Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Κρέστενα: Σύσκεψη βουλευτών ΝΔ και δημάρχου - Να διασφαλιστεί ο Αλφειός

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου, 2013

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η ενημερωτική σύσκεψη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Ηλείας, στο δημαρχείο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στην Κρέστενα μετά από πρόταση της ΝΟΔΕ Ηλείας. Εκεί ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος, ενημέρωσε τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος για την κατάσταση που επικρατεί μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στον Αλφειό, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν γενικότερα σε όλο το δήμο από την κακοκαιρία. 

Ο κ. Μπαλιούκος ζήτησε από τους τέσσερις βουλευτές του νομού και πρωτίστως από τον αναπληρωτή υπουργό ΠΑΙΘΠΑ κ. Τζαβάρα, να παραταθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έως τον Μάιο, για το δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, καθώς θα παραμείνουν τα προβλήματα και μετά το τέλος του χειμώνα, με βασικότερο αυτό της λειτουργίας του αρδευτικού έργου της Παπαδούς.
«Είναι πέντε χωριά που ζούνε από τον Αλφειό και είναι αμαρτία να υπάρχει πρόβλημα» επισήμανε ο Σ. Μπαλιούκος λέγοντας πως πρέπει να γίνουν και επισκευές στις διώρυγες. Στάθηκε ακόμα και στα έργα που είχαν ενταχθεί στο ταμείο Μολυβιάτη και λόγω μη καταβολής των κονδυλίων τα έργα σταμάτησαν προκαλώντας διατάραξη στα εδάφη της περιοχής. Ο κ. Μπαλιούκος τόνισε ακόμα πως θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα και στην άλλη πλευρά του ποταμού Αλφειού ώστε να προστατευτεί συνολικά η περιοχή.
Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ Κώστας Τζαβάρας τόνισε ότι θα πρέπει μέσα από διαφανείς διαδικασίες να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να κάνουν αυτό που πρέπει για την πολιτική προστασία, αλλά και τις παρεμβάσεις που απαιτούνται σχολιάζοντας το θέμα των φερτών υλικών που πνίγουν τον Αλφειό και την περιοχή, καθώς περνούν τα χρόνια και δεν απομακρύνονται από την κοίτη. Θέμα στο οποίο υπερθεμάτισε και ο κ. Μπαλιούκος λέγοντας πως θα τεθεί άμεσα στο υπουργείο.
Ο κ. Κοντογιάννης σχολίασε πως στην συγκεκριμένη περιοχή που πλήττεται διαρκώς από τα φαινόμενα δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση από την περίοδο των πυρκαγιών και μετα.
Η κα Αυγερινοπούλου τόνισε πως θα πρέπει να βρεθούν τρόποι για την αποτροπή τέτοιων καταστάσεων και ανέφερε πως στην επόμενη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων της Βουλής την Πέμπτη, θα θέσει το θέμα του Αλφειού. Ακόμα επισήμανε πως η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει ειδικό κονδύλι από το Ειδικό Ταμείο Εκτάκτων Αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντός τριάντα ημερών, δυνατότητα που δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει η ίδια.
Παρόντες στη σύσκεψη μεταξύ άλλων ήταν ακόμα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας κ. Χήνος, ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού κ. Αλτάνης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του ΔΣ Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Νικολακόπουλος. 
Όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν έργα ουσίας στη συγκεκριμένη πληγείσα περιοχή, προκειμένου ο Αλφειός να μην αποτελεί απειλή στο μέλλον, για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους.

Πηγή: ilialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου