Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 26 Ιανουαρίου, 2013

  • Ως «θετική» αποτιμά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι «αποδαιμονοποιήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική μας πρόταση, γιατί οι συνομιλητές μας είδαν ότι αυτή έχει πολιτική βάση», όπως είπε, τονίζοντας ότι «βρήκαμε ανοικτά αυτιά. Παρά τις διαφορές μας, βρήκαμε κάποια σημεία επαφής και προσδιορίσαμε ένα πλαίσιο συζήτησης, συμφωνώντας στο βασικό: ότι το πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο, είναι αναποτελεσματικό».
  • Στις ράγες μπήκαν σταδιακά από το μεσημέρι της Παρασκευής τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ). Αρχικά τα δρομολόγια πραγματοποιούνταν με συχνότητα Σαββατοκύριακου, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα η λειτουργία των μέσων αποκαταστάθηκε πλήρως. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία καλύπτονται από την ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ και συνεχίζουν την απεργία, ωστόσο, η διοίκηση έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Πορεία των εργαζομένων από τα Σεπόλια έως τον σταθμό του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι. Παράλληλα ανακοινώθηκε η προσφυγή τους στο ΣτΕ κατά της επιστράτευσης.
  • Με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, ύστερα από πρόσκληση που απηύθυνε στον κ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν νωρίτερα.
  • Xωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακό σιδηρόδρομο θα μείνει η Αθήνα το Σαββατοκύριακο, λόγω της απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ). Ακινητοποιημένος θα είναι επίσης και ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα του ΟΣΕ.
  • Στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα παραδώσει μέσα στις επόμενες μέρες ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Γ.Σούρλας, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά της Διαφθοράς, ενώ τη θέση εθνικού συντονιστή, σύμφωνα με τα έως σήμερα δεδομένα, θα καταλάβει ο ίδιος ο κ. Σούρλας.

Κόσμος

  • Αιματηρή τροπή πήραν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο κατά την δεύτερη επέτειο της εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ. Μετά από μία ημέρα σποραδικών συγκρούσεων διαδηλωτών με τους αστυνομικούς και επιθέσεων κατά των γραφείων των Αδελφών Μουσουλμάνων, τα επεισόδια κλιμακώθηκαν με θανάτους διαδηλωτών και εκατοντάδες τραυματίες σε όλη τη χώρα. Διάχυτη η οργή των αντιπολιτευόμενων στοιχείων κατά των ισλαμιστών αλλά και διάχυτη είναι η αίσθηση στην Αίγυπτο ότι η πορεία των πραγμάτων δεν είναι αυτή που θα περίμεναν όσοι συμμετείχαν ενεργά στην εξέγερση.
  • Τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που κρίνει υπεράριθμους ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας ενώ προσθέτει ότι θα προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας σε διάφορους φορείς. Πρόκειται για 7.576 εργαζόμενους, από τους οποίους οι περισσότεροι θα κληθούν να επιλέξουν κατά περίπτωση είτε την συνταξιοδότηση ή την πρόωρη συνταξιοδότηση. Κάποιοι άλλοι θα περάσουν σε μερική απασχόληση, έως ότου να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν ενώ προβλέπεται και διετής εφεδρεία.
  • Συγκλίνουσες πληροφορίες αλλά και μια αναφορά του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων το Ιράν πιστοποιούν ότι οι Αρχές χρησιμοποιούν πλέον ένα μηχάνημα για τον ακρωτηριασμό των κλεφτών, σε εφαρμογή της Σαρίας, του ισλαμικού Ιερού Νόμου, όπως αυτός ερμηνεύεται από το θεκρατικό καθεστώς της χώρας.
  • Αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που απαγορεύει κάθε δημόσια αναφορά στην ομοφυλοφιλία, την οποία βαφτίζει «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα», ενέκρινε κατά πλειοψηφία σε πρώτη ανάγνωση η ρωσική Δούμα. Πανδαιμόνιο επικράτησε την ώρα της ψηφοφορίας έξω από το κτίριο της Κάτω Βουλής, με ακτιβιστές να διοργανώνουν διαμαρτυρία «φιλήματος» και να δέχονται επίθεση από αντίπαλους διαδηλωτές. Δεκάδες συλλήψεις με φόντο το νομοσχέδιο που στηλιτεύεται από δυτικές κυβερνήσεις και ενώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Φωτορεπορτάζ.
  • Εμφανίστηκε σχεδόν από το πουθενά, προσγειώθηκε ως δεύτερη δύναμη στη νέα ισραηλινή Βουλή για να γίνει ρυθμιστής της νέας κυβέρνησης (όπως φαίνεται, υπό τον Νετανιάχου) και με το κεντρώο του βάρος αναμένεται να απομακρύνει την πλάστιγγα από τους υπερορθόδοξους: Ο Γιαΐρ Λαπίντ του «Γες Ατίντ» έχει ήδη θέσει σαφώς τους όρους για τη συμμετοχή του στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα στις, ενδεχομένως μακρόσυρτες, διαβουλεύσεις μεταξύ των ισραηλινών κομμάτων. Η επανέναρξη των συνομιλιών με τους Παλαιστινίους, η αποκήρυξη του προγράμματος εποικισμού και η άρση «προνομίων» για τους υπερορθοδόξους σχετικοποιούν όμως το εύρος κινήσεων του νέου αστέρα της ισραηλινής πολιτικής σκηνής.

Οικονομία

  • Σε θετικό έδαφος έκλεισαν την Παρασκευή οι δείκτες στην Ευρώπη και τη Νέα Υόρκη, επιμένοντας στην ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών. Στις 1.499,99 μονάδες με άνοδο 0,35% έκλεισε ο S&P. Ο δείκτης καταγράφει συνεχώς κέρδη εδώ και τέσσερις εβδομάδες: είναι το μακρύτερο σερί ανόδου από το 2004.
  • Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στον τρόπο ελέγχου και επιστροφών του ΦΠΑ, προανήγγειλε ο Χρ.Σταϊκούρας. Στόχος είναι να πιστώνεται γρηγορότερα το ΦΠΑ στους συνεπείς επιχειρηματίες, αλλά και να ελέγχονται όσοι δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, είπε. Επίσης γνωστοποίησε ότι ήδη υπέγραψε τις αποφάσεις για επιστροφές ΦΠΑ στις περιπτώσεις που το ποσό ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, ενώ για ποσά μικρότερα η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες από τις ΔΟΥ. Παραμένει προτεραιότητα η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης είπε ακόμη.
  • Η γαλλική κυβέρνηση πρόκειται να παρουσιάσει «σε ένα μήνα το αργότερο» νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τα πολύ υψηλά εισοδήματα, το οποίο θα αντικαθιστά αυτό το οποίο απέρριψε το Συνταγματικό Συμβούλιο. «Η κυβέρνηση επεξεργάζεται πολλές εκδοχές του νομοσχεδίου», ώστε αυτό «να έχει νομική εγκυρότητα αλλά και να αποφέρει ισοδύναμο αποτέλεσμα» με το νομοσχέδιο που απορρίφθηκε λέει το πρωθυπουργικό γραφείο, διαψεύδοντας ότι σχεδιάζει να εγκαταλείψει το σχέδιο για συντελεστή 75% στα εισοδήματα άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Αθλητισμός

  • Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί από το βράδυ της Παρασκευής ο Λουίς Ντιόγκο, κάτι που λίγο-πολύ ήταν αναμενόμενο, απλά έγινε και επίσημο. Εδώ και αρκετό καιρό ο Βραζιλιάνος επιθετικός αποτελούσε «ξένο σώμα» για τους «ερυθρόλευκους», καθώς ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν τον υπολόγιζε, αλλά ούτε και προσωρινός (;) διάδοχος του Αντώνης Νικοπολίδης. Εκτός αποστολής Ολυμπιακού έμεινε ο Άριελ Ιμπαγάσα εν όψει της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό το Σάββατο εκτός έδρας.
  • Σημαντικά παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Στο πρόγραμμα του Σαββάτου, η αυλαία ανοίγει στην Κομοτηνή, όπου ο Ολυμπιακός θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του κόντρα στον αξιόμαχο Πανθρακικό (17:15) και θα πρέπει να προσέξει πολύ για να μην έχει απώλειες. Την ίδια ώρα, ο Πανιώνιος θα υποδεχτεί τον Λεβαδειακό στη Νέα Σμύρνη. Στις 19:30, η ΑΕΚ μετά το «Χ» στο Βικελίδης θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου