Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, 2013

  • Πορεία προς τα δικαστήρια της Ευελπίδων πραγματοποιεί αυτή την ώρα το ΠΑΜΕ για συμπαράσταση στους 35 συλληφθέντες για την κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας, οι οποίοι οδηγούνται το πρωί της Πέμπτης στον εισαγγελέα. Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΚΚΕ για τις φθορές που προκλήθηκαν στο υπουργείο. «Ένα πράγμα μόνο ζητάμε από τον υπουργό Εργασίας. Να φέρει το βίντεο [...] να το δώσει στα κανάλια, με τις καταστροφές που τάχα έκαναν οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος» είπε η Αλ.Παπαρήγα.
  • Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει σήμερα, Πέμπτη η χώρα, με διάφορους κλάδους εργαζομένων να προχωρούν σε κινητοποιήσεις. «Χειρόφρενο» σε λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα του ΟΣΕ και Προαστιακό. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Πέμπτη και την Παρασκευή. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας. Σε 24ωρη απεργία η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι από την ΑΔΕΔΥ. Απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα το μεσημέρι.
  • Με την κατάθεση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, συνεχίστηκαν οι εργασίες της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο κ. Σφακιανάκης κατέθετε επί μιάμιση ώρα στην Προανακριτική και φέρεται να έχει απαντήσει στα μέλη της Επιτροπής ότι σε ένα CD είναι ευχερέστερο να βρεθούν ίχνη, ακόμη και αν έχουν επιχειρηθεί αλλοιώσεις, από ό,τι σε ένα USB Stick.
  • Για «σκληρές επιλογές που απαιτούνται» προκειμένου να υπάρξει εφαρμογή των νόμων προς όλους, μίλησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την εγκληματικότητα και την ανασφάλεια στην εποχή της οικονομικής κρίσης που συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Εγκληματολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, στην Τεχνόπολη.
  • Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος πρόκειται να δώσει το μεσημέρι της Πέμπτης στη δημοσιότητα το σχέδιο «Αθηνά» για αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας. Το σχέδιο, μετά την ανακοίνωσή του, θα αποσταλεί στην Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) και σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και θα τεθεί σε τελικό στάδιο διαβούλευσης για χρονικό διάστημα 45 ημερών. Οι πρυτάνεις δήλωσαν, από την πλευρά τους, ότι μόλις δημοσιοποιηθεί το σχέδιο θα συνεδριάσουν εκτάκτως στο Λαύριο.

Κόσμος

  • Ταμπουρωμένος στο σπίτι του, περικυκλωμένος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, βρίσκεται ο 65χρονος άνδρας που είχε εισβάλει την Τετάρτη ένοπλος σε σχολικό στην Αλαμπάμα, σκότωσε τον οδηγό και έπιασε όμηρο έναν πεντάχρονο. Ο 65χρονος -υπόθεση του οποίου επρόκειτο να εκδικαστεί την προηγούμενη ημέρα- πιθανότατα δεν έχει συγγενική σχέση με το μικρό αγόρι, και φαίνεται ότι ήθελε απλά να τον χρησιμοποιήσει ως ομήρο.
  • Ένας 70χρονος άνοιξε πυρ σε ένα συγκρότημα γραφείων στο Φοίνιξ της Αριζόνα, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας δύο ακόμα, πριν τραπεί σε φυγή με το αυτοκίνητό του. Το περιστατικό είναι το πιο πρόσφατο σε σειρά ένοπλων επιθέσεων που έρχονται να βαρύνουν το κλίμα στην αναζωπυρωθείσα συζήτηση για την οπλοκατοχή και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για περιορισμό της -σε εξέλιξη, ενδεικτικά, βρίσκεται η υπόθεση του άνδρα στην Αλαμπάμα που σκότωσε οδηγό σχολικού και κρατά όμηρο ένα πεντάχρονο αγόρι.
  • Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης μπροστά από το κτίριο στη Λισαβόνα που στεγάζει τους εκπροσώπους στη χώρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), σε δράση που είχαν καλέσει «εναντίον της απάνθρωπης πολιτικής της τρόικας», που επιβάλλεται στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης του 2011.
  • Επίθεση από ισραηλινά αεροσκάφη κατά κέντρου έρευνας έξω από τη Δαμασκό καταγγέλλει η Συρία, αναφορά που, στο βαθμό που επιβεβαιώνεται και από άλλες πηγές, ανατρέπει δραματικά το σκηνικό του εμφυλίου στη χώρα, καθώς ως τώρα το Ισραήλ περιοριζόταν απλώς να παρατηρεί όσα συνέβαιναν εδώ και δύο χρόνια στα σύνορά του.
  • Ο ιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ πρόκειται να διεκδικήσει έδρα στη Γερουσία της Αυστραλίας κατά τις ομοσπονδιακές εκλογές του ερχόμενου φθινοπώρου, ανακοίνωσε η μητέρα του, Κριστίν. Ο Ασάνζ βρίσκεται από το περασμένο καλοκαίρι στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, για να αποφύγει το ενδεχόμενο να συλληφθεί από τις βρετανικές Αρχές και να εκδοθεί στη Σουηδία για την υπόθεση βιασμού για την οποία κατηγορείται.

Οικονομία

  • Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος δήλωσε ότι η Αθήνα θα αποπληρώσει τα 230 δισ. ευρώ της βοήθειας που έλαβε από τους Ευρωπαίους, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Ο Γ.Προβόπουλος παραδέχτηκε ότι η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ήταν ανεπαρκής κατά το παρελθόν, λέγοντας πως πρόβλημα της φοροδιαφυγής, που υπάρχει παντού, είναι ιδιαίτερα εκτεταμένο στην Ελλάδα.
  • Κατόπιν μεγάλου αριθμού ερωτήσεων πολιτών σχετικά με την τελική ημερομηνία για τις ρυθμίσεις των ημιυπαίθριων, το υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία διευκρινίζεται ότι οι ημερομηνίες που αφορούν το σχετικό νόμο (Ν.3843/2010) έχουν μετατεθεί με νομοθετική ρύθμιση για τις 31 Μαΐου.
  • Τα αρνητικά αποτελέσματα από το ΑΕΠ των ΗΠΑ, που γνώρισε αναπάντεχη συρρίκνωση το τέταρτο τρίμηνο του 2012 έφεραν την πτώση στις αγορές ΗΠΑ και Ευρώπης μετά από σερί θετικών συνεδριάσεων.

Αθλητισμός

  • Ξανά στο +7 αύξησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη διαφορά της από τη Μάντσεστερ Σίτι, μετά την ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής της Premier League. Οι «κόκκινοι διάβολοι» δυσκολεύθηκαν, αλλά επικράτησαν 2-1 της Σαουθάμπτον στο «Ολντ Τράφορντ». Συναρπαστικό ματς έγινε στο Λονδίνο, όπου η Αρσεναλ κατάφερε μέσα σε ένα τετράλεπτο (64' - 67') να «σβήσει» το προβάδισμα της Λίβερπουλ και να «διασώσει» έναν βαθμό (2-2). Η Τσέλσι υπέστη «ηλεκτροσόκ» στο «Μαντεϊσκι» του Ρέντινγκ, καθώς ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις σε 2-2, ενώ μέχρι το 87΄ ήταν μπροστά με 2-0. Βασικός ο Καραγκούνης στο 3-1 της Φούλαμ επί της Γουέστ Χαμ.
  • Έπειτα απο ένα συναρπαστικό αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας. Η αναμέτρηση ήταν αντάξια των προσδοκιών με τις δύο ομάδες να πιάνουν υψηλή απόδοση και να χάνουν αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με τέρμα του Φάμπρεγκας στο 50', αλλά οι Μαδριλένοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με την αποκάλυψη του αγώνα τον Ραφαέλ Βαράν στο 83'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου