Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Με τον Ερμή του Πραξιτέλη... στις βαλίτσες!

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου, 2013
Για την Ισπανία «πετάνε» την Κυριακή οι καθηγητές και οι μαθητές του Γυμνασίου Βαρθολομιού που μετέχουν στην ομάδα του εκπαιδευτικού προγράμματος Comenius, προκειμένου να παρουσιάσουν στις αντιπροσωπείες των υπολοίπων σχολείων που μετέχουν στο πρόγραμμα την εργασία τους, πάνω στο άγαλμα του Ερμή του Πραξιτέλη! Οι καθηγητές και οι μαθητές του Γυμνασίου Βαρθολομιού θα μείνουν στην Ισπανία πέντε ημέρες, έχοντας την ευκαιρία να γνωριστούν και να συνεργαστούν με μαθητές και καθηγητές από την Πολωνία, τη Σλοβενία, τη Γαλλία, την Ιταλία και φυσικά, την Ισπανία.
Την αποστολή του Γυμνασίου Βαρθολομιού απαρτίζουν ο διευθυντής του σχολείου κ. Χάρης Κότσιφας και οι καθηγητές κα. Αμαλία Καλαμαρά και κα. Χριστίνα Καραντώνη, ενώ την παρουσίαση της εργασίας πάνω στο γλυπτό του Ερμή του Πραξιτέλη θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές Γεώργιος Μητρόπουλος, Σπύρος Καποδίστριας και Βασίλης Ιωαννίδης.
Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Ισπανία οι μαθητές του Γυμνασίου Βαρθολομιού, όπως και όλοι οι μαθητές των υπολοίπων αποστολών, θα φιλοξενηθούν σε οικογένειες της περιοχής. Η δε παρουσίαση της εργασίας θα γίνει από τους ίδιους, σε PowerPoint στην Αγγλική γλώσσα, ενώ, παρά το πραγματικά «γεμάτο» πρόγραμμα, θα έχουν την ευκαιρία να «αναμετρηθούν» σε έναν? ποδοσφαιρικό αγώνα στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι μαθητές των αποστολών!
Η αποστολή του Γυμνασίου Βαρθολομιού, ως συντονίστρια χώρα, θα επισκεφθεί τους δύο δημάρχους των πόλεων που θα φιλοξενηθούν στην Ισπανία, προσφέροντάς τους, όπως θα προσφέρουν και σε όλους τους καθηγητές και τους μαθητές των υπολοίπων σχολείων, αναμνηστικά δώρα από την Ηλεία!
Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο διευθυντής του σχολείου κ. Χάρης Κότσιφας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Απευθυνθήκαμε στον αντιδήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεώργιο Δεββέ, τον οποίο και θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, ο οποίος μας προμήθευσε με αγαλματάκια της «Νίκης» που θα προσφέρουμε σαν αναμνηστικά δώρα, μαζί με DVD για την Αρχαία Ολυμπία. Παράλληλα, να ευχαριστήσουμε τον δήμο Πηνειού, καθώς και τον κ. Γιώργη Τάκη Δόξα καθώς ανάμεσα στα δώρα που θα προσφέρουμε είναι και η αναμνηστική κασετίνα που έχει δημιουργήσει.
Στους καθηγητές του σχολείου και στις αποστολές των άλλων χωρών θα προσφέρουμε τοπικά προϊόντα, φυλλάδια προώθησης της περιοχής μας και των μνημείων της, καθώς και ένα εντυπωσιακό ημερολόγιο που επιμελήθηκε η «Γραφοτεχνική», ένα ημερολόγιο 2 ετών, όση και η διάρκεια του προγράμματος, που κάθε μήνας είναι αφιερωμένος στην κάθε χώρα, στις υποχρεώσεις της στο πρόγραμμα, στα μνημεία της κ.α. Το ημερολόγιο μάλιστα θα το προσφέρουμε και στις τοπικές αρχές».

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ, Στάθης Πουλιάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου