα των επαφών στην Αθήνα.
Αντίστοιχη στάση υιοθετούν οι αγρότες και στην υπόλοιπη Ελλάδα και την Τετάρτη θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ανάλογα πάντα και με τα αποτελέσματα των συναντήσεων που θα πραγματοποιήσουν.
Οι Έλληνες αγρότες, από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη, στη συνάντησή που είχαν την Κυριακή στον Πλαταμώνα διεμήνυσαν ότι είναι αποφασισμένοι να «παραλύσουν» τη χώρα, αφού, φορολογικό, ΦΠΑ και κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, τους οδηγούν σε «αφανισμό», τόνισε ο πρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιολιόπουλος.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου