Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 29 Ιανουαρίου, 2013

  • Θέσεις μάχης λαμβάνουν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους παραταγμένα σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών μέχρι να ολοκληρωθούν οι συναντήσεις των εκπροσώπων τους με τους πολιτικούς αρχηγούς. Για σήμερα, Τρίτη, είναι προγραμματισμένες συναντήσεις του συντονιστικού των αγροτών με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
  • Αύξηση παρουσιάζουν οι... μαθητές του τελευταίου θρανίου, δηλαδή τα παιδιά εκείνα που έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια και γυρίζουν την πλάτη στο σχολείο. Βάσει έρευνας που έγινε σε σχολεία από την Καλλιθέα και τη Νέα Σμύρνη μέχρι την Κέρκυρα και τη Δράμα διαπιστώνεται ότι το 87% των μαθητών δεν καταβάλλουν καμία προσπάθεια, το 76% έχουν μικρότερες βαθμολογικές επιδόσεις και το 95% μειωμένες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές προσδοκίες.
  • Σε πλήρη λειτουργία μπήκαν από την Τρίτη τα τρόλεϊ, ενώ το πρωί συνεδριάζουν οι οδηγοί των λεωφορείων προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους. Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, εξάλλου, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα τρένα του ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Σχολιάστε...
  • Διήμερη επίσκεψη στο Κατάρ πραγματοποιεί την Τρίτη και την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, αναζητώντας επενδυτές. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στο ταξίδι του εκπρόσωποι του τραπεζικού, βιομηχανικού και επιχειρηματικού κλάδου. Το κέντρο βάρους πέφτει στη δημιουργία Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Κατάρ στο οποίο θα συμμετέχουν επιχειρηματίες και από τις δύο χώρες, προκειμένου να ενισχυθούν οι εμπορικοί και επιχειρησιακοί δεσμοί.
  • Έτοιμος για συμμαχία ακόμα και με τον διάβολο για να σωθεί η χώρα, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ. Μίλησε για σκληρή διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, χωρίς το Μνημόνιο, το οποίο είναι ήδη νεκρό «και πρέπει να το θάψουμε βαθιά για να μη μολύνει και άλλους». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκλογές πριν από τις γερμανικές που θα γίνουν το ερχόμενο φθινόπωρο. Σχολιάστε...

Κόσμος

  • Τέσσερις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί και δύο αγνοούνται μετά τις σφοδρές καταιγίδας που προκάλεσαν την υπερχείλιση ποταμών και είχε ως συνέπεια χιλιάδες σπίτια να πλημμυρίσουν κατά μήκος των 700 χιλιομέτρων της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας. Στο Μπούνταμπεργκ του Κουίνσλαντ, την πόλη που δοκιμάζεται περισσότερο έχοντας πνιγεί στη λάσπη μετά από υπερχείλιση ποταμού, τα συνεργεία διάσωσης χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν περίπου 1.000 άτομα με ελικόπτερα.
  • Εκατοντάδες Αιγύπτιοι διαδηλωτές αψήφησαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις πόλεις κατά μήκος της Διώρυγας του Σουέζ και επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα αγνοώντας την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κήρυξε ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, μετά τις πολυήμερες συγκρούσεις που κόστισαν τη ζωή σε 52 άτομα. Η πρόσκληση του προέδρου για διάλογο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχει πέσει στο κενό, με τη χώρα να οδεύει σε τεταμένο κλίμα προς τις βουλευτικές εκλογές.
  • Αντιμέτωποι με την ωμή βία των Αρχών, με διαδηλωτές της αντίπαλης παράταξης, και με αδέσποτες σφαίρες βρίσκονται χιλιάδες διαδηλωτές στην Αίγυπτο τα τελευταία δύο χρόνια, μετά το ξέσπασμα της εξέγερσης κατά του Μουμπάρακ. Ανάμεσά τους όμως οι γυναίκες που διαδηλώνουν, Αιγύπτιες (κάποιες φορές και οι ξένες), είναι αντιμέτωπες και με τη σεξουαλική βία και τη παρενόχληση.
  • H κεντροαριστερή συμμαχία στην Ιταλία φέρεται να βρίσκεται κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία στην Γερουσία, σύμφωνα με αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Tecne, η κεντροαριστερά στην παρούσα φάση χρειάζεται μόνο μια έδρα για να μπορέσει να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στην Γερουσία (158 έδρες).
  • Την παραίτησή της από το θρόνο της Ολλανδίας υπέρ του πρωτότοκου γιου της Βίλεμ-Αλεξάντερ ανακοίνωσε τη Δευτέρα η βασίλισσα Βεατρίκη, λίγες ημέρες πριν εορτάσει τα 75α γενέθλιά της. Στο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα τόνισε ότι για χρόνια σκέφτονταν το ενδεχόμενο να παραιτηθεί και, παρόλο που ευθύνη του μονάρχη δεν είναι μεγάλη, όπως είπε, «ήρθε η ώρα να βγάλω το στέμμα». Αν και ο ρόλος της ήταν περισσότερο συμβολικός παρα ουσιαστικός, η Βεατρίκη είναι αγαπητή στους συμπολίτες της.

Οικονομία

  • Στην τελική ευθεία μπαίνει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα αντικασταστήσει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, αλλά και τον ΦΑΠ. Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, όμως, οι πληροφορίες συγκλίνουν σε τρεις κλίμακες για τα εντός σχεδίου, ενιαία κλίμακα για ακίνητα επιχειρήσεων και αυτά που εκμεταλλεύεται η Εκκλησία, ξεχωριστή κλίμακα για τα αγροτεμάχια. Σχολιάστε...
  • Την απόλυτη πεποίθησή του ότι η ανάκαμψη θα έρθει το 2014 εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο BBC, βλέποντας αρκετούς λόγους για αισιοδοξία. Ο υπουργός ανέφερε ότι η πιθανότητα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη είναι πλέον «πολύ μικρή», απέκλεισε νέα πακέτα λιτότητας εάν εφαρμοστεί πλήρως το πακέτο μεταρρυθμίσεων και σημείωσε το θετικό αντίκτυπο που θα είχε μείωση του βάρους του χρέους -λέγοντας, διπλωματικά, πως «υπάρχουν αρκετοί τρόποι για κάτι τέτοιο, αλλά θα έπρεπε να γίνει με ελαχιστοποίηση των ζημιών για τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη». Σχολιάστε.
  • Επικουρικές συντάξεις ανάλογες με τις οικονομικές δυνατότητες θα δίνει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, ρύθμιση που σύμφωνα με τους ειδικούς θα μεταφραστεί σε νέες δραματικές περικοπές επικουρικών συντάξεων, ακόμη και για τους ήδη συνταξιούχους, και σχεδόν εκμηδένιση των εφάπαξ. Και αυτό γιατί με το νέο σύστημα εφόσον θα μειώνονται τα έσοδα του Ταμείου από τις εισφορές (λόγω ανεργίας, μειώσεων μισθών κλπ) θα μειώνονται αντιστοίχως και οι συντάξεις.

Αθλητισμός

  • Σε περίπατο μετέτρεψε η Σεβίλλη τον ματς με τη Γρανάδα όπου επικράτησε με 3-0. Με τον αγώνα αυτό έπεσε η αυλαία της 21ης αγωνιστικής. Το σκορ για τους νικητές που επέστρεψαν στις νίκης έπειτα από δύο ήττες με Βαλένθια και Χετάφε, άνοιξε στο 32' ο Κοντογκμπιά. Στο 71' ο Νεγρέδο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μεντέλ έγραψε το τελικό 3-0 που ανέβασε τη Σεβίλλη στη 12η θέση της βαθμολογίας.
  • Νέο αδιέξοδο, το 3ο, στις συζητήσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τον Λουκά Βύντρα, αφού ούτε στη συνάντηση της Δευτέρας βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο β' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Χρήστος Παναγόπουλος πρότεινε 50% μείωση των αποδοχών του Βύντρα, ο οποίος αρνήθηκε αυτή την πρόταση και προσπαθεί να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα, απορρίπτοντας και την πρόταση να μείνει τώρα ελεύθερος αφού την Πέμπτη λήγει η μεταγραφική περίοδος και δύσκολα θα προλάβει να βρει ομάδα.
  • Η μεταγραφή «βόμβα» του Ιανουαρίου είχε γίνει γνωστή εδώ και λίγες ημέρες, ωστόσο το απόγευμα της Δευτέρας, η Γαλατάσαραϊ ανακοίνωσε και επισήμως την απόκτηση του Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού, που δεν άντεξε περισσότερο από μισή χρονιά στην Κίνα, υπέγραψε για 1,5 χρόνο στην τουρκική ομάδα από την οποία έλαβε ως μπόνους υπογραφής 4 εκατ. ευρώ, θα λάβει άλλα 2 εκατ. ευρώ ως το τέλος της σεζόν, άλλα 4 εκατ. ευρώ για την επόμενη χρονιά και πέραν αυτών, 15.000 ευρώ για κάθε συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου