Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια πρόεδρος η Χίλαρι

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου, 2013

Η απερχόμενη υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2016, στην κοινή συνέντευξη που έδωσε με τον πρόεδρο Ομπάμα στο «CBS».

«Είμαι ακόμα υπουργός Εξωτερικών, είμαι λοιπόν ακόμα μέσα στην πολιτική και δεν έχω το δικαίωμα να απαντώ σε αυτές τις ερωτήσεις», τόνισε σχετικά με τις επόμενες προεδρικές εκλογές, η Χίλαρι Κλίντον στην εκπομπή «60 minutes», που προβλήθηκε την Κυριακή, λίγες ημέρες προτού η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ παραδώσει τα ηνία του υπουργείου στον Τζον Κέρι.
«O Πρόεδρος και εγώ ανησυχούμε πάρα πολύ για το μέλλον της χώρας μας και δεν πιστεύω πως εκείνος ή εγώ μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για το τι θα συμβεί αύριο ή την επόμενη χρονιά», πρόσθεσε η κ. Κλίντον.
Η 65χρονη Κλίντον δεν έχει δώσει σαφείς ενδείξεις για τις μελλοντικές της προθέσεις, αν και υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα είναι υποψήφια για την αμερικανική προεδρία τον Νοέμβριο του 2016. Η Κλίντον αποχωρεί σε μια στιγμή που η δημοτικότητά της είναι στο υψηλότερο επίπεδο και δεν είναι λίγοι εκείνοι που την χαρακτηρίζουν «διασημότητα». Η ίδια πάντως στο πρόσφατο παρελθόν έχει διαψεύσει πως θα είναι υποψήφια για τον Λευκό Οίκο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν δίνει τηλεοπτικές συνεντεύξεις με κανέναν άλλον παρά μόνο με την σύζυγό του Μισέλ. Μοναδική εξαίρεση αυτή με τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, στην γαλλική τηλεόραση τον Νοέμβριο του 2011 στις Κάννες στο περιθώριο της G20. Το γεγονός αυτό και μόνο ενίσχυσε τη φημολογία περί πιθανής καθόδου της Κλίντον στις επόμενες προεδρικές εκλογές.
Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, από το 1993 ώς το 2001 ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα στις προκριματικές του Δημοκρατικού Κόμματος το 2008. Προς μεγάλη έκπληξη, ο Ομπάμα την διόρισε υπουργό Εξωτερικών αμέσως μετά την πρώτη ορκωμοσία του.
Η σχέση του Ομπάμα με το ζεύγος Κλίντον χρονολογείται από παλιά. «Θεωρώ την Χίλαρι πιστή φίλη», απάντησε ο Αμερικανός Πρόεδρος όταν του ζητήθηκε να περιγράψει τη σχέση του με την Κλίντον. «Μια σχέση ζεστή και στενή», είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα, χωρίς να αρνηθεί ότι υπάρχουν «σημαντικές διαφορές» ανάμεσά τους.
Ο Μπαράκ Ομπάμα θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2017, αλλά ήδη πολλοί είναι εκείνοι που συζητούν αν διάδοχός του θα είναι ο Τζο Μπάιντεν, σημερινός αντιπρόεδρος ή η Χίλαρι Κλίντον.
«Εσείς οι δημοσιογράφου είστε αδιόρθωτοι: ορκίστηκα πριν από τέσσερις ημέρες και με ρωτάτε για τις προεδρικές εκλογές μετά τέσσερα χρόνια», αστειεύτηκε ο Ομπάμα στη συνέντευξη.
Στην ίδια συνέντευξη, εξάλλου, ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε στις επικρίσεις για την διστακτικότητα της αμερικανικής κυβέρνησης να εμπλακεί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής όπως είναι η συριακή κρίση. Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι η κυβέρνησή του συμμετείχε με την αποστολή αμερικανικών αεροσκαφών στη διεθνή επιχείρηση για την απομάκρυνση του Μουάμαρ Καντάφι από την εξουσία στη Λιβύη και ανέλαβε δράση για την απομάκρυνση του Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία στην Αίγυπτο.
Αλλά στην περίπτωση της Συρίας, η κυβέρνησή του θέλει να διασφαλίσει ότι η ανάληψη δράσης από τις ΗΠΑ δεν θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα, εάν δεν εξετασθούν όλες οι επιπτώσεις.
«Δεν θα έχουμε την ικανότητα να ελέγξουμε κάθε πλευρά κάθε μετάβασης ή αναδιαμόρφωσης στις συγκρούσεις ανά τον Κόσμο, μερικές φορές θα πρέπει να εξελιχθούν ανεξάρτητα», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ, Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου