Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Επανεκλέχτηκε ο ομογενής Ρέινς Πρίμπους στην κορυφή των Ρεπουμπλικανών

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, 2013

Ο Ελληνικής καταγωγής πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ρέινς Πρίμπους, ο οποίος επανεκλέχτηκε με άνεση υποσχεθείς ανασυγκρότηση του Κόμματος.

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών, Ρέινς Πρίμπους (Reince Priebus), επανεκλέχτηκε σ’ αυτό το υψηλό αξίωμα την περασμένη Παρασκευή, ξεπερνώντας τις υφιστάμενες εντάσεις και διαιρέσεις στο κόμμα, καθώς υποσχέθηκε να ανασυγκροτήσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πριν από τις εκλογές για το Κογκρέσο που θα διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο και τις Προεδρικές εκλογές του 2016. Τονίζεται ότι ο κ. Πρίμπους επανεκλέχτηκε σχεδόν ομόφωνα να υπηρετήσει για δεύτερη θητεία στο πηδάλιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Ο κ. Πρίμπους προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες μερικών αξιωματούχων και ακτιβιστών του κόμματος για το αποτέλεσμα των πρόσφατων Προεδρικών εκλογών, ενώ ζήτησε επανεκλογή στην προεδρία του κόμματος την οποία και πέτυχε χωρίς σοβαρές αντιθέσεις.
Στην ομιλία του, ανάμεσα στα άλλα, είπε ότι «στεκόμαστε σταθεροί στις διαχρονικές μας αξίες και τις μεταδίδουμε με τρόπους οι οποίοι είναι σύγχρονοι και έχουν απήχηση στις μέρες μας και στην πλειοψηφία των ψηφοφόρων μας» και συμπλήρωσε πως «πιστεύω ότι έτσι θα πετύχουμε τη ρεπουμπλικανική αναγέννηση. Ετσι θα αναπτυχθούμε, κι έτσι θα πετύχουμε».
Η επανεκλογή του, η οποία έγινε στη διάρκεια της χειμερινής συνεδρίασης της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, διεξήχθη χωρίς το δράμα και την κατωφέρεια που είχαν παρατηρηθεί πριν δύο χρόνια, όταν ο κ. Πρίμπους εκλέχτηκε έπειτα από εφτά απόπειρες ψηφοφορίας να εκτοπιστεί ο μέχρι τότε πρόεδρος του κόμματος Μάικλ Στιλ.
Ο Ρέινς Πρίμπους, ο οποίος είναι ηλικίας 40 ετών, και τυγχάνει πρώην πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην πολιτεία του Ουϊσκόνσιν, έστειλε ένα τολμηρό μήνυμα προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στην ομιλία αποδοχής της εκλογής του, τονίζοντας ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είναι ανάγκη να ανασυγκροτηθεί κατά μήκος της χώρας κι όχι απλώς να επικεντρωθεί στις επίμαχες πολιτείες, οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε Προεδρικής εκλογής. Ο κ. Πρίμπους ανέφερε πως «υπάρχει ένα ξεκάθαρο και παραμερισμένο μήνυμα από τον περασμένο Νοέμβριο πως δεν είχαμε αρκετούς ψηφοφόρους. Πρέπει να βρούμε περισσότερους υποστηρικτές. Πρέπει να πάμε σε μέρη που δεν έχουμε πάει και πρέπει να προσκαλέσουμε καινούργιους ανθρώπους να έλθουν στο κόμμα μας».
Ο κ. Πρίμπους στην ομιλία του είπε στα μέλη της Επιτροπής ότι έβγαλε το κόμμα από το χρέος στο οποίο βρισκόταν όταν το ανέλαβε πριν από δύο χρόνια και τόνισε ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες να υπάρχει συναγωνισμός με το Δημοκρατικό Κόμμα.
Υπενθυμίζεται ότι ανέλαβε τα ηνία του κόμματος, στις αρχές του 2011. Αυτό ήταν χρεωμένο με περίπου 22 εκατομμύρια δολάρια και σχεδόν μηδενικά αποθεματικά. Μέχρι και τις 17 Οκτωβρίου, το κόμμα είχε 9,9 εκατομμύρια δολάρια σε χρέος και παράλληλα έπρεπε να ξοδέψει 67,6 εκατομμύρια δολάρια.
Πρόσθεσε ακόμα ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πρέπει να αναβαθμίσει την τεχνολογία του, προκειμένου να μπορέσει να ανταγωνιστεί με τους Δημοκρατικούς και επίσης να επιστρέψει στα βασικά, όπως στην ανάπτυξη του μηχανισμού: βγείτε έξω να ψηφίσετε.
Ο κ. Πρίμπους δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις εσωτερικές διαιρέσεις του κόμματος για οικονομικής και κοινωνικής φύσεως θέματα, αλλά προέτρεψε τους Ρεπουμπλικανούς να οδηγηθούν από τον στόχο τους, τη νίκη των εκλογών. Υπογράμμισε πως «ανάπτυξη του κόμματος για να γίνει πιο ανοικτό και δεκτικό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τις αρχές μας. Σημαίνει ανανέωση αυτών των αρχών μας διότι μόνο αυτές μπορούν να προσφέρουν λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τον φιλελευθερισμό των ημερών μας».
Υπογραμμίζεται ότι αν και το όνομα του Ρέινς Πρίμπους δεν φαίνεται να είναι ελληνικό, όμως έχει γεννηθεί από γονείς με ελληνική και γερμανική καταγωγή και είναι μεγαλωμένος στην πόλη Κενόσα της πολιτείας του Ουϊσκόνσιν.
Η μητέρα του, Δήμητρα, η οποία έλκει την καταγωγή της από τη Μυτιλήνη, είναι δασκάλα της ελληνικής γλώσσας και ο πατέρας του ήταν ηλεκτρολόγος που τώρα εργάζεται στον κτηματομεσιτικό τομέα. Ο ίδιος ο Ρέινς ομιλεί θαυμάσια την ελληνική γλώσσα κι έχει επισκεφθεί την Ελλάδα.
Γνωρίσθηκε με την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα της Νέας Υόρκης τον Ιούνιο του 2010 στη διάρκεια δείπνου στο εστιατόριο «Boathouse», στο Σέντραλ Παρκ. Στη χαιρετιστήρια ομιλία του είχε διακηρύξει ότι «είμαι περήφανος που είμαι Ελληνας» κι ακόμα πως «είναι ευλογία από τον Θεό να είσαι Ελληνας». Είχε πει ακόμα πως «η Ομογένεια χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους με εντιμότητα λόγου για να θέσουν υποψηφιότητα για δημόσια λειτουργήματα», τονίζοντας πως «η Αμερική διψά για γνήσια και αυθεντική ηγεσία, άσχετα αν είναι Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικανοί».
Η πρώτη του πολιτική εμπειρία ήταν στην τρίτη τάξη στο σχολείο Pleasant Prairie, όταν αυτοδιορίστηκε επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ρόναλντ Ρίγκαν.
Ο κ. Πρίμπους είναι δικηγόρος και με την σύζυγό του Σάλι έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Τζακ και την Γκρέις. Από έφηβος εθελοντής σε τοπικό επίπεδο αναρριχήθηκε τη σκάλα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, φτάνοντας να γίνει πρόεδρος της πρώτης ρεπουμπλικανικής περιφέρειας της πολιτείας του Ουϊσκόνσιν, ταμίας σε πολιτειακό επίπεδο, ενώ το 2007 έγινε πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Ουϊσκόνσιν.
Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Nelson Tremper το 1990 και πήρε το πτυχίο του στις Πολιτικές Επιστήμες και τα Αγγλικά το 1994 από το Πανεπιστήμιο Ουϊσκόνσιν Γουαϊτγουότερ. Ηταν πρόεδρος του φοιτητικού σώματος και εργάστηκε στο Νομικό Τμήμα του Ουϊσκόνσιν για ένα χρόνο πριν γραφτεί στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι το 1998, ενώ όταν αποφοίτησε έγινε μέλος της νομικής εταιρείας «Michael Best & Friedrich LLP» στο Mιλγουόκι. Ο ίδιος συχνά αστειεύεται για την προφορά του ελληνικού του ονόματος. Η Ρένα Πάρου, γραμματέας στην κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μιλγουόκι, δίδασκε την ελληνική γλώσσα μαζί με την μητέρα του, την Δήμητρα. Τον γνωρίζει από τότε που ήταν μικρό παιδί και είχε δηλώσει όταν πρωτοεκλέχτηκε πριν δύο χρόνια, πως «πάντοτε ήταν δραστήριος στη ζωή της κοινότητας»
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου