Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Εκλεισαν 41 ξενοδοχεία στην Αθήνα

 Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, 2013

 Σε 41 ανέρχονται πλέον τα ξενοδοχεία που έχουν βάλει λουκέτο στην Αθήνα, απόρροια της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν χθες σε συνέντευξη Τύπου της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑ-ΑΑ).

Σε ό,τι αφορά στην εικόνα που παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα των ξενοδοχείων της Αθήνας και της Αττικής το 2012, έρχεται να προστεθεί στην ήδη αρνητική πορεία που σημειώνει ο κλάδος από το 2007.
Η μέση πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων, το 2012, παρουσίασε πτώση 31,9%, με το έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο να σημειώνει πτώση 39,9%. Πλέον, η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων στην Αθήνα δεν ξεπερνά το 55%.
Μάλιστα, η ΕΞΑ-ΑΑ έθεσε θέμα για τη βιωσιμότητα των αθηναϊκών ξενοδοχείων, η οποία γίνεται μείζον ζήτημα, καθώς μονάδες όλων των κατηγοριών τα τελευταία χρόνια έκλειναν η μια μετά την άλλη, κάτω από την πίεση της κρίσης, του υψηλού λειτουργικού κόστους, της συνεχούς δυσφήμισης του προορισμού, της έλλειψης πελατείας αλλά και της έλλειψης πολιτικής βούλησης να αντιμετωπισθούν αποφασιστικά τα πάγια προβλήματα και οι ελλείψεις της πρωτεύουσας.
Τα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών έχουν επιδράσει αρνητικά στην ψυχολογία και στις προσδοκίες των ξενοδόχων της Αθήνας, όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΞΑ-ΑΑ, Αλέξανδρος Βασιλικός. Εξέφρασε πάντως την εκτίμηση πως «υπό προϋποθέσεις, η κίνηση στην Αθήνα ενδεχομένως να μπορέσει το 2013 να σταθεροποιηθεί, παρά την πτωτική τάση που παρατηρείται και φέτος τον Ιανουάριο».
Αυτό, εξήγησε, «απαιτεί καταρχήν πολιτική σταθερότητα και κατά δεύτερο λόγο, πρέπει να σταματήσει να τροφοδοτείται συνεχώς και με διάφορους τρόπους ο φόβος του δυνητικού επισκέπτη για γενικευμένες απεργιακές κινητοποιήσεις και επεισόδια στην Αθήνα».
Ο κ. Βασιλικός είπε ακόμη, ότι «το σημαντικότερο πρόβλημα της Αθήνας είναι η αρνητική εικόνα της, που έχει παγιωθεί στο εξωτερικό και η οποία αναπαράγεται συνεχώς από τα ξένα ΜΜΕ. Η αρνητική εικόνα της πρωτεύουσας αν δεν ανατραπεί, εν καιρώ θα συμπαρασύρει τις όποιες θετικές ποσοτικές επιδόσεις της περιφέρειας».
Οι ξενοδόχοι υπογραμμίζουν ότι «λύση ουσίας» αποτελεί η αλλαγή σελίδας για την Ελλάδα, η προβολή θετικών, στοχευμένων, εικόνων για τον προορισμό - αξιοποιώντας σωστά και τα κονδύλια της Περιφέρειας - και παράλληλα, είναι επιτακτικό να παρθούν οι αναγκαίες αποφάσεις για θέματα που χρονίζουν και προϋπάρχουν της κρίσης.
Οπως η τιμολογιακή πολιτική του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ο κ. Βασιλικός ζήτησε «να δοθεί άμεση προτεραιότητα / λύση στην ανανέωση της σύμβασης του αεροδρομίου, τονίζοντας ότι το αίτημα δεν αφορά αποκλειστικά την Αττική γιατί από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο εξυπηρετούνται η Εύβοια, τμήματα της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και όλοι οι προορισμοί της Ελλάδας που δεν μπορούν να συνδεθούν με πόλεις του εξωτερικού παρά μόνο μέσω της Αθήνας».
«Σε λίγα χρόνια εάν δεν αντιδράσουμε θα είναι πιθανόν πιο εύκολο να συνδέονται μέσω Κωνσταντινούπολης», τόνισε.
Aris Papadopoulos
4:58 PM
Μέρα μεσημέρι γωνία Δημοκρίτου και Ακαδημίας, στην ΑΘήνα, άλλος ένας συνάνθρωπός μας έψαχνε τα σκουπίδια. Ανοιγε τις σακούλες και αφού διάλεξε τα πιο υγιή φρούτα που βρήκε, τα έβαλε σε μία πλαστική τσάντα. Δίπλα ένας άλλος διάλεγε τα χαρτοκιβώτια, τα δίπλωνε και τα φόρτωνε στο τρίκυκλό του.
Δύο άνθρωποι με διαφορετικές αντιδράσεις στην κοινή τους εξαθλίωση. Και όχι πια ξεχωριστοί. Η κρίση έχει πολλαπλασιάσει αυτά τα άγνωστα φαινόμενα στν Ελλάδα της κρίσης και το χειρότερο, οι πολίτες έχουν αρχίσει να συνηθίζουν αυτές τις εικόνες της απέραντης δυστυχίας.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου