Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Μητροπολίτης Ηλείας: "Εβραϊκό λόμπι επιβάλλει κατάργηση της αργίας της Κυριακής"

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, 2013
«Εβραϊκό λόμπι, επιβάλλει την κατάργηση της αργίας της Κυριακής στην Ελλάδα», σχολίασε στο IONION FM, ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης.
Χαρακτήρισε ανεξήγητη την εμμονή της κυβέρνησης στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και την θέσπιση αργίας την Παρασκευή ή το Σάββατο. Ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι η Εκκλησία συμπαρατάσσεται με τους εργαζόμενους και τους μικροεπειχειρηματίες που αντιδρούν στην απελευθέρωση του ωραρίου καταστημάτων και την Κυριακή.
Χαρακτήρισε την κρίση που βιώνει η χώρα κυρίως ηθική που οδήγησε στην οικονομική. Χρήματα και αγαθά υπάρχουν δεν χάθηκαν, αντιθέτως έχουν συγκεντρωθεί στα χέρια ολίγων, που δεν εφαρμόζουν το θείο νόμο, σε αντίθεση με την ανθρωπιστική συμπεριφορά του ανθρώπου. «Μας συνήθισαν σε μαλθακότητα και όχι στην αγωνιστικότητα της ζωής. Αποχαυνωθήκαμε και παίρνουμε δάνεια», σημείωσε ο Σεβασμιότατος. Για το Κοινωνικό έργο της Μητρόπολης Ηλείας, ανέφερε ότι συνεχίζεται το έργο που ξεκίνησε από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Αθανάσιο, με την βοήθεια χριστιανών ευεργετών.
Σχολιάζοντας το λουκέτο σε ιδρύματα της Μητρόπολης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας ανέφερε ότι μετά την διακοπή το 2008 των νοσήλειων των γερόντων, από ΙΚΑ και ΟΓΑ, δεν υπήρξε δυνατότητα να διατηρηθούν όλα τα ιδρύματα, καθώς οι οφειλές έφτασαν τα 3,5 εκατ. ευρώ. Σχετικά με τις απολύσεις των εργαζόμενων ανέφερε ότι ζητήθηκε από όλους να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις, λόγω της κρίσης και αργότερα θα ξανασυζητούσαν σε άλλη βάση, ενώ τόνισε ότι η Μητρόπολη εκτελούσε και κοινωνική αποστολή προσλαμβάνοντας άπορα άτομα.
Μέχρι στιγμής φιλοξενούνται 232 γέροντες στα ιδρύματα της Μητρόπολης Ηλείας και πληρώνονται 149 εργαζόμενοι. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην διακοπή της Ολυμπίας Οδού, τονίζοντας ότι είναι κρίμα η Ηλεία να έχει την Ολυμπία και η Ολύμπια Οδός να μην φτάνει στην ομώνυμη πόλη. Με αφορμή την επέτειο 5 χρόνων από τον θάνατο του Χριστόδουλου, ανέφερε ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος άφησε την δική του εποχή, αλλά σήμερα οι υπόλοιποι ζώντες πρέπει να φροντίσουν να επιβιώσουν στην δύσκολη συγκυρία.
Πηγή: ionionfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου